K&C ry - Forum

Yleinen alue => Yleinen keskustelu => Retkimelonta => Aiheen aloitti: Teijo Lehtonen - Toukokuu 11, 2011, 16:19:42 ip

Otsikko: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Teijo Lehtonen - Toukokuu 11, 2011, 16:19:42 ip
Retkikalenteripalaverissa päätettiin tänä vuonnakin järjestää noin viikon mittainen retki Inarille ja ajankohta päätettiin alustavasti elokuulle.

Retkelle tarvitaan vetäjä, jolla on mielellään hyvä paikallistuntemus. Retken vetäjä päättää ajankohdan tarkemmin ja ilmoittaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta ihmiset saavat soviteltua aikataulunsa sopivaksi.

Päivämatkat ovat todennäköisesti 20-30km ja pohjoisen olosuhteet saattavat muuttua nopeastikkin karuiksi, joten retkelle lähtijällä tulee olla hyvä kunto ja melontakokemusta, eli jos melontakausi ei ole vielä aloitettu niin äkkiä vesille. Retken vetäjä ilmoittaa tarkemmin retken vaativuudesta.
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Teijo Lehtonen - Toukokuu 17, 2011, 17:33:09 ip
Retki on päätetty pidettäväksi viikolla 32 eli elokuun toisella viikolla. Pidetään lähiaikoina palaveri jossa suunnitellaan ja keskustellaan retkestä ja päätetään lähtö ja paluupäivät.

Retkelle lähtijän tulee kyetä melomaan isossakin aallokossa ja tarvittaessa voimaa meloa vastatuuleen. Kannattaa lukea keskustelupalstaa säännöllisesti ja osallistua meriretkille ja pelastusharjoituksiin sekä muille tekniikkakursseille.

Allekirjoittautunut toimii näillä näkymin retken vetäjänä ellei tule työasioita eteen.

Ilmoittautumiset tähän ketjuun tai sähköpostilla, suullisesti ei kannata ilmoittautua koska saattaa unohtua kaiken melontatouhun keskellä. Kaluston varaus kannattaa hoitaa Sylvainin kanssa hyvissä ajoin. Retkelle sopivaa kalustoa seuralla on tällä hetkellä kaksi Staria, kuusi Seayakkia ja yksi merikaksikko. Mikäli kaksikolla meinaa lähteä jonku kanssa niin pitää etukäteen harjoitella ja totuttautua kajakkiin ja yhteistoimintaan.
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Teijo Lehtonen - Kesäkuu 07, 2011, 17:17:50 ip
Kukaan ei ole vielä varsinaisesti ilmoittautunut retkelle, tai jos on sähköpostitse ilmoittautunut niin olen unohtanut ja ilmoittautuminen hautautunut sähköpostien sekaan, eli tämä keskustelupalsta taitaa olla varmin tapa ilmoittautua tällä hetkellä. ;)

Pidetään retkipalaveri ja reitin alustava suunnittelu ensi viikon torstaina eli 16.6. Tukkisaaressa, vaikkapa klo 17.30 alkaen. Jos osallistujia tuleekin paljon niin voidaan järjestää vielä toinen palaveri myöhemmin, Timo W. lupaili mahdollista kokouspaikkaa.
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Veli-Matti Lehtonen - Kesäkuu 12, 2011, 22:13:41 ip
Tiedustelupartio lähtee huomenna kohti Nellimiä. Laittelen palattuani joitain vinkkejä, jos on jotain kerrottavaa. Muutama reissu on tästä lähtöpaikasta jo tehtynä ja voin kesän mittaan laittaa vetäjälle leiripaikkavinkkejä. Inarilla melotaan tietenkin aina sään mukaan ja elokuulla on vielä hyviä kelejä. Nellimistä pääsee suojaisia reittejä suoraan erämaiseen tunnelmaan. Uisteluveneet eivät uskaltaudu matalille väylille. Saas nähdä nyt kesäkuulla, tuleeko lunta vai räntää...
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Teijo Lehtonen - Kesäkuu 20, 2011, 10:42:32 ap
Viime viikon Inaripalaverissa päätimme lähtöpaikaksi Nellimin, katsellaan vielä lähempänä tarkemmin minne suuntaan lähdetään. Weltsu soitteli ja ilmoitti Inarin vedenkorkeuden olevan melko alhaisen, hiekkamatalikkoja ja -rantoja taisi olla melkoisesti? Vedenkorkeus on ympäristöhallinnon mittausten mukaan 119.04m (http://wwwi2.ymparisto.fi/i2/71/l711111001y/wqfi.html).
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Veli-Matti Lehtonen - Kesäkuu 21, 2011, 22:03:52 ip
Paluumatkalla.
 Melojille oli hyvä vedenkorkeus! Löytyi pikku hiekkarantoja ja maihin pääsi normaalia useammassa paikassa ilman kuitujen rusahtelua. Laitan vetäjälle luetteloa joistakin leiripaikoista, vaikka onhan järvellä aivan mahdottomasti hienoja kohteita.
Nellimistä lähdettäessä on joitain n. parin kilometrin ylityksiä maksimissaan, joten huonollakin kelillä pääsee saarten suojaan.
Suosittelen keskeisellä Inarilla olevan saariketjun tutkiskelua. Sieltä löytyy suojaisia salmia ja päiväreitit voi suunnitella tuulten mukaan.
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Teijo Lehtonen - Heinäkuu 06, 2011, 22:23:17 ip
Kävi niin kuin vähän pelkäsinkin, eli työasiat tulivat haittaamaan harrastustoimintaa enkä pääse tänäkään vuonna Inarille. :( Nyt olisikin hakusessa uusi vetäjä retkelle.

Retken ajankohta on jo kuukauden päästä ja minulla on tiedossa vasta kaksi "varmaa" lähtijää. Mikäli osallistujia ei ala ilmaantumaan parin viikon sisään, niin katsellaan Inarin tilalle jokin muu retki johon lähtisi enemmän osallistujia, esim. Tero Vedenjuoksun vetämä Kalix/Perämeren pohjukka -reissu.
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Sirpa Ruokangas - Heinäkuu 07, 2011, 12:36:03 ip
Moi
minä olen lähdössä - siis sikäli mikäli retki järjestyy mitä tietenkin toivon! Tämä olkoon ilmoittautumiseni.

Harmillista Teijo että et pääse mukaan.

Please eikö joku lähtisi retken vetäjäksi?

Sirpa
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Teijo Lehtonen - Heinäkuu 07, 2011, 18:54:18 ip
Sirpa oli toinen mainitsemistani varmoista.  ;)

Yleisenä käytäntönä seuran retken kärrynvetäjälle on maksettu kilometrikorvaukset jos lähtijöitä on ollut vähintään neljä, mutta tästä reissusta tulee sen verran kovat kustannukset ettei ihan pikkuporukan retkeä tekisi mieli kustantaa (esim. viime vuonna oli yhdeksän melojaa Inarilla), eli jos on Inarille lähtijöitä niin äkkiä ilmoittautumaan.
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Veli-Matti Lehtonen - Heinäkuu 08, 2011, 04:44:52 ap
Ei se Inarinjärvi sieltä minnekään häviä, paitsi tänä vuonna vesi hupenee Venäjälle.
Mikäli seuran väkeä ei ole riittävästi pääsemässä mukaan, suosittelen lukemaan toisten seurojen sivuja. Varsinkin Rovaniemen melojat ja muut.
Jos retki ei toteudu, pidetään jossain välissä uusi suunnittelupalaveri kuvien katselun myötä ja aletaan oikein olan takaa tehdä reissua vuodelle 2012. Heräsi uusia hulluja ideoita Surnuvuonon suuntaan...
Mikäli joku, vaikkakin pieni porukka on menossa ko. järvelle ja kaipaa joitain vinkkejä, laittakaa viestiä. Olen siellä joitakin reissuja ollut.
Yritän auttaa, jos kiinnostaa.
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Jari Maijanen - Heinäkuu 08, 2011, 10:50:46 ap
No perskeles..
Täällä olis kans yksi innokas Inariin lähtijä ! Harmi homma että Teijo ei pääse, tai toisaalta onneksi olkoon Teijo työhommista !
Eiköhän meitä kuitenkin ole lähtijöitä että päästään matkaan ?! Äkkiä vaan kiinnostuneet esiin niin eiköhän se yks Inarin reissu aina järjesty  ???
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Risto Salow - Heinäkuu 08, 2011, 11:16:51 ap
Olen myös lähdössä Inarille jos saan tarpeeksi kilometrejä pohjaksi. Voisin toimia vetäjänä/ohjaajana järvellä. Kokoontuminen olisi Sodankylässä jonne menen suoraan täältä. Retkivaihtoehtoja on lähtä Nellimistä ja suunnata keskustan saaristoon tai Nitsijärveltä suuntana koillisen erämaaosa.
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Teijo Lehtonen - Heinäkuu 11, 2011, 19:42:50 ip
Tällä hetkellä on Risto lähdössä vetäjäksi ja Oulusta kolme melojaa (Timo W. lähtee myös). Jos saataisiin Oulusta viisi lähtijää niin voisi pitää seuran retkenä ja maksaa normaalisti kilometrikorvaukset. Mikäli Inarille lähtee iso porukka, niin voidaan harkita loppusaunaa retkijaoston majoitusbudjetista kuten viime vuonna.

Mikäli osallistujia ei kuitenkaan ilmoittaudu, niin aletaan miettiä toista retkikohdetta viikolla 30, eli pari viikkoa aikaa.
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Veli-Matti Lehtonen - Heinäkuu 12, 2011, 01:27:37 ap
Jos ei tule pykälien mukaisia lähtijöitä, kannattaa silti ottaa riski ja esittää kokouksessa kärrynvetäjälle ainakin polttoainekulut. On se Inari ainakin kerran kesässä seuran arvoinen retkikohde. Pari siellä jo käväisi, mutta tähän erittäin hienoon tapahtumaan on vielä muutama paikka vapaana.
PS. Kuopiosta Inarille on lähes sama matka Oulun kautta. Oisko Kuopion suunnalta tulijoita?
Laitellaan viestiä.
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Heli Alanen - Heinäkuu 14, 2011, 03:28:05 ap
Ilmottaudun mukaan!
Skerray on varattuna mutta varmaan olis piakkoin hyvä tietää lähtö- ja paluupäivät tarkemmin. Omasta puolestani voisin ehottaa lähtöä la 6.8 ja paluuta seuraavan viikon pe tai la. Olisko mahollista pitää vielä suunnittelupalaveri ennen reissua? Yhteisestä aikaa on kyllä varmaan lomakaudella vaikea löytää... Mulle passaisi esim. retki- ja merimelontaviikonloppuna ainakin la 23.7 taikka sitten elokuun alkupäivinä.
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Heli Alanen - Heinäkuu 15, 2011, 12:39:27 ip
Jiri lähtee myös Inarille mutta ei päässyt nyt ite foorumille niin ilmotan hänen puolesta. Nyt taitaa olla sit vaaditut 5 lähtijää Oulusta kasassa  :) mutta mukaan mahtuis vielä...
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Teijo Lehtonen - Heinäkuu 15, 2011, 16:48:27 ip
Hyvä homma että on Inarille lähtijöitä saatu. Sirpan ja Riston kuskatessa omia kajakkeja katoillaan kärryssä ei tälläkään porukalla ole kuin neljä kajakkia, joten pienemmälle porukalle en mielellään olisi kärrykuluja kustantanut. ;)
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Risto Salow - Heinäkuu 18, 2011, 12:10:51 ip
Hei

Alustava lähtöaika on perjantai 5.8. klo 14. Oulusta ja paluu perjantaina 12.8. (varapäivä lauantai 13.8.).

T. Risto
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Jari Maijanen - Heinäkuu 18, 2011, 13:09:50 ip
Morientes
Hieno homma että hommat etenee !  :D Retkipalaveri lauantaina kello 15 on mulle ok. Silloin nähdään !
Jari
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Heli Alanen - Heinäkuu 21, 2011, 03:07:31 ap
Hei!
Kukaan ei ole Jarin lisäksi vielä kommentoinut retkipalaveriehdotusta. Käviskö siis kellekään muille? Olis kiva saada jotain varuste- ym. vinkkejä kokeneemmilta Inarinkävijöiltä ja kuulla jotain reittisuunnitelmista. Voiskohan se siis olla vaikka klo15 la Nallikarissa jos sielläpäin tulee silloin muutenki liikuttua vai miten olis hyvä?
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Risto Salow - Heinäkuu 21, 2011, 10:36:49 ap
Hei

Olen Oulussa lauantaina ja minulle käy tuo kello 15. Nallikarissa. Melontatapahtuma alkanee klo 9. mutta loppumisesta ei ole tietoa, mutta voimmehan käydä katsomassa ;).
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Veli-Matti Lehtonen - Heinäkuu 23, 2011, 01:49:00 ap
Aivan tästä sivusta, koska en pääse mukaan. Inarille pitää aina ottaa "talvimelonta ja kesämelonta" varusteet. Heinä-elokuussa voi melkein räpsiä räntää pari päivää ja samoin voi nahka palaa kesän helteissä. Jäämeri on aika lähellä ja viikon retkellä usein saa kaikkia kelejä, jos lottovoitto osuu kohdalle.
Viikon retkellä tavallisesti näin kesällä, voi kokea ehkä yhden-kahden päivän Inarin  kiukuttelun.
On myös viikkoja, jolloin Anar on tyyni. Siihen ei sovi luottaa. Fleeceä ja urheilualkkareita sopivasti mukaan.
Muutoin normaalivarusteilla pärjää. Teltta pitää olla "istuttava ja tuulen pitävä".
Tarkoitan tällä sitä, että jos on oltava teltassa, on siellä voitava edes istua selkä suorassa .
Kökötin pari vuorokautta Inarin keskeisissä saarissa "koirankopissa". Meni kierrätyseen. Siis teltta.
Lähes aina ovat retket olleet kesäisiä. Pahimpaan kylmään keiveillä fleeceillä voi aina varautua, samoin aina on hyvä ottaa  mieluiten liian lämmin makuupussi, kuin se nippanappa .
Ja makuualusta on tärkeä, koska kiviä ja kantoja usein tuppaa oleman alla. PS. Riippumatto teltalla ja sääskiverkolla olisi aika hyvä... en ole kokeillut. Se odottaa vielä kotipostissa. Tilasin sellaisen kokeeksi. Kerron sitten, kun ehdin kokeilla. Inari on sitten jo mennyt retki.
 Netistä voi helposti ostaa mmm.fi sivulta vieheluvan yhdelle uistimelle viikoksi 7 eurolla.
Se toi minulle viimeksi ennen juhannusta neljä harjusta juuri sopivaksi ruokakaloiksi.
Risto tietä paremmat ottipaikat.
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Risto Salow - Heinäkuu 26, 2011, 12:06:51 ip
Inarijärven retkelle lähdetään 5.8. klo 14. Oulusta. Järvellä lähtöpaikka on Nagunniemi ja suunta kohti Vironiemeä koillissuunnassa.  Retkellä kierretään kämpät "kaukaa" (paitsi yksi) joten hyvä teltta ja makuupussi ovat välttämättömiä varusteita hyvän melontakunnon lisäksi. Ruokaa otetaan/saadaan järvestä ja metsistä tarpeen mukaan ;D.
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Veli-Matti Lehtonen - Heinäkuu 27, 2011, 01:03:56 ap
Veskoniemestä siis lähettä. Otsalamput mukaan, sillä Jääluola Korkea-Maurassa on aika pimeä. Toivottavasti luolassa on luistelukelit, eikä railoa ja virtaa keskellä, kuten viimevuosina on ollut. Siis hokkarit varustelistaan... no ei vaiteskaan.
mmm.fi sivuilta löydätte kalaluvat ja viikon uistelulupa on se vaivaiset 7€. Kannattaa laminoida, niin jää muistoksi. Nurkkaan reikä ja naruvarmistus. Uppoaa muuten.
Katteeksi käypi, mutta en ehi mukkaan.
Nanguniemi yhen ännän lissäyksellä ollee se lähtöpaikkanne? Voi siellä näilä keleillä olla Nagunakin...
Otsikko: Vs: Inarijärven retki 2011
Kirjoitti: Risto Salow - Heinäkuu 30, 2011, 00:18:05 ap
Vielä muutama paikka teltalle vapaana Inarin retkellä  ::), mutta autot alkaa olla täysiä (Oulusta). Ilmoittautumiset viimeistään tässä kuussa. Lisätietoja risto.salow(at)gmail.com.