Kirjoittaja Aihe: K&C:llä 2 SUP-lautaa  (Luettu 2068 kertaa)

Sylvain Eckhardt

  • Johtokunta
  • Sr. Member
  • *
  • Viestejä: 365
K&C:llä 2 SUP-lautaa
« : Toukokuu 13, 2016, 19:15:31 ip »
Hei,

K&C:n toiminta laajenee ja nyt SUP-melonta on vakavissa mukana!

Seura omistaa nykyään kaksi SUP-lautaa ja kolme säädettävää SUP-melaa. Laudat ja varusteet ovat Tukkisaaressa. Toinen on hiilikuituinen (Starboard Freeride) ja toinen on lasikuituperuslauta. Kummatkin laudat ovat herkkiä, joten lautojen käsittely vaatii varovaisuutta, esimerkiksi matalikoissa ja rantautuessa. SUP laudalla ei tule ajaa suoraan päin rantaa ja astua maihin sen jälkeen kun lauta on saanut naarmuja tai jopa rikoontunut. Lisäksi on muistettava , että laudan alla on evä, joka ei ole säädettävä. Matalikoissa kannattaa muistaa, ellei halua lentää nurin  :) . Molemmat laudat sopivat niin retkeilyyn kuin surffailuun. SUP-Laudalla vasta- ja sivutuulessa on todella haastavaa meloa, joten reittiä kannattaa miettiä vielä tarkemmin kuin kajakilla.

Turvallisuus: SUP laudalla noudatetaan samat turvallisuusasiat kuin melonnassakin. Jos meinaa olla vähän kauempana rannasta pukeudutaan aina veden lämpötilan mukaan. Karkuremmi on oltava aina kiinni (karkuremmi ovat jo valmiiksi laudoissa kiinni). Keluntaliivit kuuluvat myös varusteisiin, seuran laudoilla on liivipakko. Jos halua laskea koskea, kysy ensin lupaa allekirjoittaneelta. Koskessa täytyy olla kypärä päässä ja karkuremmi otetaan pois käytöstä!

Lainaus: laudat voi lainata/vuokrata samoilla ehdoilla kuin kajakit ja kanootit. Muista siis katsoa varauskansiosta ensin onko haluttu kalusto vapaa ja sitten kirjataan suorituskansioon. Melonnan jälkeen kuittaus. -> http://kc.fi/index.php/jaesenille/kaluston-kayttoopas-jasenille

Oikein mukavia SUP hetkiä ja makeita surffeja kaikille!

Sylvain
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 15, 2016, 02:01:01 ap kirjoittanut Sylvain Eckhardt »