Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Yleinen keskustelu / Tukkisaaren vajatalkoot, su 30.8.2020 klo 16.00 alkaen
« Uusin viesti kirjoittanut Diana Volkhonskaia Elokuu 25, 2020, 11:02:23 ap »
Tervetuloa Tukkisaaren vajatalkoisiin sunnuntaina 30.8.2020 klo 16.00 alkaen! Osoite on Tukkisaarenkuja, Länsi-Tuirassa. Ohjelmassa on lähiympäristön siistimistä, vajan ja kaluston huoltoa sekä tietenkin grillailua. Seura tarjoaa makkarat, virvokkeet ja naposteltavat. Uuden jäsenen kannattaa tulla paikalle, sillä talkoissa tutustuu siinä sivussa seuran kalustoon ja muihin melojiin.

T. Diana
22
Yleinen keskustelu / SIIRRETTY: Päiväretki Laitakariin pe 24.7.2020
« Uusin viesti kirjoittanut Sylvain Eckhardt Elokuu 24, 2020, 17:53:48 ip »
Tämä aihe on siirretty retkimelontapalstalle
23
Ladder ja Cowboy ovat aika lailla samanlaisia tekniikoita. Kannattaa kokeilla molempia, joillekin kiipeäminen aukon ja perän välissä on helpompi, kun taas toisille perästä nouseminen on helpompi. Jos on paksut liivit ja kajakki on iso (korkea) nousu kajakin kannelle juuris aukon takan on haastava. Näissä on yhteisesti tärkeä, että aukot ovat isoja. Joissakin kajakeissa on pieniä aukkoja ja pääsy istuma-asentoon on todella haastavaa aallokossa ja vaatii melan käyttöä tukena. Sellaiset kajakit ovat Starit, Skerray ja kaikesta pahin Black Pearl. Jos kajakin aukko on iso , kuten ensimmäisessä "the Ladder" videossa voi istua suoraan alas, vaikka jalat ovat vielä kajakin ulkopuolella ja laittaa jalat kajakin sisään jälkeen päin.
24
Retkimelonta / Vs: Aallokkoleiri 18.-20.9.2020
« Uusin viesti kirjoittanut miiainkeri Elokuu 24, 2020, 12:27:25 ip »
Sain paikan leirille, eli mukana ollaan :)

Kuivapukukin on jo tilauksessa, joten reissusta voisi selvitä suht kuivin kalsarein ????
25
Harrastemelonta / Vs: Äkkilähdöt koskeen kesä 2020
« Uusin viesti kirjoittanut Antti Haapakangas Elokuu 22, 2020, 13:41:33 ip »
Sunnuntaina 23.8. koskipuljaus Kipinään. Kokoonnutaan Nokkalan vajalle klo 9. Takaisin Oulussa viimeistään kolmeksi.
26
Retkimelonta / Vs: Aallokkoleiri 18.-20.9.2020
« Uusin viesti kirjoittanut Antti Haapakangas Elokuu 22, 2020, 12:47:35 ip »
Pärjää varmaan ilman kuivapukuakin, mutta hankaluus on siinä että siellä ei pysty kuivattelemaan kamppeita. Olin viime syksynä tavallisilla ulkoiluvaatteilla. Varavaatteitakin oli paljon, mutta sunnuntaina piti vaihdella aina kosteat kamppeet melontaan päälle ja kuivat ruokatauolle. :) Kuivapukua vois kysyä myös lainaan (vaikka täällä tai wa-ryhmissä).
27
Retkimelonta / Vs: Aallokkoleiri 18.-20.9.2020
« Uusin viesti kirjoittanut miiainkeri Elokuu 18, 2020, 11:06:03 ap »
Hei,

minäkin olen ilmoittautunut Aallokkoleirille, mutta toistaiseksi sieltä ei ole tullut mitään vahvistusta että mahtuisin mukaan. Jos minulle lohkeaa sieltä vielä paikka, niin olen toki mukana kimppakyydeissä.

Onko teillä ollut tuolla käytössä kuivapuvut, vai oletteko pärjänneet märkkärillä+tuulenpitävällä kerroksella? Kuivapuvun hankinta on harkinnassa, joten jos jollakulla on hyvä käytetty puku tiedossa, niin saa vinkata.

-Miia
28
Yleinen keskustelu / Keskustelua melonnan turvallisuudesta - reskutukset, varusteet yms.
« Uusin viesti kirjoittanut Anna L Elokuu 14, 2020, 00:47:41 ap »
Tähän ketjuun on tarkoitus koostaa melonnan turvallisuuteen liittyvää keskustelua, jota on käyty K&C:n Whatsapp-ryhmässä, sekä tarjota alustaa edelleen jatkokeskustelulle ja -kysymyksille.
Kannattaa myös katsoa Pekka Harjun linkkaamat K&C:n koulutusmatskut tästä ketjusta, sieltä löytyy asiaa mm. varusteista turvallisuutta koskien.


Itsereskutus, astetta hc:mpi vaihtoehto parireskuttamiselle.

Voi tehdä mm. melakellukkeella, kas näin:Sama videolla näytettynä YouTubessa, alkaen kohdasta 1:03

Tämä melakellukkeella itsepelastautuminen ei jostain syystä oo ihan kaikkien suosiossa


Ossi linkkasi keskusteluun "ladder"- eli tikapuumenetelmän, tässä YouTube-linkkiKoska ainakin osa merikajakeista on sen verran kiikkeriä, niin Cowboy- tai Scramble-tyyli voi olla tällöin helpompi. Kajakkiin ei kivuta "ladderin" tavoin kajakin perältä, vaan aivan aukon takaa. Tässä Lotan linkkaama YouTube-video, joka selventää tapaa vaihe vaiheelta. K&C:n Instagramissa on myös lyhyempi video tästä : https://www.instagram.com/p/CDvEGhqltXW/.


Toinen Pekka vinkkasi lisäksi tällaisen videon, liittyen tasapainoiluun kajakilla itsereskutuksen yhteydessä, sekä treenivideon tuentojen harjoitteluun.


Edit: näitä on väki harjoitellut joskus mm. rentomelonnan yhteydessä, tai huudellut porukkaa treenaamaan yhdessä Whatsapin kautta.
29
Retkimelonta / Vs: Aallokkoleiri 18.-20.9.2020
« Uusin viesti kirjoittanut Antti Haapakangas Elokuu 13, 2020, 12:01:47 ip »
Hyvä! Nyt meitä on jo 6-7 lähdössä Aallokkoleirille ja voitaisiin viedä trailerilla kajakit jos aikataulut passaa yhteen. Sovitaan aikatauluista tarkemmin lähempänä. Varaan trailerin.
30
Harrastemelonta / Vs: Olhavanjoki 9.8.2020.
« Uusin viesti kirjoittanut Ari Ollila Elokuu 12, 2020, 00:19:17 ap »
Hei.

Seittämän retkulaisen matka jatku Olohavanjoen tarkastelun jäläkeen Kuivajoelle. Semmonen havvainto tehtiin, että Olohavanjoelle ei kannata mennä ku kevväällä parraaseen tuluva aikaan. Nyt vettä joessa lorisi suunalleen saman verran ku puutarhaletkussa. Paikalliset kerto, että ei siinnä palijo enempää ollu heti satteittenkaa jäläkeen. No, Kuivajoessa
vettä oli juuri ja juuri melottavaksi asti, eli virtaama oli nuin kaheksan kuutiota sekunnissa. Pohoja kolisi ahkeraan, mutta käsillä ei tarvinnu pukkia vauhtia monestikkaa. Ja olipa Kattilakoskessa pienonen surhvi paikkaki. ;)
Arvelisin, että Kuivajoessa semmonen 15 mottia sekunnissa riittää suunalleen laskemisseen niin, että paatin alapuoli ei kovin palijo maapallon päälypuoleen kolahtele. Toki mitä enäpi vettä, nii sitä parempi. Senverran mukavia jokeja ovat alamäkimelontaan, että pittäähän tuonne ens kevväänä lähtä lotraan. Laittakaahan jo kalenterreihin merkintä. :)
Mukava reissu meillä kyllä oli! Kiitokset mukanaolleille. :)


- Ari
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10