Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Harrastemelonta / Vs: Rentomelonta 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Jari Korva Kesäkuu 20, 2018, 20:51:23 ip »
Tällä viikolla ei ohjattua melontaa ellei tule äkkilähtöjä, jatketaan rentomelontoja ensi viikolla.
2
Yleinen keskustelu / Jukka Takalon Kajakkiorkesteri konsertoi
« Uusin viesti kirjoittanut Jari Korva Kesäkuu 20, 2018, 20:47:49 ip »
3
Yleinen keskustelu / Vs: Äkkilähdöt
« Uusin viesti kirjoittanut Pekka Harju Kesäkuu 16, 2018, 18:49:56 ip »
Nyt hyvää säätä luvassa. Ehdotuksena huomenna su 17.6. koko päivän merimelontaretki Tukkisaaresta Virpiniemen edustalla olevaan Hoikkahiuvetiin (ja takaisin). Retkilounas saaressa. Matkaa n. 11km x 2. Lähtö esim. klo 9:30. Reitti voisi mennä Pateniemen ja Kraaselin ohi, paluu esim. Hietakarin ja Kotakarin sivuitse. Taitovaatimuksena paripelastus ja jonkin verran aallokkokokemusta. Jos kiinnostuneita lähtijöitä, niin ilmoitelkaa vastamalla tähän viestiin.
4
Retkimelonta / Linnansaaren kansallispuisto 14.-17.7.2018 (la-ti)
« Uusin viesti kirjoittanut HeKu Kesäkuu 15, 2018, 20:38:18 ip »
Tervetuloa retkelle Linnansaaren kansallispuistoon 14-17.7.2018 (la-ti).

Lisää Linnansaaren kansallispuistosta täällä: http://www.luontoon.fi/linnansaari

Mennään katselemaan paikkoja ja nauttimaan kesästä! Lähtö Oulusta aikaisin la-aamuna, paluu ti-iltana. Jos säät ovat kerrassaan mahtavat, melonta maistuu ja porukalle sopii, kannattanee varautua vielä ekstrapäivään, jolloin paluu olisi vasta ke 18.7. - Tästä kuitenkin sovitaan vielä lähtijöiden kesken. Samoin reittiä voidaan suunnitella yhdessä ennen lähtöä ja edetä toiveiden mukaan. Päivämatkaa kertynee maisemia ihmetellessä 15-20 km/pv - toki sääolosuhteet huomioiden. Eteneminen rauhalliseen retkivauhtiin taukoja pitäen.

Majoittuminen teltoissa tai muissa omissa majoitteissa. Heinäkuussa liikkeellä saattaa olla muitakin kulkijoita, joten riippumattokin voi olla kätevä majoite, jolle löytyy aina paikka - jos maton sattuu omistamaan tai jostain lainaan saa. Kulkemiset perinteiseen tapaan kimppakyydein. Heinäkuussa vedet ovat jo lämmenneet, eli perus retkeilykamppeilla pärjää ihan hyvin.

Mukaan voi lähteä, jos alkeiskurssi on käytynä, olet harjoitellut pelastautumisia, aallokkokokemusta on edes jonkin verran ja jaksat meloa 15-20 km useampana päivänä peräkkäin. (= 3-5 tuntia aktiivista melontaa päivässä, tauot tietysti tähän päälle). Jos et ole pakannut kajakkia aikaisemmin, kannattaa telttaa ja muita varusteita testipakkailla jo hyvissä ajoin ja rauhassa kajakkiin aikaisemmin, jotta vältytään yllätyksiltä sitten itse retkellä. :)

Reitit toki valitaan sään mukaan, mutta aallokkoonkin saatetaan silti mahdollisesti isommilla selillä törmätä. Jos nyt pohdit oman kestävyyden ja taitojen riittävyyttä, ehdit vielä tehdä asialle paljonkin: Nyt vain aktiivisesti mukaan tiistain kuntomelontoihin ja muillekin erikseen ilmotettaville lenkeille testailemaan ja kehittämään melontataitoja!

Viimeinen ilmottautumispäivä, jotta ehditään järjestellä kyydit ja pohtia reittejä, on su 10.7. Ilmottautumis- ja kalustonvarauslomake ilmestyy TÄHÄN piakkoin.

Retkiterveisin

Helena
5
Harrastemelonta / Vs: Rentomelonta 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Pekka Harju Kesäkuu 11, 2018, 22:33:20 ip »
Rentomelonta jälleen to 14.6. klo 18 Tukkisaaresta. Kajakkien varustelu aloitetaan n. 15 min. aiemmin. Sää ennustettu n. 17 astetta lämmintä, poutaa, tuuli kaakosta n. 5m/s. Merivesi vielä kylmää, 10-12 astetta. Melottaneen n. 1h lenkki suiston suojissa. Tervetuloa!
6
Harrastemelonta / Vs: Rentomelonta 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Pekka Harju Kesäkuu 04, 2018, 17:33:20 ip »
Ensi to 7.6. Rentomelonta Tukkisaaresta klo 18. Kajakkien varustelu aloitetaan n. 15min aiemmin. Luvassa kevyttä luoteistuulta (5m/s) ja puolipoutaa. Melotaan 1-1,5h suiston suojissa tuntumaa hakien ja perustekniikoita kerraten (eteenpäin, taaksepäin, sivuttain, alatuki ja melaperäsin). Osallistumiselle ei erityisvaatimuksia, perusmelontataidot kuitenkin hyvä olla, esim. peruskurssi suoritettuna. Tervetuloa!
7
Retkimelonta / Viikonlopun retki Hossaan 15.-17.6.
« Uusin viesti kirjoittanut marikuru Toukokuu 30, 2018, 18:24:57 ip »
Viikkoa ennen juhannusta lähdemme melomaan Hossan kansallispuistoon (15.-17.6.). Retkellä melotaan tasaisella vedellä, joten retki sopii myös aloittelijoille, sekä lapsiperheille. Perusmelontataidot on kuitenkin hallittava. Meloa voi inkkarilla, järvi- tai merikajakilla. Aloitteleville retkeilijöille suositellaan osallistumisista "Melontaretkeily tutuksi" infoiltaan 11.6.

Perjantaina kokoonnutaan Tukkisaareen klo 15:30. Tarkoituksena on ajaa Pitkä-Hoiluan päässä olevalle vesillelaskupaikalle, josta melotaan iltahämärissä 6 km Kokalmuksen kautta Ala-Valkeaisen autiotuvalle. Tupa on 6 hengelle, mutta telttamajoitukseen pitää myös varautua. Ajatuksena on yöpyä kaksi yötä samassa paikassa ja tehdä lauantaina päiväretki. Lauantaille voidaan sopia yhdessä sopiva melontakohde tai halutessaan voi käydä myös patikoimassa. Tuvalle pääsee myös kävellen, eli reissulle on mahdollista lähteä myös ilman paattia.

Alustava ajatus on, että sunnuntaina melottaisiin ensin takaisin lähtöpaikalle. Siellä lastattaisiin kajakit traileriin ja ajettaisiin vielä Julma-Ölkylle, jossa on mahdollista meloa kanjonia edestakaisin yhteensä max 6 km. Toinen vaihtoehto on käydä kävelemässä itselle sopiva lenkki. Takaisin Ouluun saavuttaisiin sunnuntaina illalla, tavoitteena on olla vajalla yhdeksän maissa. Jos jonkun pitää sunnuntaina päästä aiemmin takaisin voi Ölkyn jättää välistä, jos vain autokyydit saadaan sopimaan.

Ilmottautumiset ja kalustovaraukset viimeistään 10.6. nettilomakkeella

Tervetuloa reissuun, Heli ja Mari

Lisätietoja voi kysellä:
Heli O4O-7772466, heli.alanen@gmail.com
Mari O5O-3607996, mari.keskikuru@gmail.com

karttalinkki alueesta
8
Retkimelonta / Melontaretkeily tutuksi -infoilta ma 11.6.
« Uusin viesti kirjoittanut HeKu Toukokuu 29, 2018, 01:04:08 ap »
Melontaretkeily tutuksi -infoilta

Haluaisitko mukaan K&C:n iltamelontoja pidemmille melontaretkille? Epäilyttääkö oma retkiosaaminen? Miten kajakki pakataan? Mitä pitää olla mukana?

Tervetuloa Melontaretkeily tutuksi -infoiltaan ma 11.6. klo 18-20 kulttuuritalo Valveen neuvottelutilaan (seuraa opasteita pääovilta), Hallituskatu 7.

Tarjolla alustuksia ja yleistä keskustelua mm. seuraavista aiheista: Kajakin pakkaaminen, turvallisuus vesillä, ruokahuolto, majoittuminen maastossa, retkietiketti seuran reissuilla, retkikokemukset… Paikalla myös monenlaista retkeilytarviketta tutustuttavaksi ja hypisteltäväksi. Lisäksi kaikenlaiset kysymykset aiheesta kuin aiheesta ovat erittäin toivottavia.

Huom! Tervetuloa mukaan myös kaikki kokeneet retkeilykonkarit jakamaan hyviksi havaittuja vinkkejä ja vastailemaan kysymyksiin tai juttelemaan muuten vaan mukavia. Jos mahdollista, ota mukaan kuvia menneiltä reissuilta (tietkone ja videotykki tarjolla) sekä omia hyväksi havaittuja retkeily- ja melontakamojasi katseltaviksi.

Terveisin

Helena, Jaana ja Pekka H.
9
Harrastemelonta / Vs: Rentomelonta 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Ultsis Toukokuu 27, 2018, 22:32:56 ip »
Hyvältä kuullostaa aloittelijadta ????
10
Harrastemelonta / Rentomelonta 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Ari Ollila Toukokuu 27, 2018, 22:22:17 ip »
Hei!

Kevät on edennyt tänä vuonna vauhdilla ja nyt on hyvä aika aloitella myös rentomelonnat.

Rentomelonta on viikoittainen seuran jäsenille tarkoitettu "tapahtuma". Melonnat ovat pääosin ohjattuja ja niistä ilmoitetaan tässä ketjussa mm. paikka ja vetäjä. (kannattaa siis seurata tätä keskusteluketjua, ettei ole väärässä paikassa, tai että huomaa perutut kerrat). Ellei palstalla ole ilmoitusta seuraavasta rentomelonnasta, niin se tarkoitaa sitä, ettei sille kerralle ole virallista vetäjää/ohjaajaa. Toki melomaan voi mennä porukalla, vaikka "virallista" rentomelontaa ei olisikaan.
 
Melomaan lähdetään torstaisin kello 18.00, joten vajalle kannattaa tulla vähän aiemmin valmistelemaan varusteet itselle valmiksi.

Lähtöpaikkana joko Tukkisaari tai Nokkala. Nokkalassa on ko. ajankohtana aika paljon muuta toimintaa, joten luultavasti melomme enemmän Tukkisaaresta käsin. Tukisaaresta tehdään pikku lenkkejä suistoon tai vaikkapa Mustaansalmeen ja Nokkalasta käydään mutka Oulujoella. Tarkoitus ei ole tehdä pitkiä lenkkejä, vaan hakea melontatuntumaa ja kokemusta.

Tervetulleita ovat erityisesti melonnan juuri aloittaneet ja rentomelonta sopii hyvin esim. alkeiskurssin käyneille, siis hyvä tilaisuus harjoitella opittua käytännössä. Mukaan voi toki tulla kaikki muutkin melojat, kunhan muistetaan ottaa huomioon tapahtuman luonne, eli  tehdään rauhallisia pieniä melontalenkkejä.

Kesän edetessä voidaan tehdä myös pieniä lenkkejä Nallikarin edustalle, mikäli porukat niin haluavat ja sää sen sallii.
Sanotaan tällaisia lenkkejä sitten vaikka puolirentokuntomelonnoiksi ;) Mutta näitä vain siis yhteisellä päätöksellä.

Em. melonnat kestävät yleensä noin tunteroisen, ellei porukat kovin innostu :)

Kysymykset, ideat ja kehitysehdotukset ovat tervetulleita ja niitä voi laittaa mm. tähän ketjuun.

Ensimmäinen rentomelonta starttaa 31.5.2018. kello 18.00 Tukkisaaresta ja vetäjänä allekirjoittanut. Itse yritän tulla vajalle hieman aiemmin, jolloin voin pitää ensin pienen vajainfon sitä kaipaaville. Eli käydään läpi mm. mitä kalustoa tukkisaaressa on, kuinka sitä käytetään ja varataan ym.

Tervetuloa mukaan!

-Ari
Sivuja: [1] 2 3 ... 10