Kirjoittaja Aihe: Harjoituskerho 2022  (Luettu 76 kertaa)

Sylvain Eckhardt

  • Johtokunta
  • Sr. Member
  • *
  • Viestejä: 374
Harjoituskerho 2022
« : Toukokuu 12, 2022, 13:01:28 ip »
Seura järjestää tänä vuonna harjoituskerhon, jonka tavoite on auttaa jäseniä omassa teknisessa kehityksessä. Kurssitarjonta on monipuolinen ja seuran koulutuspolku perustuukin paljon omaan harjoitteluun kurssien välillä. Yksin on usein vaikea innostua lähteä harjoittelemaan, varsinkin jos on vasta alooittanut melontaharrastusta. Kerhon harjoitukset ovat ohjattuja ja ilmoitetaan tähän ketjuun paikka, vetäjä, taso ja harjoituksen teema.

Huom: ei ennakkoilmoittautumisia ja jokainen huolehti omasta kajakkivarauksesta.

Kerhossa noudatetaan seuraavat tekniset tasot ja tietyt harjoitukset sopivat kaikille tasoille (esimerkiksi navigointi, turvallisuus, reskutus)

- Taso 1 (vastaa EPP1 taitokoetta). Aloittelija: on käynyt alkeiskurssilla tai ei ole erityisesti kouluttautunut. Osaa meloa suoraan ja on voinut meloa paljonkin (aloittelijataso kuvaa tekniista osaamista enemmän kuin melontauran pituus). Kajakin kallistus on vieras ajatus ja sen käsittely ei ole vielä hallussa. Tämän tason harjoituksissa harjoitellaan alkeiskurssin asioita.

- Taso 2 (EPP2 tai siihen pyrkivä): Meloja osaa meloa eteen, taakse, sivulle ja kääntyä. Uskaltaa kallistaa kajakkia ja kajakin hallinnassa on kokeillut kaarivedon lisäksi etuperäsimiä, melaperäsimiä. Meloja on joskus harjoitellut pelastautumisia. Tämän tason harjoituksissa harjoitellaan jatkokurssien asioita (alkeet II, johdatus merimelonnan tekniikkoihin, koskimelontaan tarvittavat tekniikat)

- Taso 3: Teknisesti osaava meloja: hallitsee tuentoja, erilaisia ohjausteknikoita, osaa reskutuksia ja on jo melonut suhteellisen haastavissa olosuhteissa (tuuli ja aallokko).

KALENTERI

- ke 29.6.2022 Nokkalassa klo 18-20. Pelastautuminen (taso 1-3). Vetäjä Miia Mikkonen. Paripelastus ja yksin pelastautuminen, keulaeskimo. Hyvä harjoitus EPP2 kokeeseen pyrkiville.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 12, 2022, 16:42:23 ip kirjoittanut Sylvain Eckhardt »