K&C ry - Forum

Yleinen alue => Yleinen keskustelu => Harrastemelonta => Aiheen aloitti: Ari Ollila - Helmikuu 15, 2012, 23:58:17 ip

Otsikko: Mäenlaskua kajakeilla
Kirjoitti: Ari Ollila - Helmikuu 15, 2012, 23:58:17 ip
Moi! Etujoukot kävi testaan Ruskotunturin ja nyt ois suunnitteilla uus reissu laskeen mäkiä kajakeilla.
Päivä on lauantai 25.2.2012. ja kokkoontuminen Nokkalaan kello 10.00. Sielä pakataan passelit kajakit kärryn
kyytiin ja mennään kimppakyyteillä kohti Ruskotunturia, sielä ei oo varsinaista parkkipaikkaa, joten autoja ei
sinne mahottomasti sovi. Mukkaan lämmintä, lumi pöllyn kestävää vaatetta. Kannattaa varustaa myös ittesä semmosilla kengillä tai vaikka neopreeni tossuilla, jotka soppii kajakkiin. Mukkaan kypärät ja aukkopeitot. Ja tietenni juotavaa ja syötävää.
Mahollista ois ehkä tehä tuletki ja paistella makkaraa. Jossai lähettyvillä pitäs kuulemma olla laavu, häätyypi se vielä selevittää. Mukkaan voi toki lähtä myös ulukoilu mielellä. Kajakkeja on rajallinen määrä. Ketähän ois lähösä?

t.Ari
Otsikko: Vs: Mäenlaskua kajakeilla
Kirjoitti: Sylvain Eckhardt - Helmikuu 16, 2012, 01:03:46 ap
Itse en pääse mukaan, olen reissussa. Pitäkää hauskaa!

Lisäisin vielä että suhteellisen kevyt ja mahdollisesti  hengittävä vaatetus on plussa, koska noustaessa mäen päälle tulee hiki!

Kyseinen laavu on Lopakan laavu ja se sijaitsee Auranmajn 10 km ladun varressa. Ruskotunturin juurella menee (ainaki meni) Pyykösjärven yhdyslatu, joten latua pitkin pääsee näppärästi nuotiopaikalle, taikka lumikengillä tai muuten vaan suksilla tai kahlaamassa umpihangessa.

Tässä karttalinkki: http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=16000&text=Lopakan+laavu&srs=EPSG%3A3067&y=7216037&x=432394&lang=fi

Ruskotunturi on ruudun vasemassa laidassa.

Tässä vielä video viime sunnuntain mäenlaskureissusta:

http://vimeo.com/36685892

Otsikko: Vs: Mäenlaskua kajakeilla
Kirjoitti: Tuija Auvinen - Helmikuu 16, 2012, 12:42:13 ip
Mä lähen, kun kerran sopi muillekin tuo ite ehottamani päivä :) Mitäköhän se muori mahtaa tuumata jos vaan tupsahdamme peräkärryn kera pihaan? Mietin vaan jos omalle kohalle sattuis moinen...

Varusteisiin lisäisin vielä laskettelulasit, lumi pöllyää aikalailla ja ainakin itellä katosi ajoittain näkökyky totaalisesti niin pulkalla kuin kajakilla laskiessa.

Mun auto on käytettävissä kulkemiseen Nokkalasta mäelle, mutta kirpussa on paikkoja vain neljälle. Mutta kattotaanpa montako on lähtijää ja suunnitellaan :)

Tuija
Otsikko: Vs: Mäenlaskua kajakeilla
Kirjoitti: Sylvain Eckhardt - Helmikuu 16, 2012, 17:24:15 ip
Kävin tänään kattoon laavua ja siellä ei ole polttopuita, mutta hyvä uutinen, latu joka menee pyykösjärvelle on nyt ajettu ja kulkee ruskotunturin juurella. Ja hyvällä tuurilla laavulla ei haise... :)
Otsikko: Vs: Mäenlaskua kajakeilla
Kirjoitti: Ari Ollila - Helmikuu 17, 2012, 19:17:40 ip
Mitäköhän se muori mahtaa tuumata jos vaan tupsahdamme peräkärryn kera pihaan? Mietin vaan jos omalle kohalle sattuis moinen...

Tervehdys! Lupa kannattaa (täytyy) aina käyvä kysymäsä, ettei auto jää kenenkään haitaksi tai kiusaksi. Ja luvan kans parkkeeratesa kaikille jää hyvä mieli. Ko. tappauksesa lupa asia on kunnossa. Pihhaan tai kääntöpaikalle voi jättää lumitilanteesta riippuen auton + kärryn, sekä toisen auton. Jos porukkaa tullee kovinki palijo (kannattaa tulla, mukkaan vaan), niin kuorman purun jäläkeen voijjaan loput autot viijä lähistön virallisille parkkipaikoille. Mikäli porukoilla on innostusta tulistella, niin voin ottaa puita mukkaan.

-Ari
Otsikko: Vs: Mäenlaskua kajakeilla
Kirjoitti: Ari Ollila - Helmikuu 24, 2012, 01:56:14 ap
Moi! Elikkäs kokkoontuminen Nokkalaan lauantaina kello 10. Tämän hetken lähtijöitten määrä on 7. Otan puita mukkaan jotta voimma tehä tulet lähellä olevalle laavulle. Evästä ja vaatetta mukkaan, ettei tartte nälissään ja kylymissään kitvistellä.
Jos on jottai kysyttävvää, niin allekirijottanu koittaa vastailla.

-Ari
Otsikko: Vs: Mäenlaskua kajakeilla
Kirjoitti: Ari Ollila - Helmikuu 26, 2012, 23:36:36 ip
Mukkelismakkelis! Niinpä sitä eilen käytiin toistamissee laskee mäkiä ruskotunturilla. Touhussa oli mukana kuus kooetseeläistä. Kivvaa oli, kiitoksia! Kuvia ja viteoita tullee myöhemmin näytille. Harrastamisiin.

-Ari
Otsikko: Vs: Mäenlaskua kajakeilla
Kirjoitti: Veli-Matti Lehtonen - Maaliskuu 05, 2012, 11:20:07 ap
Hyviä videon pätkiä. Wanhoja muistellen, 1986 oli maailmanlaajuisen Canoeist lehden kannessa hieno kuva Muoniosta. Taifunilla laskivat laskettelurinnettä ja hyppyrissä oli ilmaa alla. Pistoolitutkalla saivat mitattua 60 km/h.
Laskettelurinne on vaan siitä ikävän kova, ettei eskimokäännöstä voi yrittää. Porukka lopetti kovien rinteiden käytön, koska solisluu tai olkapää menee varmasti. Uppolumi on hienompi, kun voi pujotella.
Laittakaa tikkuja rinteeseen ja tehkää slalom rata. Sitten jossain välissä Rusko-slalom kisat. Avoimet koko Suomeen. Poppikoneet ja buffetti, kuten lautailijoilla. Vaikka laskiaisriehana. Uutiskynnys jopa TV:n tasolle ylittyisi.
Onko K&C ensimmäinen rinne slalom melonnan järjestäjä?
Otsikko: Vs: Mäenlaskua kajakeilla
Kirjoitti: Ari Ollila - Maaliskuu 06, 2012, 19:15:59 ip
Moi! Ei ollenkaa huono tuo Weltsun itea Ruskon slalom kisoista, laitetaan korvantaakse :D
Tässä kuitenki viteon tapasta etelliseltä reissulta. http://www.youtube.com/watch?v=joo2chjY-c4&list=UUyPpjFw2Znw6PVEoCu2UiDQ&index=1&feature=plcp (http://www.youtube.com/watch?v=joo2chjY-c4&list=UUyPpjFw2Znw6PVEoCu2UiDQ&index=1&feature=plcp)

-Ari
Otsikko: Vs: Mäenlaskua kajakeilla
Kirjoitti: Veli-Matti Lehtonen - Maaliskuu 06, 2012, 21:32:09 ip
Hyvää ja turvallista, siis lunta turvallinen, vai? Hienoja kuvia, kiitos. Näitä kuvia olisi hieno levitellä myös etelän seuroille Kade kade... Ainakin äkiä jutua ja hyviä kuvia Meloja-lehteen!
Aina jaksan jauhaa turvallisudesta. Lasten pulkalla laskiessa siskoni kantapää otti kiinni ja polvi taipui uusiin ulotuvuuksiin. Mahottomat leikkaukset ja kuntoutukset, joten on parasta lasketella kajakilla. Mikä Täten on Todistettu. MOT.
Kokelkaapa sitä mäkislalomia. Muutama tikku ja niitä kiertämään.
Nähdään vesillä, Weltsu