K&C ry - Forum

Yleinen alue => Yleinen keskustelu => Retkimelonta => Aiheen aloitti: HeKu - Maaliskuu 02, 2018, 22:58:04 ip

Otsikko: Etelä-Konneveden kansallispuisto 10.-13.5.2018
Kirjoitti: HeKu - Maaliskuu 02, 2018, 22:58:04 ip
Pakkasta vielä näin maaliskuun alussa riittää ja onhan tässä aikaa, mutta kun suunnitelma on jo kehitteillä ja kalenteri sille suosiollinen, niin ennakkotietona jo näin hyvissä ajoin, että helatorstain tienoilla 10.-13.5.2018 (to-su) olisi ajatusta Etelä-Konneveden kansallispuiston suuntaan. Karttojen perusteella kiinnostavaa järvi- ja saaristomelontaa riittää, samoin erityisesti melojille suunnattuja rantautumispaikkoja. Etelä-Konneveden kansallispuisto sijaitsee Jyväskylä-Kuopio -akselin puolessa välissä ja tästäpä lisää infoa: http://www.luontoon.fi/etela-konnevesi

Toukokuussa vedet tuolla etelämmässä ovat varmastikin jo sulat, mutta kylmiä silti aivan varmasti. Kuivapuku siis suotava varuste, joskin myös kunnollisella varavaatearsenaalilla pärjännee, kun ranta on suurimmaksi osaksi melko lähellä. Teltan ja muun retkeilyvarustuksen lisäksi tarpeen myös kunnollinen lämmin makuupussi ja  eristävä makuualusta.

Alustavat taitotasovaatimukset retkelle:

- Vähintään peruskurssi 1 suoritettu.
- Osaat peruspelastaumiset.
- Olet pakannut retkivarusteet kajakkiin / inkkariin joskus aikaisemminkin. (Tai jos et ole, ehdit testata tämän "projektin" käytännössä maissa hyvissä ajoin ennen lähtöä, jotta voit olla varma, että kaikki varusteet mahtuvat kyytiin.)
- Jaksat meloa n. 15 km / päivä muutamana päivänä peräkkäin.

- Erittäin suositeltavaa on myös tulla käymään uimahallitreeneissä muistelemassa pelastautumisia ja muita juttuja etukäteen. (Hallitreenithän jatkuvat huhtikuun loppuun.) Samoin suositeltavaa on osallistua kevään ensimmäisille kunto- ja muille melontalenkeille kauden alkaessa, jotta retkelle ei tarvitse lähteä kauden avauksena ihan "kylmiltään".

Tässäpä nyt siis oiva tilaisuus aloittaa tuleva melontakausi ja kesä ajoissa. Ko. kansallispuisto vaikuttaa hienolta ja kiinnostavalta, ja helatorstain aikaan monille järjestynee hieman pidempi vapaa viikonloppu, jotta tuonne aavistuksen kauemmas kunnolla ennättää. Tuohon aikaan voisi myös kuvitella, että varsinkin saarien leiripaikoissa saa majoittua vielä varsin rauhassa. :) Keskustelut oman kalenterin kanssa käyntiin siis, tervetuloa ja lisää infoa mm. kalustovarauksista myöhemmin.

Ilmoittautumiset ja kalustovaraukset lomakkeella (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeTO_k8OD5LRRGts9WnJm3tplKdXvm3Ca0xUu5YSQ_8ppj8Sg/viewform). Seuran retkellä kaluston vuokraus on 5€/vrk/kajakki tai 10€/inkkarikanootti/vrk. Kuittaus ja maksuohjeet saat ilmoittautumisen yhteydessä.

edit: Ilmoittautumiset viimeistään su 6.5., niin ehditään säätää kyyti- sun muut kuviot ajoissa. Käytäthän virallista ilmo-lomaketta, niin olennaiset yhteys-, auto- ja kalustotiedot hoituvat samalla. :)

Helena

edit: ilmoittautumislomake  sekä muistutus hinnoista lisätty. (Sylvain)
Otsikko: Vs: Etelä-Konneveden kansallispuisto 10.-13.5.2018
Kirjoitti: JaanaPot - Maaliskuu 06, 2018, 17:18:32 ip
 :D Jee hyvältä vaikuttaa. Mukana oon jos ei lunta sada ja retki kalenteriin merkitty.

Jaana P
Otsikko: Vs: Etelä-Konneveden kansallispuisto 10.-13.5.2018
Kirjoitti: Pekka Harju - Maaliskuu 06, 2018, 20:30:50 ip
Mukavaa retkeilyä tiedossa! Lähden mukaan, jos ei tule työestettä.  :D
Otsikko: Vs: Etelä-Konneveden kansallispuisto 10.-13.5.2018
Kirjoitti: Natalia Miettinen - Maaliskuu 18, 2018, 14:21:21 ip
Tänne en pääse aikataulusyistä, mutta milloinkohan tulee tietoa kesän muista melontaretkistä? Kesäviikonloppuja on lopulta aika vähän ja kalenterin täyttö on jo aloitettu, joten olisi tosi kiva mahdollisimman pian tietää vähän aikataulua niin voisi suunnitella muita menoja sen mukaan, että pääsisi edes jollekin melontaretkellekin mukaan.
Otsikko: Vs: Etelä-Konneveden kansallispuisto 10.-13.5.2018
Kirjoitti: Sylvain Eckhardt - Maaliskuu 19, 2018, 15:55:24 ip
Hyvä pointti Natalia! Koetetaan järjestää mahdollisimman pian retkipalaveri ja toki keskustelu voi jo avata täällä, foorumilla, jos siltä tuntuu. Ja siis tosi mukava olisi, jos mahdollisimman moni osaisi esittää toiveita sekä ajankohdan, että kohteen suhteen :)

Sylvain
Otsikko: Vs: Etelä-Konneveden kansallispuisto 10.-13.5.2018
Kirjoitti: Jari Maijanen - Huhtikuu 15, 2018, 23:07:28 ip
Hienoa että retkiä heti järjestetään! Olen mukana jos ehtii lumet sulaa eikä tarvi märkään metsään telttaa väsätä. Miten retkipalaveri? Hossahan olisi ainakin hyvä kun peruuntui viime vuonna.
Otsikko: Vs: Etelä-Konneveden kansallispuisto 10.-13.5.2018
Kirjoitti: HeKu - Huhtikuu 29, 2018, 11:44:08 ap
Kiva, että kiinnostusta on! Eiköhän tuolla etelämmässä ole kevät ainakin hiukkasen Oulua pidemmällä, että tuskin jäänmurtajiksi tarvii ruveta. ;) Huom! Ilmoitathan osallistumisesta LOMAKKEELLA viimeistään su 6.5., niin ehditään säätää kyyti- ja muut kuviot ajoissa. Lomakeelle tallentuvat myös olennaiset auto-, kalusto- ja yhteystiedot kätevästi.

Alueen kartta hypisteltävänä retkipalaverissa to 3.5. ja samalla voidaan jutella reittisuunnitelmista ja muusta reissuun liittyvästä.

Helena
Otsikko: Vs: Etelä-Konneveden kansallispuisto 10.-13.5.2018
Kirjoitti: JaanaPot - Toukokuu 07, 2018, 14:11:44 ip
Mukana tässä. Ketä kaikkia on lähdössä? Onko aikatauluista yms tarkenpaa tietoa?
Jaana