Kirjoittaja Aihe: Tiilikkajärven kansallispuisto 27-29.5.2016 (Sopii myös aloittelijoille)  (Luettu 4484 kertaa)

HeKu

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 87
Yleisön pyynnöstä, ja mihin sitä hyvää vaihtamaan:

K&C:n Melontaretki Tiilikkajärven kansallispuistoon pe 27.5. - su 29.5.2016

(ENG: Paddling trip to Tiilikkajärvi national park south from Kajaani. Easy trip, suitable also for beginners. Accommodation in tents. Shared lifts by car from Oulu there & back. Ask for more details in English. (hekuuluv_student.oulu.fi.)

Puisto sijaitsee Kajaanista etelään, Rautavaaran kunnassa. Lisätietoa kansallispuistosta http://www.luontoon.fi/retkikohteet/kansallispuistot/tiilikkajarvi/Sivut/Default.aspx ja esite http://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/lp/Esitteet/tiilikkajarvifin.pdf

Retki on helppo ja soveltuu myös aivan ensimmäiseksi melontaretkeksi, kunhan melonnan perustaidot on hallussa. Myös perusretkeilytaidoissa tarjotaan opastusta, jos tarpeen. Järvi on pienehkö ja suojainen ja päivämatkat ovat melko lyhyitä (pe n. 2 km, la 10-15 km, su n. 5-10 km), riippuu kuinka paljon kierrellään katselemassa paikkoja. Tarpeen mukaan voidaan jakaantua myös pariin eri porukkaan melontainnon ja -kunnon mukaan. Lisäksi alueella on hyviä kävelyreittejä, jos vesikilometrejä tuntuu kertyvän liikaa.

Retkelle soveltuu kalustoksi avokanootti tai retkikajakki. Kaluston varaus retkelle normaalisti toiminnanjohtajan kautta tästä viestistä löytyvällä ilmoittautumislomakkeella. Kulkemiset kimppakyydeillä. Trailerin vetäjä saa seuralta kilometrikorvaukset ja muiden autojen kulut jaetaan tasan kaikkien retkeläisten kesken. Kajakkien/kanoottien lisäksi osa varusteista joudutaan mahdollisesti pakkaamaan traileriin. –Paikkaa siis veden ja pölyn kestävästi!

Perjantaina olisi tarkoitus päästä lähtemään Tukkisaaresta (tarvittaessa Nokkalan kautta, jos jollakulla siellä kalustoa) hyvissä ajoin eli noin klo 17 viimeistään + kuorman pakkaus sitä ennen, jotta homma ei mene aivan yötöiksi. Tiilikkajärvellä autot jätetään Pohjoisniemeen, josta meloskellaan pari kilometriä Kosevan nuotiopaikalle, jossa yövytään molemmat yöt. Leiriä ei siis tarvitse siirtää välillä. Lauantaina sitten meloskellaan fiilisten mukaan, ja vielä sunnuntainakin siten, että ehditään illan tullen kotiin.

Parina viime vuonna on tehty samaan aikaan samanlainen reissu, ja niistä jotakin huomioita:

- Karttaan on merkitty Kosevassa autiotupa, mutta se on todella peruskuntoinen ja vetää vain pari ihmistä, jos on vapaa. Majoitus siis teltoissa. Mukaan kaikki olennaiset retkikamat ja -murkinat. Yöllä saattaa olla vielä viileää, joten lämmin makuupussi turvaa hyvät yöunet. Ylipäänsä nuotiopaikat osoittautuivat oikein toimiviksi. Halkoja piisasi ja ulkovessat ajoivat asiansa mainiosti.
- Parkkipaikalta pääsee Kosevalle myös kävellen hyväkuntoista polkua pitkin (n. 1,5 km). Jos tavaroitaan ei halua ahtaa paattiin, ne on mahdollista hakea autolta myös kävellen.
- Tiilikanautiolla, jossa pistäydytään varmaankin lauantaina, saattaa olla käärmeitä. Kunnon kengät/saapaat mukaan siis. Meidän reissuilla ei ole kyllä nähty yhtään matelijaa missään.
- Lähes jokaisella pysähdyspaikalla on geokätkö, jos semmoinen harrastus kiinnostaa.
- Rantautua saa vain kartassa siihen erikseen merkityillä paikoilla, ja kävellessä on pysyttävä poluilla.
- Juomaveden voi joko ottaa mukaan tai keittää järvivedestä. Viime reissulla jotkut kai joivat järvivettä keittämättäkin, vaikka sitä ei tietysti virallisesti voi suositella.
- Melontavesi on tavalliseen tapaan vielä vilpoista. Ilman kuivapukuakin selviää, kun ranta on koko ajan melko lähellä. Kuivapusseihin pakattua vaihtovaatetta pitää tällöin kuitenkin olla mukana reilusti.

Ilmoittautuminen retkelle viimeistään ma 23.5. jotta ehditään suunnitella kyytikuviot ajoissa. Ilmoittautumiset ja kajakkivaraukset tällä lomakkeella https://docs.google.com/forms/d/1cBN6lhIamRTb2W9Zr_oylPHf7l0EIAbwt6gkSJjMk3E/viewform. Muista mainita, jos kalustosi on Nokkalassa eikä Tukkisaaressa.

Lisääkin saa kysellä, jos jokin asia vielä askarruttaa!


Helena (hekuuluv merkki student.oulu.fi)

katriha

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 4
Vs: Tiilikkajärven kansallispuisto 27-29.5.2016 (Sopii myös aloittelijoille)
« Vastaus #1 : Toukokuu 17, 2016, 01:15:12 ap »
Heips!
Viime vuotiselta reissulta jäi niin mukavat muistot että ilmoittauduin taas mukaan. Tuleekohan kajakkivarauksista vahvistus jossain vaiheessa?

--Katri

HeKu

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 87
Vs: Tiilikkajärven kansallispuisto 27-29.5.2016 (Sopii myös aloittelijoille)
« Vastaus #2 : Toukokuu 17, 2016, 17:07:32 ip »
Mukaan vaan, ja lisää sopii edelleen! Nyt lähtijöitä yhteensä 6, autoja näyttäisi olevan riittämiin, muttei vielä yhtään sellaista koukullista, jonka perässä traileri ja paatit kulkisivat. Toivotaanpa, että sellainen hienous vielä ilmaantuu!

Paattivaraukset tosiaan myös tuolla ilmoittautumislomakkeella. Toiminnanjohtaja vastaa varauksista. Muoks: Selviteltiin vielä käytäntöjä: Jos toiminnanjohtajalta ei mitään muuta kuulu, voit olettaa, että varauksesi on ok.

Helena
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 17, 2016, 18:48:06 ip kirjoittanut HeKu »

HeKu

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 87
Vs: Tiilikkajärven kansallispuisto 27-29.5.2016 (Sopii myös aloittelijoille)
« Vastaus #3 : Toukokuu 21, 2016, 11:55:58 ap »
Näillä näkymin 8 lähtijää ja ainakin yksi koukullinen (pieni) auto. Koukuttomia autoja reilusti. Eli jos ainakin jossain autossa on, niin kuin varmaan onkin, kattotelineet, saadaan varmasti reissu kasaan. Laitan s-postia lähtijöille alkuviikosta!

Helena