Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Harrastemelonta / Taivalkoski 13.6. La
« Uusin viesti kirjoittanut janivallirinne Kesäkuu 11, 2020, 00:05:45 ap »
TAIVALKOSKI la 13.5. Jokijärveltä Taivalkoskelle. Noin 25 km kaikkinensa, I-II koskia ja jonkin verran suvantoa. Lähtö alustavasti la aamulla 8 Nokkalasta. Mahdollista olisi myös lähteä jo pe ja puljata illalla Taivalkosken melontakeskuksessa ja yöpyä Kuuharjun 6 h mökissä 100 e/mökki tai telttailla. Lähtijöitä nyt 6, osa lapsia.
92
Harrastemelonta / Äkkilähdöt koskeen kesä 2020
« Uusin viesti kirjoittanut Sylvain Eckhardt Kesäkuu 10, 2020, 23:35:26 ip »
Tässä ketjussa ilmoitetaan äkkilähtöjä koskeen. Saattaa tulla joskus oikein lyhyellä varoitusajalla :) Whatsapissa on myös "K&C koskeen" ryhmä, missä koskimelontareissuista voi myös suunnitella, kysellä, ym. Kysy kutsulinkki minulta (0405840845). Sama linkki on myös jaettu "K&C melomaan" ryhmään, jos jaksat selailla tai etsiä.

- Torstaina 11.6.2020. Koskenlaskua ja puljailua Koitelissa. Kokoontuminen klo 12 Nokkalassa, paluu noin klo 18. Muista varata kajakki varausjärjestelmän kautta (LINKKI)
Tervetuloa!
93
Harrastemelonta / Livojoki 5.-6.6.2020.
« Uusin viesti kirjoittanut Ari Ollila Kesäkuu 03, 2020, 19:25:30 ip »
Hei.

Tulevana viikonloppuna on tarjolla yhden yön reissu Livojoen alkuosalle. Eli Tarkoituksena meloa Livojärveltä noin 25km
alavirtaan. Kosket luokkaa I-III joten ihan aloittelijalle retki ei sovi. Lähtö perjantaina Nokkalasta kello 16:30 ja paluu lauantai iltana. Pe-La yö teltoissa jossain Livojärvellä ja lauantaiaamuna sitten melomaan tuota alkupätkää, jossa alussa ainakin kartan mukaan komeita kanjonimaisemia jonka jälkeen joki rauhoittuu kiemurtelmaan suomaisemassa. Matkalla noin 10 koskea.
Tällä hetkellä lähtijöitä pari autollista ja lisää mukaan sopii. Jos olet kiinnostunut reissusta, niin laita viestiä tänne, fb:hen tai seuran Whatsappiin. Em. foorumeilta voit kysellä myös lisätietoja.


- Ari
94
Yleinen keskustelu / Suomen melonta- ja soutuliiton seuratiedotteet 2020
« Uusin viesti kirjoittanut Sylvain Eckhardt Huhtikuu 09, 2020, 18:39:53 ip »
Kaikki tiedotteet ja uutiskirjeet ovat saatavilla TÄLLÄ SIVULLA.


Seuratiedote 1/2020
Seuratiedote 2/2020 sisältää tärkeitä asioita koronatilanteesta
Seuratiedote 3/2020: mm. koronapandemian aikaisen poikkeustilanteen päivitetyt toimintasuositukset melonta- ja soutuseuroille.
seuratiedot 4/2020
seuratiedote 5/2020. Jälleen korona-asiaa, melontalajien esittelyvideot, nuorten ohjaaminen, ym koulutusasioita.
seuratiedote 6/2020
seuratiedote 7/2020 mm. liiton syyskokous ja kauden päätösjuhla lauantaina 14.11.


95
Yleinen keskustelu / Muiden järjestämät melontatapahtumat 2020
« Uusin viesti kirjoittanut Jari Korva Huhtikuu 05, 2020, 15:57:51 ip »
Lähialueilla retkeily lienee lähitulevaisuudessa pop, mikäli asiat menevät hyvin. Aika näyttää miten käy järjestettyjen tapahtumien, mutta tällä hetkellä kalenterissa on tämmöisiä tapahtumia parin sadan kilometrin säteellä Oulusta:


Lisää tapahtumia kauampaakin voi kaivaa esim. seuraavista lähteistä:

Ei tietoa:



96
Retkimelonta / Livojoelle helatorstaina 2020
« Uusin viesti kirjoittanut Vesa Auno Maaliskuu 28, 2020, 19:54:45 ip »
Hei

Kaikenkarvaisille ja koskien suhteen vähän vastakarvaisillekkin olisi nt useamman päivän (3 yötä) reissu Livojoella. Ilmoittautuneita jo kohtalaisen iso ja kiva poppoo. Seuran kalustosta lähinnä Alz / Yokon on sopiva, jonne mahtuu yöpymiseen tarvittavat välineet ja murkina sekä vaihtoaatteet. Laita viestiä seuran whatsapp - ryhmään, jos kiinnostaa.

Koskien luokitukset ovat 1 - 3 , joten koskien suhteen ihan noviisille reissu on kohtalaisen vaativa. Mukana on tosin porukkaa ohjaamassa ja varmistelemassa.
97
Yleinen keskustelu / Vs: Retki- ja virkistysmelonnan uutiskirje
« Uusin viesti kirjoittanut Jari Korva Maaliskuu 23, 2020, 00:04:04 ap »
98
Harrastemelonta / Talvipäivä Sanginjoen Loppulassa la 7.3.2020 klo 12-17
« Uusin viesti kirjoittanut Sylvain Eckhardt Maaliskuu 06, 2020, 15:44:17 ip »
Hei! Huomenna 7.3.2020 on Sanginjoen Loppulassa koko perheen Loppulan luontokeskuksen järjestämä retkitapahtuma klo 12-17. Talolta lähtevät metsäladut Sanginjoen ulkometsään (Myllykosken laavulle , Korpilammelle, Kangaslammelle, ym...). Loppulaan pääsee myös hiihtäen Kivikkokankaalta (matka 12 km) metsälatua pitkin. Kyseiset ladut siis metsäsuksillä tehtyjä  "luomulatuja". Talon pihalla pulkkamäki ja nuotiopaikka. Talolla valokuvanäyttely Sanginjoen ulkometsän luonnosta sekä kahvia, teetä, mehua ja suolaista + makeaa syömistä. Ruoista vapaaehtoinen maksu. Tarjolla myös ilmainen bussikuljetus kaupungista. Itse olen menossa ja olisi kiva jos olisi K&C:ltä muita osallistujia.

Lue lisää...
99
Yleinen keskustelu / Melontaonnettumuudet 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Jari Korva Joulukuu 15, 2019, 23:57:22 ip »
https://suomenmelontakouluttajat.fi/news/melontaonnettomuudet-2019/

Mikäli kiinnostaa pohdiskella melontaturvallisuutta enemmänkin, kannattaa lainata kirjastosta "Sea kayaker's more deep trouble - more true stories and their lessons from Sea Kayaker Magazine".
100
Kokemukset ja kertomukset / Luulajan saaristo
« Uusin viesti kirjoittanut Jari Korva Marraskuu 05, 2019, 00:28:03 ap »
Oulusta on Luulajaan tietä pitkin n. 260 km, linnun tai kalantietä satakunta vähemmän. Hailuodon Marjaniemestä uloimmille Luulajan saarille vain satakunta. Entisaikoina lahdella on liikuttu tositarkoituksella maasta tai maakunnasta riippumatta. Kalastajat veneillä ja hylkeenpyytäjät kevätjäillä ajelehtien.

Nykyaikaiselle hupiretkeilijälle eteläisempi Höga Kusten lienee Ruotsin rannikolla tunnetuimpia kohteita ja Tukholman saaristo on tuttu ainakin laivabaarin ikkunasta, mutta olin kuullut huhuja pohjoisemmastakin löytyvistä hienoista kohteista, kun rannikko naapurin puolella on kuulemma yleisesti selväpiirteisempi kuin tämä meidän matala ja kivinen Österbottenin rannikko. Omassa takaraivossa kolkutti muutenkin pitkään, että tässä lähistöllä pääsee ihan ulkomaille, mutta eipä ole tullut käytyä, eikä oikeastaan hirveästi edes tiedä mitä siellä on.

Niinpä tein aluksi maastotiedusteluretken. Reissaan usein polkupyörän kanssa ajamalla julkisilla paikkaan A, pyöräilemällä sieltä paikkaan B ja palaamalla kotiin taas julkisilla. Pohjoisruotsalaisissa busseissa matkatavarapuoli on yleensä isompi kuin meikäläisissä, joten pyörä kulkee kätevästi myös mennen ja tullen, kun iso Haaparanta-Luulaja -tie ei hirveästi houkuttele pyöräilemään.



Tavalliselle turistille Luulajasta löytyy mm. hieno Unescon maailmanperintökohde Gammelstad sekä laaja saaristo, johon pääsee tietysti omalla kajakilla tai veneellä, mutta kesäisin myös yhteysaluksella ja talvisaikaan vaikka autoillen jäätietä pitkin. Retkiluistelureittejä löytyy myös, kuten myös paikallinen tietomaa ja Facebookin datakeskuksen vieressä voi käydä somettamassa, jos siltä tuntuu.

On tuolla suunnalla toki melottukin. Joskus männävuosina K&C retkeili useampaan otteeseen Kalixin saaristossa ja naapuriseurasta löytyy alueen tuntija. Luulajan saariston houkuttelevuutta lisää kätevä opas, josta löytyy valmiita reittiehdotuksia niin päiväreissuiksi kuin monen yön retkiksikin.

Melontaretken toteutin loppukesällä 2018. Otin pohjaksi valmiin ehdotuksen numero 6 ”Yttersta havsbandet”, joka on suosituksen mukaisena 4 päivää ja 83 km. Turhan kovat tuulet kuitenkin karsivat retkestä ”ytterstan” pois. Mennessä kävin Storhedenin alueella ostamassa falukorvia ja tunnbrödiä retkievääksi. Vesille lähdin ehdotuksen mukaisesti Hagavikenin pienvenesatamasta ja meloin sieltä useamman pysähdyksen taktiikalla Hindersön-nimiseen saareen. Seuraava päivä kului saarella kierrellessä ja kolmantena päivänä palasin lähtöpisteeseen vähän pidemmän kaavan mukaan.



Hindersön on idyllinen, ympäri vuoden asuttu saari. Hailuoto on siihen verrattuna metropoli - vastaavaa tunnelmaa löytyy Suomen puolelta esimerkiksi Turun ja Ahvenanmaan saaristojen pienimmiltä asutuilta saarilta.

Retkiehdotuksen suosittelema leiripaikka on suojainen poukama, jossa on hiekkarannan lisäksi yksi kesämökki. Asutuksen pariin ei vain ole selkeää polkua, mutta metsän läpi voi ryynätä, mikäli ei vettä pitkin mene.



Saaren hotelliravintola Jopikgården oli jo valitettavasti kiinni (ilmeisesti tällä erää pysyvästi), mutta itsepalvelukioski palveli. Muuta nähtävää tarjosi kotiseutumuseo, 1800-luvulla toiminut kaivos sekä maalais- ja kalastajaidylli. Vierasvesatamassa on uusi ja tilava itsepalvelusauna.

Luulajan saaristo on suhteellisen iso ja saaria on monen kokoisia, mutta saarten välissä on myös monin paikoin tilaa, joten merimelontakokemusta pitää olla jos edemmäs mielii meloa. Saarista löytyy hyvin hiekkarantoja ja kallioita taukopaikoiksi.



Navigointiin hommasin tiedustelureissulla veneilykaupasta Båtsportkort -kartaston ruotsinpuoleiselta Perämereltä. Vedenkestävälle paperille painettuna se on kätevä, mutta esim. leiripaikkojen etsintään siitä ei ole hirveästi apua (vastaa lähinnä meikäläisiä merikarttoja). Jos Perämeren kohteet kiinnostaa laajemminkin, kannattaa perehtyä Perämeren kohdekirjaan, josta löytyy mainio esittely Kraaselista Krunneille -blogista.
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]