Kirjoittaja Aihe: Läheltä piti -tilanne Tukkisaaressa  (Luettu 3194 kertaa)

HeKu

 • Global Moderator
 • Jr. Member
 • *****
 • Viestejä: 87
Läheltä piti -tilanne Tukkisaaressa
« : Elokuu 21, 2015, 15:42:21 ip »
Tiedoksi (ja opiksi), että tänään sattui Tukkisaaressa seuraavanlainen läheltä piti -tilanne:

Oltiin lähdössä porukalla perusmelontalenkille aamupäivällä. Kun oltiin merkitsemässä lähtöämme suorituskansioon (siis siihen, johon merkataan käyttöön otettu kalusto, palautusaika ym.), huomattiin, että eilisillalta puuttui yksi "ok"-paluukuittaus ja samoin puuttui vajalta myös seuran kajakki, jonka kyseinen meloja oli lainannut. Muutenkin merkinnät olivat osittain puutteelliset. Myöskään varauskansiosta (se, mihin merkitään vuokraukset ym.) emme löytäneet asiaan liittyviä merkintöjä. Henkilö oli kuitenkin kirjannut puhelinnumeronsa suorituskansioon selkeästi, mutta kun yritimme hänelle soittaa, hän ei vastannut soittoon.

Tästä päättelimme porukalla ja yhdessä vajamestarin kanssa, että joko merkinnöisssä on nyt tullut jokin sekaannus tai jotain todella ikävää on oikeasti sattunut. Päädyimme siihen, että varmuuden vuoksi teemme seuraavaksi ilmoituksen viranomaisille melojan ja kajakin katoamisesta. Ennen viranomaisilmoituksen tekemistä saimme kuitenkin kyseisen henkilön kiinni puhelimella, ja selvisi, että henkilö oli vuokrannut kajakin pidemmäksi aikaa käyttöönsä toiminnanjohtajalta, mutta vajan kummankin kansion merkintöjen tekemisessä oli ollut epäselvyyttä.

Loppu hyvin, kaikki hyvin tällä kertaa. Onneksi. Mutta jatkossa kaikille muistutukseksi, että kaikki tylsältä tuntuva kirjanpito vajalla on tarpeen käytön seurannan lisäksi myös turvallisuussyistä. Kaikki merkinnät on siis syytä tehdä huolellisesti, jotta vältytään turhilta etsintäoperaatiolta, jollainen tässä tapauksessa oli jo varsin lähellä.

Jos merkintöjen tekemisessä on epäselvyyttä tai oma muisti on ehtinyt käyttötaukojen aikana tehdä tepposet, ohjeet melomaan lähtemiseen ja merkintöjen tekemiseen löytyvät esimerkiksi täältä: http://kc.fi/index.php/jaesenille/kaluston-kayttoopas-jasenille

Helena

Veli-Matti Lehtonen

 • Ohjaaja
 • Full Member
 • *
 • Viestejä: 185
 • Ei oppi "ojaan" kaada
Vs: Läheltä piti -tilanne Tukkisaaressa
« Vastaus #1 : Syyskuu 17, 2015, 11:33:46 ap »
Tämä varmaan opiksi ja opetukseksi.
Painottakaa melojille puhelimen saatavuutta varsinkin yksin melottaessa ja vajakirjan oikeanlaista täyttämistä!
 Merivartioston ja viranomaisten mukaan suurin syy tavallaan aiheettomiin partiotehtäviin johtuu siitä, ettei melojaan saada yhteyttä. Edellä mainittu tapaus ja lukemattomat muut, jossa esim. vuokraaja ei palaa sovittuun aikaan eikä häneen saada puhelimella yhteyttä ovat tällaisia. Usein kännykkä on vesitiiviisti lastiruumassa ja aallokko estää rantautumisen ja puhelimen käytön.
Hommatkaa kimppaostoina vesitiiviitä kännykkäpusseja ja pitäkää yhteysväline liivin taskussa varmistusnarun kanssa. Sukelsin n. kuukausi sitten oman retkipuhelimen Konneveden pohjasta aika syvältä. (Toimi vielä parin tunnin pohjassaolon jälkeen.) Oli mukana retkellä parikin varapuhelinta, mutta vain yksi sim-kortti. Eivät varmaan olisi 112:ssa soittaneet kotijoukoille ja kertoneet että kaikki ok, paitsi parempi känny on järvenpohjassa... Nyt on tuplasimit ja aina varapuhelin mukana kun yksin tohellan.
Weltsu
Weltsu

Sylvain Eckhardt

 • Johtokunta
 • Sr. Member
 • *
 • Viestejä: 365
Vs: Läheltä piti -tilanne Tukkisaaressa
« Vastaus #2 : Marraskuu 11, 2015, 03:23:48 ap »
Otsikko on hieman harhaanjotava.  Kyseessä ei ollut läheltäpiti melojan turvallisuuden kannalta, vaan apuun olisi soitelutu turhaan.

Pekka Saavalainen

 • Vieras
Vs: Läheltä piti -tilanne Tukkisaaressa
« Vastaus #3 : Marraskuu 22, 2015, 22:15:35 ip »
Tapahtui Tukkisaaressa marraskuisena kauniina päivänä. Kaksi ihmistä päättää lähteä melomaan. Toinen ei ole melonut koskaan aikaisemmin ja toinen jonkun verran - ei turhia melontakursseja. Pelastustaitoja ei tarvi, jos ei kaadu. Suurin ongelma on päästä ilman laituria kuivin jaloin melomaan. Vaatetus sopiva kuivalla maalla ulkoiluun.

Ilman lämpötila -5 astetta ja vesi Toppilansalmessa +1 astetta.

Pohdiskelin oman melontalenkin ajan, olisiko pitänyt ottaa vajan avaimet pois. Eivät olleet tulleet vielä 2,5 tunnin jälkeen takaisin vajalle. Kävin illalla varmistamassa, että pyörän olivat hävinneet ja kajakit takaisin vajalla. Vajakansiosta löytyi vain toisen melojan merkinnät.

Sellaista.