Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Markkinat / Uimarinpenkki
« Uusin viesti kirjoittanut Annikki Liakka Joulukuu 28, 2019, 22:35:49 ip »
Hei,

annan tarpeettomaksi käyneen uimarinpenkin aktiiviselle koskimelojalle tai muuten asiasta kiinnostuneelle melojalle. Se on hyvä erityisesti lapaseudun ja olkapään kiertäjäkalvosimen lihasharjoitteisiin. Uimarinpenkki on Kerko sport-merkkinen ja erittäin hyväkuntoinen. Siinä on jalustan toisessa päässä pyörät liikuttelua varten. Penkin koko on 110 x 25 cm ja jalusta on kooltaan 118 x 50 cm. Korkeus on 78 cm ja mahdollisesti vähän säädettävissä.

Annikki Liakka

puh. 0405512408
2
Yleinen keskustelu / Melontaonnettumuudet 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Jari Korva Joulukuu 15, 2019, 23:57:22 ip »
https://suomenmelontakouluttajat.fi/news/melontaonnettomuudet-2019/

Mikäli kiinnostaa pohdiskella melontaturvallisuutta enemmänkin, kannattaa lainata kirjastosta "Sea kayaker's more deep trouble - more true stories and their lessons from Sea Kayaker Magazine".
3
Kokemukset ja kertomukset / Luulajan saaristo
« Uusin viesti kirjoittanut Jari Korva Marraskuu 05, 2019, 00:28:03 ap »
Oulusta on Luulajaan tietä pitkin n. 260 km, linnun tai kalantietä satakunta vähemmän. Hailuodon Marjaniemestä uloimmille Luulajan saarille vain satakunta. Entisaikoina lahdella on liikuttu tositarkoituksella maasta tai maakunnasta riippumatta. Kalastajat veneillä ja hylkeenpyytäjät kevätjäillä ajelehtien.

Nykyaikaiselle hupiretkeilijälle eteläisempi Höga Kusten lienee Ruotsin rannikolla tunnetuimpia kohteita ja Tukholman saaristo on tuttu ainakin laivabaarin ikkunasta, mutta olin kuullut huhuja pohjoisemmastakin löytyvistä hienoista kohteista, kun rannikko naapurin puolella on kuulemma yleisesti selväpiirteisempi kuin tämä meidän matala ja kivinen Österbottenin rannikko. Omassa takaraivossa kolkutti muutenkin pitkään, että tässä lähistöllä pääsee ihan ulkomaille, mutta eipä ole tullut käytyä, eikä oikeastaan hirveästi edes tiedä mitä siellä on.

Niinpä tein aluksi maastotiedusteluretken. Reissaan usein polkupyörän kanssa ajamalla julkisilla paikkaan A, pyöräilemällä sieltä paikkaan B ja palaamalla kotiin taas julkisilla. Pohjoisruotsalaisissa busseissa matkatavarapuoli on yleensä isompi kuin meikäläisissä, joten pyörä kulkee kätevästi myös mennen ja tullen, kun iso Haaparanta-Luulaja -tie ei hirveästi houkuttele pyöräilemään.Tavalliselle turistille Luulajasta löytyy mm. hieno Unescon maailmanperintökohde Gammelstad sekä laaja saaristo, johon pääsee tietysti omalla kajakilla tai veneellä, mutta kesäisin myös yhteysaluksella ja talvisaikaan vaikka autoillen jäätietä pitkin. Retkiluistelureittejä löytyy myös, kuten myös paikallinen tietomaa ja Facebookin datakeskuksen vieressä voi käydä somettamassa, jos siltä tuntuu.

On tuolla suunnalla toki melottukin. Joskus männävuosina K&C retkeili useampaan otteeseen Kalixin saaristossa ja naapuriseurasta löytyy alueen tuntija. Luulajan saariston houkuttelevuutta lisää kätevä opas, josta löytyy valmiita reittiehdotuksia niin päiväreissuiksi kuin monen yön retkiksikin.

Melontaretken toteutin loppukesällä 2018. Otin pohjaksi valmiin ehdotuksen numero 6 ”Yttersta havsbandet”, joka on suosituksen mukaisena 4 päivää ja 83 km. Turhan kovat tuulet kuitenkin karsivat retkestä ”ytterstan” pois. Mennessä kävin Storhedenin alueella ostamassa falukorvia ja tunnbrödiä retkievääksi. Vesille lähdin ehdotuksen mukaisesti Hagavikenin pienvenesatamasta ja meloin sieltä useamman pysähdyksen taktiikalla Hindersön-nimiseen saareen. Seuraava päivä kului saarella kierrellessä ja kolmantena päivänä palasin lähtöpisteeseen vähän pidemmän kaavan mukaan.Hindersön on idyllinen, ympäri vuoden asuttu saari. Hailuoto on siihen verrattuna metropoli - vastaavaa tunnelmaa löytyy Suomen puolelta esimerkiksi Turun ja Ahvenanmaan saaristojen pienimmiltä asutuilta saarilta.

Retkiehdotuksen suosittelema leiripaikka on suojainen poukama, jossa on hiekkarannan lisäksi yksi kesämökki. Asutuksen pariin ei vain ole selkeää polkua, mutta metsän läpi voi ryynätä, mikäli ei vettä pitkin mene.Saaren hotelliravintola Jopikgården oli jo valitettavasti kiinni (ilmeisesti tällä erää pysyvästi), mutta itsepalvelukioski palveli. Muuta nähtävää tarjosi kotiseutumuseo, 1800-luvulla toiminut kaivos sekä maalais- ja kalastajaidylli. Vierasvesatamassa on uusi ja tilava itsepalvelusauna.

Luulajan saaristo on suhteellisen iso ja saaria on monen kokoisia, mutta saarten välissä on myös monin paikoin tilaa, joten merimelontakokemusta pitää olla jos edemmäs mielii meloa. Saarista löytyy hyvin hiekkarantoja ja kallioita taukopaikoiksi.Navigointiin hommasin tiedustelureissulla veneilykaupasta Båtsportkort -kartaston ruotsinpuoleiselta Perämereltä. Vedenkestävälle paperille painettuna se on kätevä, mutta esim. leiripaikkojen etsintään siitä ei ole hirveästi apua (vastaa lähinnä meikäläisiä merikarttoja). Jos Perämeren kohteet kiinnostaa laajemminkin, kannattaa perehtyä Perämeren kohdekirjaan, josta löytyy mainio esittely Kraaselista Krunneille -blogista.
4
Yleinen keskustelu / Vs: Majakkaseuran kiertue
« Uusin viesti kirjoittanut Jari Korva Marraskuu 02, 2019, 11:34:22 ap »
Suomen Majakkaseuran kiertue tulee taas Oulun pääkirjastoon 10.11. ja Kempelessä elokuvat näkyy jo 8.11.:

https://www.majakkaseura.fi/syksyn-2019-elokuva-ja-myyjaiskiertue-kaynnistyy-27-9-kierueella-uusi-elokuva-haaksirikkojen-market/

Eri lähteistä löytyy vähän ristiriitaista tietoa, että onko melontaelokuva Haaveena Bogskär mukana, mutta sukellusta ainakin Märketillä ja Kempeleessä kerrotaan Raahen pookiprojektista. Tilaisuuksiin vapaa pääsy.
5
Yleinen keskustelu / Vs: Retki- ja virkistysmelonnan uutiskirje
« Uusin viesti kirjoittanut Jari Korva Lokakuu 15, 2019, 20:26:44 ip »
6
Aikamoinen urakka Antilta ja hieno lopputulos!

Tässä on pari muuta netistä löytyvää melontakarttaa:

Kokkolan-Pietarsaaren saaristo ja sisävedet
Etelä-Pohjanmaan järviseudun tervareitti
Vaasan saaristo

7
Antti Orava (RaaPS) on tehnyt melontakarttasarjan, joka kattaa rannikkoa Pyhäjoen Yppäristä Lumijoen Varjakkaan. Karttoihin on merkitty laavut, tuvat, vesillelaskupaikat ym. retkimelojia kiinnostavia kohteita.

Kartat voi ladata ilmaiseksi täältä ja tulostaa itse (tai painattaa): http://www.raahenpurjehdusseura.com/?Melonta-_ja_soutujaosto___MelontaKartta
8
Yleinen keskustelu / Vs: Muiden järjestämät melontatapahtumat 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Diana Volkhonskaia Syyskuu 13, 2019, 22:33:08 ip »
20.-22.9. Raahessa pidettävälle aallokkoleirille on lähdössä joitakin K&C:n jäseniä. Yhteiskyytejä voipi sopia täällä taikka seuran whatsapp ryhmässä ("K&C melomaan!").

Lisätietoja leiristä: https://botniaoutdoor.fi/tapahtuma/aallokkoleiri/

Ohjeet whatsapp ryhmän liittymisestä:
http://keskustelu.kc.fi/index.php/topic,1235.0.html
9
Harrastemelonta / Vs: Pulijailut ja muut kulijailut 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Ari Ollila Elokuu 23, 2019, 00:39:02 ap »
Hei.

Suunnitteilla tulevana sunnuntaina reissu koskeen lotraileen. Lähialueen joet aika kuivia, joten reissu suuntautuu luultavasti jonnekki vähän kauemmas, mahollisesti Torniojoelle. Katotaan sitte lähempänä mihin auton keula osottaa. ;) Mukkaan voi lähtä jos koskikokemusta on ees pikkusen ja varusteet on ajankohta ja olosuhteet huomioon ottaen riittävät. Lähtö sunnuntaina Nokkalasta vaikka kello 9.00. (voijaan sopia lähtijöitten kans muutaki). Takas tullaan sitte ku ei ennää jaksa melua, eli iltasella. Mukkaan siis evästä, jotta jaksaa melua mahollisimman palijo. :D Ilimotelkaa jos kiinnostaa ja jos tullee mieleen kysymyksiä, niin koitetaan vastailla.

t. Ari
10
Harrastemelonta / Vs: Rentomelonnat 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Jari Korva Elokuu 21, 2019, 11:32:11 ap »
Virallinen rentomelonta torstaina 22.8. klo 18.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10