Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Retkimelonta / Linnansaaren kansallispuisto 22.-26.7.2019
« Uusin viesti kirjoittanut Heli Alanen Kesäkuu 27, 2019, 01:36:53 ap »
Hei,

Otamme järjestääksemme retkikalenterissa olevan neljän yön yli reissun Saimaan vesistöille, joka oli jo vaarassa peruuntua. Retken ajankohtaa on säädetty pariin otteeseen mutta nyt lopullinen ajankohta on 22.-26.7. Todennäköisesti retki suuntautuu Linnansaaren kansallispuistoon. Reissu toteutetaan alkuperäisellä periaatteella eli nautitaan maisemista ja retkeilystä, ei mennä  tekemään matkamelonnan ennätystä. Noin 10-15 kilometrin päivämatkoihin on kuitenkin syytä varautua.

Olosuhteiltaan reissun ei pitäisi olla kovin vaativa. Perusmelontataidot pitää kuitenkin olla hanskassa ja kannattaa käydä yhteismelonnoilla harjoittelemassa tuulessa ja aallokossa melomista, jos sen suhteen on vielä epävarmuutta. Samoin pelastautumisharjoitukseen kannattaa hankkiutua mukaan ennen reissua, jos ei ole sitä aiemmin harjoitellut.

Retken lähtöpaikkana voisi toimia esim. Hotel&Spa resort Järvisydän Rantasalmella ja joka tapauksessa porukassa oli kiinnostusta tutustua siihen jossain vaiheessa matkaa.

Ilmoittautuminen retkelle ja kajakkivaraukset nettilomakkeella.
Tällä hetkellä tiedossa on viisi lähtijää ja ainakin yksi kiinnostunut eli näyttää siltä, että reissu voi toteutua ja mukaankin vielä mahtuu. :)

Tarkoitus on siis pyöriä Linnansaaren kansallispuiston alueella, josta löytyy lisää tietoa sivulta: https://www.luontoon.fi/linnansaari?inheritRedirect=true
Majoitus teltoissa tai muuten ulkosalla. Todennäköisesti tuohon aikaan siellä on muutakin porukkaa liikenteessä, joten hyvistä telttapaikoista saattaa myös tulla pulaa. Siten myös riippumatto voisi olla kätevä mukana, jos sellaisen omistaa. Matkat kimppakyydeillä, seura vastaa traileriauton kuluista seuran retkillä ja muut matkakulut jaetaan osallistujien kesken.

Pidetään tarkempi retkipalaveri, kun lähtijät on suunnilleen selvillä ja mietitään mahdollista reittiä tarkemmin. Lopullinen reitti määräytyy kuitenkin vasta paikan päällä säiden ym. olosuhteiden ja melojien fiilisten mukaan. Mukaan tarvitaan iloisen retkeilymielen lisäksi meri- tai retkikajakki, perusretkeilyvarusteet (palaverissa voidaan sopia tarkemmin esim. teltta- ja ruokakunnista tarvittaessa, joten ihan kaikkea ei tarvitse itse omistaa), ainakin pari kuivapussia varusteille ja myös vedenpitävää retkikampetta (esim. Gore-Tex) ja tietysti riittävästi vaihtokamppeita. Aurinkosuoja täytyy toki vesillä olla kunnossa ja myös hyttysiin täytynee varautua. :) Mutta tarkempia kysymyksiä voi myös esittää sitten reissupalaverissa.

Tervetuloa mukaan!

Terveisin

Heli Alanen, heli.alanen(at)gmail.com, p. O4O-7772466
Satu Yrttiaho, satu.y(at)hotmail.com, p. O5O-5359469
92
Harrastemelonta / Vs: Pulijailut ja muut kulijailut 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Ari Ollila Kesäkuu 27, 2019, 01:06:04 ap »
Moikkelis!

Lauantaina 29.6. pulijailu reissu Kipinään. Lähtö Nokkalasta kello 13.00. Kipinä on turvallinen paikka harijotella,
vettä on riittävästi jotta kivet ei kolise. Soveltuu myös alottelijoille. Joten nyt kannattaa lähtä mukkaan jos koskimelonta kiinnostaa.

- Ari
93
Harrastemelonta / Neitikosken reissu 12.-14.7.2019.
« Uusin viesti kirjoittanut Ari Ollila Kesäkuu 23, 2019, 13:23:17 ip »
Hei!

Vettä sattaa ja siitähän melojat tykkää. Varsinki, ku sitä riittää koskessa, ja nyt sitä piisaa.

Niinpä suunnitteilla on koskipainotteinen reissu Lieksaan, Ruunaan Neitikoskelle viikon 28 lopulla.
Lähtö perijantaina 12.7 ja palluu 14.7. sunnuntai-iltana. Näin alustavasti kokkoontuminen Nokkalaan vois olla perijantaina
töitten jäläkeen kello 16.00.

Reissu on siis joki/koskipainotteinen, joskin Ruunaalla on myös hyvät ulukoilu, pyöräily ja patikointi ym. maastot.
Ohojelmassa on ylleesä ollu retki Lieksanjoella ja tietenki pulijailua ite Neitikosken aallossa, joka on yks parhaista
paikoista harijotella koskilotrausta. Ja paikka on myös turvallinen ja siksi se soveltuu myös alotteleville pulijaajille.

Majotusvaihtoehtoina sielä on mökkejä, aittoja ja telttailu, sekä vaunu alue. Nyt sieltä on varattuna yks kuuven hengen mökki (saattaapi olla tillaa seittämällekki) ja sen paikat mennee ilimottautumis järijestyksessä, joten kannattaa ilimottautua hyvissä ajjoin, jos haluaa retkelle mukkaan ja meinaa asua sielä katon alla. Mökin vuokra on muistaakseni 100€/vuorokausi.
 
Ilimottautumiset viimestään keskiviikkona 10.7. tähän ketjuun, yksityisviestillä tai jollain muulla konstilla allekirjottaneelle. Näin keritään saaha asiat järijesteltyä ennen reissua, mm. kyytit. Reissuun ois hyvä saaha kaks autua, jotta jokiretki ois heleppo tehä, mutta mukkaan voi ottaa pyöränki ja homma toimii.

Jos lähettä seuran kalustolla niin muistakaa tehä varraus Sylvainilta ja tarkistaa varusteitten kunto ennen reissua, ei tartte sitte lähtiessä arpua.

Seura maksaa matkakorvausta railerinvetäjälle, mutta muut matka ja majotus ym. kulut jaetaan retkeläisten kesken.

Mikäli joki asia askarruttaa, niin allekirijottanu vastaa mielellään.

Nyt kannattaa alakaa oitis ilimottautuun ja lähtä rohkiasti mukkaan, näitä reissuja ei tehä ihan päntiönnään.

Mukava reissu tulossa keskellä kuuminta kessää! :)


-Ari
94
Yleinen keskustelu / Vs: Muiden järjestämät melontatapahtumat 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Jari Korva Kesäkuu 18, 2019, 19:11:43 ip »
Saaristo- ja Siikajokimelonnat lisätty
95
Harrastemelonta / Tiistain kuntomelonnat 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Ari Ollila Kesäkuu 17, 2019, 00:23:39 ap »
Hei!

Nyt on kesä, eli on aika aloittaa seuran jäsenille tarkoitetut tiistain kuntomelonnat. Ensimmäisen kerran siis lähdemme "virallisesti" melomaan 18.6.2019  kello 18.00.

Joka tiistai lähtö Tukkisaaresta, kello 18.00 vesillä. Kannattaa siis tulla paikalle hieman aikaisemmin, jotta jokainen kerkiää laittaa melontavarusteet ja kaluston kuntoon ja melomaan päästään ajoissa. Jossain vaiheessa syksyllä, iltojen pimetessä,  mahdollisesti aikaistamme lähtöä, mutta siittä tiedotetaan tässä ketjussa sitten erikseen.

Melonnoilla ei ole varsinaista vetäjää, vaan paikalle kokoontunut porukka päättää mihin mennään. Monesti paikalla on kuitenkin ohjaajia ja kokeneita melojia opastamassa innokkaasti muita.

Ilmoittautumista ei tarvita, eikä melonnoista joka kerta erikseen ilmoiteta, mutta jos haluaa kiinnostuksensa tällä palstalla ilmoittaa, niin ehkä silloin varmemmin saa melontaseuraa, varsinkin vähän hunommilla keleillä.

Melonnat suuntautuvat useimmiten merelle ja kestävät noin 1,5 -3 tuntia, sään ja melojien kokemuksen mukaan. Matkaa kertyy keskimäärin 10-12km, joskus tehdään hieman pidempiäkin lenkkejä.

Kannattaa seurata säätiedotuksia ja varsinkin tuuliennusteita ja miettiä, pystyykö itse melomaan ko. olosuhteissa. Melomaan lähdemme sillä periaatteella, että matkaa tehdään porukassa ja ketään ei jätetä yksin.

Joillakin kerroilla voimme ottaa melonnan teemaksi joitain ohjattuja harjoituksia, esim. reskutusta, aallokkomelontaa, kajakin hallintaa tai jotain muuta mukavaa. Näistä kerroista tiedotamme tässä ketjussa erikseen. Kannattaa siis seurata keskustelua. Myös Teidän ideat ja ehdotukset ovat tervetulleita.

Vedet eivät lämpimistä ilmoista huolimatta ole vielä hirmu lämpimiä, varsinkaan merellä, joten muistakaa pukeutua oikein, siis veden lämpötilan mukaan ja varavaatteet matkaan.

Ennen kuin otatte vajasta seuran kajakin itsellenne käyttöön, niin muistakaa tarkistaa varauskansiosta, onko ko. paatti vapaana, vai onko se varattu esim. vuokraukseen. Muistakaa laittaa merkintä myös suorituskansioon.

Komeimmilla kesän keleillä kalustoa ei välttämättä riitä kaikille innokkaille melojille, joten kannattaa tulla ajoissa paikalle, jotta pääsee melomaan.

Olisi suositeltavaa myös, että kalustolla ei näiden vakivuorojen aikana tehtäisi kovin paljon omia lenkkejä, jotta paatteja riittäisi "viralliseen" tiistaimelontaan.

Mieltä askarruttavista asioista voi kysellä allekirjoittaneelta tai vaikka paikanpäällä tomeran näköisiltä melojilta
 
Joten eipä muuta kuin mukaan vaan harjoittelemaan ja kohentamaan kuntoa esimerkiksi kesän pidempiä retkiä ajatellen.

Tervetuloa!

-Ari
96
Retkimelonta / Vs: Erämaaretki Lappiin
« Uusin viesti kirjoittanut Jari Maijanen Kesäkuu 11, 2019, 16:49:22 ip »
Hyvältä kuulostaa ja mukana ollaan. Ja Kiilopään savusaunahan olisi hyvä idea, sehän voi olla perjantaina tai sitten loppusauna reissun päätteeksi niin on mukavampi istua porukalla autossa 500 km ;)
97
Harrastemelonta / Vs: Pulijailut ja muut kulijailut 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Diana Volkhonskaia Kesäkuu 08, 2019, 11:58:17 ap »
Kyllä :) Ja oli hyvä reissu eilen :)
98
Harrastemelonta / Vs: Pulijailut ja muut kulijailut 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Sylvain Eckhardt Kesäkuu 08, 2019, 02:32:16 ap »
Niin tässä olikin se luotettava lähde :)
99
Harrastemelonta / Vs: Pulijailut ja muut kulijailut 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Diana Volkhonskaia Kesäkuu 06, 2019, 19:21:32 ip »
Kiitoksia vinkistä Ari! Olisiko lähtijöitä perjantaina aamusta tai lauantaina?

- Diana
100
Harrastemelonta / Vs: Pulijailut ja muut kulijailut 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Ari Ollila Kesäkuu 06, 2019, 19:11:00 ip »
Hei.

Ihan vaan tievoksi, että nyt ku on ollut satteita, niin sehän tietää vaan hyvvää jokiretkeilijöille.
Esimerkiksi Sanginjoki on nyt ajankohtaan nähen poikkeuksellisen hyvässä melontakunnossa.
Vettä on riittävästi, jotta kivet ei kolise pohojaan jatkuvasti ja vejen lämpötilaki alakaa olla jo 15 asteen nurkilla.
Eli vallan mainiot olosuhteet pikku retkeilyyn vähemmänki meloneelle.
Ite en viikonloppuna pääse, mutta kerätkää porukka ja menkää ihimeessä nauttimaan alakukesän tunnelmasta ja mukavasta jokiretkeilystä. :)


- Ari
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]