Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Harrastemelonta / Kuntomelonta 2023
« Uusin viesti kirjoittanut Ari Ollila Toukokuu 28, 2023, 14:02:37 ip »
Hei!

Alkaa olla aika aloitella seuran jäsenille tarkoitetut tiistain kuntomelonnat. Ensimmäisen kerran siis lähdemme "virallisesti" melomaan tulevana tiistaina, 30.5.2023. kello 18.00.

Joka tiistai lähtö Tukkisaaresta, kello 18.00 vesillä. Kannattaa siis tulla paikalle hieman aikaisemmin, jotta jokainen kerkiää laittaa melontavarusteet ja kaluston kuntoon ja melomaan päästään ajoissa. Jossain vaiheessa syksyllä, iltojen pimetessä,  mahdollisesti aikaistamme lähtöä, mutta siitä tiedotetaan sitten erikseen.

Melonnoilla ei ole varsinaista vetäjää, vaan paikalle kokoontunut porukka päättää mihin mennään. Monesti paikalla on kuitenkin ohjaajia ja kokeneita melojia opastamassa innokkaasti muita.

Ilmoittautumista ei tarvita, eikä melonnoista joka kerta erikseen ilmoiteta, mutta jos haluaa kiinnostuksensa esim. seuran whatsapissa ilmoittaa, niin ehkä silloin varmemmin saa melontaseuraa, varsinkin vähän hunommilla keleillä.

Muistakaa myös varata kajakki varausjärjestelmän kautta mikäli melotte seuran kalustolla ja tietenkin varmistaa, ettei sitä ole jo joku muu varannut.

Melonnat suuntautuvat useimmiten merelle ja kestävät noin 1,5 -3 tuntia, sään ja melojien kokemuksen mukaan. Matkaa kertyy keskimäärin 10-15km, joskus tehdään hieman pidempiäkin lenkkejä.

Kannattaa seurata säätiedotuksia ja varsinkin tuuliennusteita ja miettiä, pystyykö itse melomaan ko. olosuhteissa. Melomaan lähdemme sillä periaatteella, että matkaa tehdään porukassa ja ketään ei jätetä yksin.

Varsinkin näin alkukesästä kannattaa huomioda myös se, että vesi on kylmää ja välillä mennään vähän kauempanakin rannasta. Eli varusteet tulee olla sen mukaiset. Toisin sanoen vaatetus veden lämpötilan mukaan, ei ilman. Ja juotavakaan ei ole pahitteeksi.

Joillakin kerroilla voimme ottaa melonnan teemaksi joitain ohjattuja harjoituksia, esim. reskutusta, aallokkomelontaa, kajakin hallintaa tai jotain muuta mukavaa. Näistä kerroista tiedotamme erikseen. Kannattaa siis seurata keskustelua. Myös Teidän ideat ja ehdotukset ovat tervetulleita.

Komeimmilla kesän keleillä kalustoa ei välttämättä riitä kaikille innokkaille melojille, joten kannattaa tulla ajoissa paikalle ja muistaa tehdä varaus, jotta pääsee melomaan.

Olisi suositeltavaa myös, että kalustolla ei näiden vakivuorojen aikana tehtäisi kovin paljon omia lenkkejä, jotta paatteja riittäisi "viralliseen" tiistaimelontaan.

Mieltä askarruttavista asioista voi kysellä allekirjoittaneelta tai vaikka paikanpäällä tomeran näköisiltä melojilta
 
Joten eipä muuta kuin mukaan vaan harjoittelemaan ja kohentamaan kuntoa esimerkiksi kesän pidempiä retkiä ajatellen.

Tervetuloa!

-Ari
2
Retkimelonta / Vs: Pärjanjoki 26.5-27.5.2023
« Uusin viesti kirjoittanut PaulaL Toukokuu 17, 2023, 20:09:18 ip »
Pärjänjoen retki on lyhentynyt yhden yön reissuksi. Alla tarkempi ohjelma

Pe 26.5: lähtö töiden jälkeen tai muuten sopivaan aikaan Nokkalasta. Ajetaan Syötteelle Isoniemen varaustuvalle jossa venkslataan paatit ja autot lähtövalmiiksi aamulle. Kajakkeja joudutaan kantamaan muutama sata metriä. Tuvassa on 4 yösijaa. Muuten telttamajoitus.

La 27.5 aamusta lähdetään melomaan kohti Petäjäsuota. Matkaa taisi olla noin 30 km. Välissä pysähdytään lounaalle. Viimeinen koski on vähän teknisempi, mutta myös kosken yläpuolella on mahdollisuus rantautua. Lopuksi pakkaillaan kamat ja ajetaan illaksi Ouluun.
3
Harrastemelonta / Vs: Sanginjoki 13.5.2023.
« Uusin viesti kirjoittanut Ari Ollila Toukokuu 11, 2023, 21:22:15 ip »
Hei.

Virallisesti ilmottatunneita kaks ja autoja käytettävissä kaks ja lisäksi votsappi ryhymässä runsaasti kiinnosttunneita, joten eiköhän tästä retki saaha aikaseksi. Vettäki riittää. Keskustelu jatkuu em. ryhymässä.


- Ari
4
Harrastemelonta / Vs: Sanginjoki 13.5.2023.
« Uusin viesti kirjoittanut Teijo Lehtonen Toukokuu 04, 2023, 07:48:59 ap »
Mukana, ja enköhän saa autokin lainaan
5
Harrastemelonta / Sanginjoki 13.5.2023.
« Uusin viesti kirjoittanut Ari Ollila Toukokuu 03, 2023, 23:12:18 ip »
Hei!


Tarjolla olis perinteinen jokiretki Sanginjoella lauantaina 13.5.2023. sopivasti Äitienpäivän aattona.

Eli kuviot ois kutakuinkin seuraavat.

Kokoontuminen Nokkalaan kello 10.00. Kuormanteon jälkeen matka suuntautuu retken aloituspaikalle, Loppulaan. Matkalla viedään ainakin yksi auto retken päätepisteeseen, joka on Sanginsuussa, Oulujoen ylittävän sillan vieressä oleva veneenlaskupaikka. Matkaa retkelle kertyy noin. 14-15 km, joka taittuu mukavasti alamäkeen virran avittamana. Välillä pidetään makkaranpaisto/lepo tauko.

Retki sopii hyvin aloittelevalle jokiretkeilijälle ja se sopii myös ensimmäiseksi joki/koski kokemukseksi. Kosket ovat ykkösluokkaa (vesitilanteesta riippuen voi olla pari kakkosta). Mukaan uskaltaa lähteä kunhan perusmelontatekniikka on hallussa ja kokemusta on esim. pienessä aallokossa melomisesta. Retkellä on mukana useita kokeneita joki/koski melojia, jotka opastavat koskissa ja näyttävät reitin. Aloituspaikalla, ennen melomaan lähtemistä sovitaan mm. laskujärjestys ja muut turvallisuuteen liittyvät asiat, joihin vaikuttaa mm. melojien määrä ja kokemus.

Vaatimuksena on siis perusmelontataidot, retkelle soveltuva varustus/vaatetus, joka sisältää tietenkin myös kypärän, joita voi myös lainat seuralta. Jokainen tarkistaa lähtiessä oman kajakkinsa jokikelpoisuuden, mm. sen, että paatissa on riittävät kellukkeet/ilmapussit. Reissussa jokainen on mukana omalla vastuulla.

Vesi on tuolloin vielä aika vilpoista, joten mukaan melontaan sopiva vaatetus ja varavaatteet vesitiivisti pakattuna. Kuiva- tai märkäpuku tietysti aina plussaa.
Ja lisäksi kannattaa varata lämmintä vaatetta retken päätepisteeseeen jätettävään autoon, sillä siellä joutuu retken päätyttyä ootteleen jonkin aikaa kun muut kulkupelit haetaan lähtöpaikalta.
Jos ei itse omista esim. melonta-anorakkia, niin sitä voi myös kysellä lainaan. Hyvä kuoritakki myös suojaa mukavasti.

Matkakulut jaetaan kaikien retkelle osallistuvien kesken tasajaolla. Seuran kalustolla retkelle lähtevät, muistakaa varata haluamanne kalusto hyvissä ajoin.

Retkelle ilmoittautumiset tähän ketjuun tai avattuun WhatsApp ryhmään, jossa keskustelua ko. retkestä.
Ryhmään pääset kirjoittamalla selaimeesi seuraavan linkin: https://chat.whatsapp.com/Ld1ddtEcLf0   0soYMx0eBDP Tuosta välistä kun poistaa kolme välilyöntiä, niin linkki toimii. (tämä kikkailu on tehty bootteja vastaan).

Imoittautumiset viimeistään torstaina 11.5.2023. kello 18.00. mennessä.
Sen jälkeen tänne tulee tieto retken varmistumisesta tai perumisesta.
Mainita voi myös sen, jos on auto käytössä, montako sopii kyytiin ja onko siinä koukku.
Autoja tarvitaan vähintään kaksi, jolloin kyyti järjestyy viidelle. Jokaine lisäauto mahdollistaa viisi lisäpaikkaa, kuitenkin niin, että jokaista neljää autoa varten tarvitaan yksi hakuauto. Kyytipaikat menee ilmoittautumisjärjestyksessä.


Lisätietoja allekirjoittaneelta.


Vesitilanne käppyrät: https://wwwi2.ymparisto.fi/i2/59/q5904400y/wqfi.html

Mukava retki tiedossa! Näin äkkiseltään arvelen, että Sanginjoessa retken aikaan vettä on riittävästi, eli ei tartte kolistella kivejä kauhiasti.

Eli nyt kannattaa lähtä mukkaan!

-Ari
6
Retkimelonta / Vs: RETKET 2023
« Uusin viesti kirjoittanut PaulaL Huhtikuu 22, 2023, 14:32:20 ip »
MELTAUSJOKI 2.-4.6.2023

Retken retkikuvaus ja tarvittavat linkit löytyvät täältä Forumilta Retkimelonta-otsakkeen alta, jotta keskustelua voi käydä myös Forumilla

7
Retkimelonta / Vs: RETKET 2023
« Uusin viesti kirjoittanut PaulaL Huhtikuu 22, 2023, 14:30:48 ip »
PÄRJÄNJOKI 26.-28.5. 2023

Retken retkikuvaus ja tarvittavat linkit löytyvät täältä Forumilta Retkimelonta-otsakkeen alta, jotta keskustelua voi käydä myös Forumilla
8
Retkimelonta / Meltausjoki 2.-4.6.2023
« Uusin viesti kirjoittanut PaulaL Huhtikuu 22, 2023, 14:25:28 ip »
Noin 45 km jokiretki Rovaniemen läheisyyteen. Kosket enimmäkseen luokkaa I-II, mutta muutama vaikeampi paikka. Vaativin köngäs taitaa olla ohitettavissa myös maata pitkin, joten sen ei tarvi antaa lannistaa.

 Tarkoituksena mennä perjantaina lähtöpaikan läheisyyteen yhdeksi yöksi  ja yöpyä yksi yö melontamatkalla. Vuodenajasta johtuen vaatii lämpimät melonta- ja yöpymisvarusteet, matkan varrella on jokunen retkeilyrakenne.

Tarkat yöpymispaikat retkelle mietitään myöhemmin. Tarvittaessa järjestetään retkipalaveri.

Meltausjoen reittikuvaus löytyy linkistä: https://www.luontoon.fi/unarinkongas/reitit/meltausjoenreitti
Keskustelua aiheesta voi käydä retken WhatsUp-ryhmässä: https://chat.whatsapp.com/HZnj2MKfTiX20bZjQHOTAl tai vastaamalla tähän viestiin
9
Retkimelonta / Pärjanjoki 26.5-27.5.2023
« Uusin viesti kirjoittanut PaulaL Huhtikuu 22, 2023, 14:19:02 ip »
Noin 60 km jokiretki Iso-Syötteen tuntumassa. Kosket ovat retkellä luokkaa I-II, joten ei mahdottoman vaativa retki, kunhan on jonkin verran koskista kokemusta. Tarkoituksena mennä perjantaina lähtöpaikan läheisyyteen yhdeksi yöksi  ja yöpyä yksi yö melontamatkalla. Vuodenajasta johtuen vaatii lämpimät melonta- ja yöpymisvarusteet.

Yöpymis- ja taukopaikat mietitään tarkemmin myöhemmin. Retkestä pidetään tarvittaessa myös retkipalaveri.

Pärjänjoen koskikuvaukset löytyvät linkistä https://www.pudasjarvi.fi/liikuntapalvelut/luonnon-virkistyskaytto/vesiretkeily/parjanjoki/
Retkestä keskustelua voi käydä retken Whatsup-ryhmässä https://chat.whatsapp.com/E2mfBqHlMMQFmkvULup1xP  tai vastaamalla tähän viestiin :)
10
Retkimelonta / Vs: Jongunjoki ja Neitikoski 17-21.5
« Uusin viesti kirjoittanut Jari Maijanen Huhtikuu 19, 2023, 19:21:27 ip »
Retkellä varataan mökkimajoitus ainakin Neitikoskelta ja mahdollisesti myös Jongunjoelta. Tästä syystä tarvitaan sitovat ilmoittautumiset osallistumisesta torstaihin 4.5 mennessä. Ilmoittautua voi tähän viestiketjuun, liittymällä jongunjoen whatsapp-ryhmään tai suoraan minulle puh. 044 788 1620.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10