K&C ry - Forum

Yleinen alue => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: Matti Vedenoja - Heinäkuu 03, 2013, 17:52:09 ip

Otsikko: Tukkisaaren kajakkikaksikko - ohjeet
Kirjoitti: Matti Vedenoja - Heinäkuu 03, 2013, 17:52:09 ip
Tässä pikaohje takamelojan jalkatukien ja ohjausnarujen säätöön.

1) Nosta kajakki pukeille tai laiturille niin, että peräsimen alla on tilaa.

2) Laske peräsin siirtämällä takamelojan istuinaukon vasemmalla puolella olevan keltaisen narun lukitusnuppia taaksepäin.

3) Löysää takamelojan istuinaukossa olevat siniset ohjausnarut vetämällä ne pois mustissa muovisissa narukiiloissa olevista lovista. Käännä peräsin keskiasentoon.

4) Avaa jalkatuen lukitus vetämällä kuvan osoittamasta lipareesta.

(https://dl.dropboxusercontent.com/u/36247225/DSCN0598.jpg)

5) Jalkatuki liikkuu, kun sitä käännetään samalla istuinta kohti. Liu'uta jalkatukea kiinnityskiskoa pitkin haluamallesi etäisyydelle. Varmista, että jalkatuki loksahtaa paikalleen. Työnnä kohdassa 4 vedetty lukituslipare eteen.

(https://dl.dropboxusercontent.com/u/36247225/DSCN0599.jpg)

6) Kiristä ohjausnarut vetämällä muovisia narukiiloja jalkatukia kohti. Lukitse ohjausnaru painamalla se narukiilassa olevaan loveen. Tarkista, että peräsin on edelleen keskiasennossa.

(https://dl.dropboxusercontent.com/u/36247225/DSCN0597.jpg)


Nosta peräsin aina hyvissä ajoin ennen rantautumista tai matalikkoa. Peräsimen lapa voi vääntyä jos se koskee pohjaan. Luonnollisesti peräsin pidetään ylös vedettynä aina kun kajakkia kuljetetaan maalla.

Tässä vielä video vastaavan ohjausnarusysteemin säätämisestä: https://www.youtube.com/watch?v=wPzUO0l_ssQ (https://www.youtube.com/watch?v=wPzUO0l_ssQ)

Näiden ohjeiden tarkoituksena on pitää kajakki hyvässä melontakunnossa. :) Jos jotain ongelmia ilmenee, laita viestiä allekirjoittaneelle (matti.vedenoja [ät] kc.fi).