Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Yleinen keskustelu / Keskustelua melonnan turvallisuudesta - reskutukset, varusteet yms.
« Uusin viesti kirjoittanut Anna L Elokuu 14, 2020, 00:47:41 ap »
Tähän ketjuun on tarkoitus koostaa melonnan turvallisuuteen liittyvää keskustelua, jota on käyty K&C:n Whatsapp-ryhmässä, sekä tarjota alustaa edelleen jatkokeskustelulle ja -kysymyksille.
Kannattaa myös katsoa Pekka Harjun linkkaamat K&C:n koulutusmatskut tästä ketjusta, sieltä löytyy asiaa mm. varusteista turvallisuutta koskien.


Itsereskutus, astetta hc:mpi vaihtoehto parireskuttamiselle.

Voi tehdä mm. melakellukkeella, kas näin:Sama videolla näytettynä YouTubessa, alkaen kohdasta 1:03

Tämä melakellukkeella itsepelastautuminen ei jostain syystä oo ihan kaikkien suosiossa


Ossi linkkasi keskusteluun "ladder"- eli tikapuumenetelmän, tässä YouTube-linkkiKoska ainakin osa merikajakeista on sen verran kiikkeriä, niin Cowboy- tai Scramble-tyyli voi olla tällöin helpompi. Kajakkiin ei kivuta "ladderin" tavoin kajakin perältä, vaan aivan aukon takaa. Tässä Lotan linkkaama YouTube-video, joka selventää tapaa vaihe vaiheelta. K&C:n Instagramissa on myös lyhyempi video tästä.

Toinen Pekka vinkkasi lisäksi tällaisen videon, liittyen tasapainoiluun kajakilla itsereskutuksen yhteydessä, sekä treenivideon tuentojen harjoitteluun.


Edit: näitä on väki harjoitellut joskus mm. rentomelonnan yhteydessä, tai huudellut porukkaa treenaamaan yhdessä Whatsapin kautta.
2
Retkimelonta / Vs: Aallokkoleiri 18.-20.9.2020
« Uusin viesti kirjoittanut Antti Haapakangas Elokuu 13, 2020, 12:01:47 ip »
Hyvä! Nyt meitä on jo 6-7 lähdössä Aallokkoleirille ja voitaisiin viedä trailerilla kajakit jos aikataulut passaa yhteen. Sovitaan aikatauluista tarkemmin lähempänä. Varaan trailerin.
3
Harrastemelonta / Vs: Olhavanjoki 9.8.2020.
« Uusin viesti kirjoittanut Ari Ollila Elokuu 12, 2020, 00:19:17 ap »
Hei.

Seittämän retkulaisen matka jatku Olohavanjoen tarkastelun jäläkeen Kuivajoelle. Semmonen havvainto tehtiin, että Olohavanjoelle ei kannata mennä ku kevväällä parraaseen tuluva aikaan. Nyt vettä joessa lorisi suunalleen saman verran ku puutarhaletkussa. Paikalliset kerto, että ei siinnä palijo enempää ollu heti satteittenkaa jäläkeen. No, Kuivajoessa
vettä oli juuri ja juuri melottavaksi asti, eli virtaama oli nuin kaheksan kuutiota sekunnissa. Pohoja kolisi ahkeraan, mutta käsillä ei tarvinnu pukkia vauhtia monestikkaa. Ja olipa Kattilakoskessa pienonen surhvi paikkaki. ;)
Arvelisin, että Kuivajoessa semmonen 15 mottia sekunnissa riittää suunalleen laskemisseen niin, että paatin alapuoli ei kovin palijo maapallon päälypuoleen kolahtele. Toki mitä enäpi vettä, nii sitä parempi. Senverran mukavia jokeja ovat alamäkimelontaan, että pittäähän tuonne ens kevväänä lähtä lotraan. Laittakaahan jo kalenterreihin merkintä. :)
Mukava reissu meillä kyllä oli! Kiitokset mukanaolleille. :)


- Ari
4
Retkimelonta / Vs: Aallokkoleiri 18.-20.9.2020
« Uusin viesti kirjoittanut Ilkka Puustinen Elokuu 11, 2020, 14:16:01 ip »
Terve!

Ilmoittauduin mukaan aallokkoleirille. Kimppakyyti ja kajakkien yhteiskuljetus kiinnostaa. Sisämajoitus oli kuulemma tullut täyteen jo huhtikuussa.

Ilkka 0405902130
5
Retkimelonta / Retkimelonnan ohjeita
« Uusin viesti kirjoittanut Pekka Harju Elokuu 10, 2020, 21:24:08 ip »
Tässä liitteenä 2019 pidetyn retkimelonnan koulutustilaisuuden esitys.
6
Retkimelonta / Vs: Aallokkoleiri 18.-20.9.2020
« Uusin viesti kirjoittanut Antti Haapakangas Elokuu 10, 2020, 20:52:05 ip »
Hei! Me ilmoittauduttiin 14.7. ja sisämajoitus oli jo silloin buukattu täyteen. Se on vanha luotsitupa. Paikka on siis Iso-Kraaselin saari jonne on matkaa kaupungista meloen noin 3 km. Oltiin mukana viime vuonnakin ja silloinkin telttamajoituksessa. Ruokailut oli luotsituvassa.
7
Retkimelonta / Vs: Aallokkoleiri 18.-20.9.2020
« Uusin viesti kirjoittanut Lotta R Elokuu 09, 2020, 18:32:52 ip »
Minua kiinnostelis, mutta pitää ootella tyttären uintihommeleiden tän syksyn kilpailukalenteri ennenkuin uskallan ilmoittautua. Vähän mietityttää se majoituskin, kun en itse saa kovin hyvin teltassa nukutuksi ja väsyneenä kaikki on niin vaikeaa, varsinkin jos muutenkin jänskättää. - Olittekos te viime vuonnakin tällä leirillä? Millainen se sisämajoitusvaihtoehto oli?
8
Harrastemelonta / Vs: Olhavanjoki 9.8.2020.
« Uusin viesti kirjoittanut Ari Ollila Elokuu 07, 2020, 18:33:58 ip »
Hei.

Kuviot alakaa selekeytyyn. Olhavanjokia on tarkotus melua suunilleen 16-18km pätkä. Lähtö tien 855 sillalta ja retki päättyy nelostien kuppeeseen. Sovittiin Raahelaisten kans, että rehevataan Olohavassa kello 10, juuriki tuossa nelostien kuppeessa (aikonaan siinä tais olla huoltoasema). Siihen jätetään hakuauto ja kuivat vaihtokamppeet ja sitte jatketaan lähtöpaikalle. Evväät mukkaan, jotta voijaan pittää evästauko. Eihän se muuten oo retki eikä mikkää. Kiirettä ei oo tarkotus pittää, vaan meloskellaan kaikessa rauhassa.

Jotta Olohavassa ollaan kymmeneltä, täytyy kuormanteko alottaa Nokkalassa viimestään kello 8:45 ja jos on kamppeitten valakkaamista ja säätämistä, niin sillon pittää tulla paikalle vielä aikasemmin, esim. 8:30.

Tällähetkellä ei lähtijöitten määrästä oo selevää tietua, eli jos oot lähössä, niin varmista se vielä, ellet oo sitä aiemmin teheny.
Ilimota samalla onko autua käytössä ja montako soppii kyytiin. Näin saahaan toivottavasti kaikki pelipaikoille.
Ite lähen autolla ja otan kärryn. Kyytiin on ilimottautunu yks henkilö, eli vielä kolome kyytiläistä soppii lissää.

Retken arvioitu kesto kaikkinensa nuin kaheksan tuntia.

Varasuunnitelmana on Simojoki jos sattus niin, että Olohavanjoessa ei oo tarpeeksi vettä. Sillon retki kestää tieten vähän pitempään.

Vielä kerkiää ilimottautua. Tervetulua.


- Ari
9
Harrastemelonta / Vs: Rentomelonta 2020
« Uusin viesti kirjoittanut Ari Ollila Elokuu 06, 2020, 01:02:54 ap »
Hei.

6.8. rentomelonta normi kuvioin Tukkisaaresta. Vetäjänä allekirijottanu. Tervetulua!


- Ari
10
Harrastemelonta / Olhavanjoki 9.8.2020.
« Uusin viesti kirjoittanut Ari Ollila Elokuu 04, 2020, 23:13:37 ip »
Hei.

Suunnitteilla jokiretki Olhavanjoelle sunnuntaina 9.8.2020. Satteitten ansiosta tämmönenki kesänen jokiretki
pitäs olla mahollista. Raahen suunnalta tulossa porukkaa ja k&c:läisetki soppii sekkaan. Retki soppii
alottelevallekki jokiretkeilijälle, kuhan perusmelontatekniikka on hallussa. Kosket 1-2 luokkaa (ainaki kevät tuluvalla),
nyt ei veenkorkeuvesta tarkkaa tietua. Sunnuntaille luppailee ainaki lämmintä ilimaa, joten vilu ei pitäs tulla vaikka kamppeet vähän kastuski. ;) Pikkusen evästä kannattaa ottaa mukkaan, eiköhän sitä välillä pijetä rannalla taukua. Lähtö aamupäivällä ja jokiretkellä mennenee 2-3 tuntia. Tarkempi aikataulu tarkentuu loppuviikosta. Mennään kuitenki Raahelaisten kellon mukkaan. Mieleen tulevia kysymyksiä voi esittää allekirijottaneelle, kuten myös alustavat kiinnostukset.


- Ari
Sivuja: [1] 2 3 ... 10