Kirjoittaja Aihe: Falunin reissu 10/07  (Luettu 8288 kertaa)

Tapani Lehtonen

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 105
  • Q-Hullu @ IRCNet
    • www
Falunin reissu 10/07
« : Huhtikuu 05, 2008, 09:19:18 ap »
Falunin reissu on päättymässä. Lisätään tähän ketjuun kertomuksia, kuvia ja videoita heti kun ehditään.
 
Tässä jo tänään pidettyjen kisojen tulokset:


ja lisää kuvia: TÄSTÄ
Kuinka monta kajakkia Tosimeloja™ tarvitsee:
"Vielä yhden"

Tapani Lehtonen

  • Full Member
  • ***
  • Viestejä: 105
  • Q-Hullu @ IRCNet
    • www
Vs: Falunin reissu 10/07
« Vastaus #1 : Huhtikuu 05, 2008, 09:20:57 ap »
Ja Jennin Melojaan lähettämä juttu:
 
Nuoret kanoottipujottelijat syysleirillä Falunissa
 

Mikael Heinonen upottaa perää Hosjöholmenin pujotteluradalla (Kuva: Jenni Eckhardt)
 
Kanoottiliiton koskijaos järjesti nuorille pujottelijoille ensi kertaa leirin Ruotsin Falunissa 22.-27.10.2007. Matkalle osallistui neljä nuorta: Taneli Siira (13v), Mikael Heinonen (15v), Teijo Tarkka (16v) sekä Ida Hinkka (19v), joka sai myös arvokasta ohjauskokemusta avustaessaan valmentajana toiminutta Sylvain Eckhardtia. Kaikki osallistujat olivat K&C:stä Oulusta, vaikka muistakin seuroista oli kutsuttu nuoria pujottelijoita mukaan.
 
Harjoitteluolosuhteet ovat Falunissa todella hyvät. Falunin melontaseuran (Falu Kanotklubb) vaja sijaitsee Hosjöholmenissa vajaat 10 km Falunin keskustasta pienen kosken rannalla, joka on etenkin nuorille ja aloittelijoille erinomainen. Koskea on muokattu pujottelua varten tekemällä sinne akanvirtoja. Pujotteluportteja on ripustettu kymmenittäin ja lamput valaisevat koskea pimeällä. Rata on myös ympärivuotisessa käytössä. Melontaseuralla on paljon erilaista pujottelukalustoa: K1, C1 ja C2 kanootteja sekä meloja ja muita varusteita aina melontatossuja myöten. Lisäksi Falunin lähiympäristössä on kaksi muuta harjoittelurataa, joista toisessa (Björbo) on pidetty maailman cupin osakilpailu vuonna 1997. Björbon pujotteluradan läheisyydessä on IV-luokan koski (Fänforsen), joka on hyvä puljauspaikka. Teijo kävi siellä kerran leirin aikana harjoittelemassa koskimelontataitoja Sylvainin opastuksella. ”Olihan se hyvää henkistä harjoitusta” naureskelee vuoden verran pujottelua harrastanut Teijo ensimmäisestä IV-luokan koskestaan.
 

Ida Hinkka kokeilee kanadalaisyksikköä (C1) Hosjöholmenilla (Kuva: Sylvain Eckhardt)
 
Ruotsalaiset ja suomalaiset nuoret osallistuivat yhteisharjoituksiin ja viimeisenä iltana pidettiin pienimuotoinen kilpailu. Välillä vaihdettiin myös valmentajia. Pitkään Ruotsia edustanut ja muutama vuosi sitten uransa lopettanut Bo-Marcus (Bobbo) Lidström on toiminut nuorten valmentajana jo usean vuoden ajan. ”Oli mielenkiintoista tutustua heidän toimintaansa ja toimintatapoihinsa” kertoo Sylvain. Myös Ruotsissa kanoottipujottelu on suhteellisen pieni laji, mutta he ovat kuitenkin osallistujamäärissä, resursseissa, harjoittelu- ja kilpailupaikoissa jonkin verran Suomea edellä. Heillä on muun muassa useita harjoitteluratoja ja valmennuskeskus sekä valmentajatilanne on parempi.
 
Matka oli kaiken kaikkeaan onnistunut. On todella harmi, että Suomesta ei päässyt lähtemään enempää nuoria hyviin harjoitteluolosuhteisiin ja tutustumaan ruotsalaisiin melojanuoriin. Falunin kanoottipujottelijat tulevat ensi kesänä Suomeen. Alustavien suunnitelmien mukaan he tulevat Taivalkoskelle viikoksi elokuun alussa, jonka jälkeen suomalaisia lähtee heidän kanssaan Åmseleen, joka sijaitsee 100 km Uumajasta luoteeseen. Siellä pidettäneen Ruotsin mestaruuskilpailut 16.-17.8.2008. Yhteistyötä Falu Kanotklubbin kanssa on tarkoitus ylläpitää ja kehittää pitkällä aikavälillä. Syysleirit Falunissa toteutuvat hyvin todennäköisesti myös tulevina vuosina, ainakin jos melojilta kysytään. ”Ehdottomasti uudestaan. Erilaiset radat ja uudet valmentajat tuovat kivaa vaihtelua harjoitteluun.” toteaa Teijo leirin päätteeksi.
 
Kuinka monta kajakkia Tosimeloja™ tarvitsee:
"Vielä yhden"