Kirjoittaja Aihe: [kausi 2017] Tiilikkajärven kansallispuisto 25-27.8.17 HUOM UUSI PVM!  (Luettu 5499 kertaa)

HeKu

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 87
K&C:n Melontaretki Tiilikkajärven kansallispuistoon pe 25.8- su 27.8.2017

Pahoittelut päivämäärämuutoksista, henk. koht. syiden vuoksi jouduin vaihtamaan päivämäärää vielä kertaalleen. Eiköhän tämä tästä nyt lähde käyntiin!

(ENG: Paddling trip to Tiilikkajärvi national park south from Kajaani. Easy trip, suitable also for beginners. Accommodation in tents. Shared lifts by car from Oulu there & back. Ask for more details in English.)

Puisto sijaitsee Kajaanista etelään, Rautavaaran kunnassa. Lisätietoa kansallispuistosta http://www.luontoon.fi/retkikohteet/kansallispuistot/tiilikkajarvi/Sivut/Default.aspx ja esite http://julkaisut.metsa.fi/assets/pdf/lp/Esitteet/tiilikkajarvifin.pdf

Retki on helppo ja soveltuu myös aivan ensimmäiseksi melontaretkeksi, kunhan vähintään alkeiskurssi 1 on suoritettuna. Myös perusretkeilytaidoissa tarjotaan opastusta, jos tarpeen. Järvi on pienehkö ja suojainen, ja päivämatkat ovat melko lyhyitä (pe n. 2 km, la 10-15 km, su n. 5-10 km), riippuu kuinka paljon kierrellään katselemassa paikkoja. Tarpeen mukaan voidaan jakaantua myös pariin eri porukkaan melontainnon ja -kunnon mukaan. Lisäksi alueella on hyviä kävelyreittejä, jos patikointi syystä tai toisesta viehättää.

Retkelle soveltuu kalustoksi avokanootti, Tukkisaaren merikajakki tai Nokkalan järviretkikajakki. Kaluston varaus retkelle normaalisti ilmoittautumislomakkeella. Kulkemiset kimppakyydeillä. Trailerin vetäjä saa seuralta kilometrikorvaukset ja muiden autojen kulut jaetaan tasan kaikkien retkeläisten kesken. Kajakkien/kanoottien lisäksi osa varusteista joudutaan mahdollisesti pakkaamaan traileriin. –Paikkaa siis veden ja pölyn kestävästi!

Perjantaina olisi tarkoitus päästä lähtemään Tukkisaaresta (tarvittaessa Nokkalan kautta, jos jollakulla siellä kalustoa) hyvissä ajoin eli noin klo 16 + kuorman pakkaus sitä ennen, jotta homma ei mene aivan yötöiksi. Tiilikkajärvellä autot jätetään Pohjoisniemeen, josta meloskellaan pari kilometriä Kosevan nuotiopaikalle, jossa yövytään molemmat yöt. Leiriä ei siis tarvitse siirtää välillä. Lauantaina sitten meloskellaan fiilisten mukaan, ja vielä sunnuntainakin siten, että ehditään vajalle klo 17 pintaan.

Muutamana viime vuonna on tehty samanlainen reissu, ja niistä jotakin huomioita:

- Karttaan on merkitty Kosevassa autiotupa, mutta se on todella peruskuntoinen ja vetää vain pari ihmistä, jos on vapaa. Majoitus siis teltoissa. Mukaan kaikki olennaiset retkikamat ja -murkinat. Yöllä saattaa säästä riippuen olla viileää, joten lämmin makuupussi turvaa hyvät yöunet. Ylipäänsä nuotiopaikat ovat osoittautuneet oikein toimiviksi. Halkoja on piisannut ja ulkovessat on ajaneet asiansa mainiosti.
- Parkkipaikalta pääsee Kosevalle myös kävellen hyväkuntoista polkua pitkin (n. 1,5 km). Jos tavaroitaan ei halua ahtaa paattiin, ne on mahdollista hakea autolta myös kävellen.
- Tiilikanautiolla, jossa pistäydytään varmaankin lauantaina, saattaa olla käärmeitä. Kunnon kengät/saapaat mukaan siis. Meidän reissuilla ei ole kyllä nähty yhtään matelijaa missään.
- Lähes jokaisella pysähdyspaikalla on geokätkö, jos semmoinen harrastus kiinnostaa.
- Rantautua saa vain kartassa siihen erikseen merkityillä paikoilla, ja kävellessä on pysyttävä poluilla.
- Juomaveden voi joko ottaa mukaan tai keittää järvivedestä.
- Vaikka ranta on yleensä melko lähellä, kastumiseen täytyy silti varautua. Mukaan reilusti vaihtovaatetta (villa ja keinokuidut puuvillaa parempia). Kaikki kastumisherkkä tavara pakataan kuivapusseihin. Monta pientä pussia on helpompi pakata kuin pari isoa.

Ilmoittautuminen retkelle lomakkeella viimeistään ma 21.8.  jotta ehditään suunnitella kyytikuviot ajoissa. Jos lomakkeessa on vanha päivämäärä, älä siitä hämmenny tämän viestiketjun otsikossa oikea pvm. Ilmoittautumis- ja paattivarauslomake

Lisääkin saa kysellä yv:llä tai tässä ketjussa, jos jokin asia vielä askarruttaa!

Helena
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 15, 2019, 13:59:09 ip kirjoittanut Sylvain Eckhardt »

laulampi

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 4
Vs: Tiilikkajärven kansallispuisto 25-27.8.17 HUOM UUSI PVM!
« Vastaus #1 : Elokuu 13, 2017, 18:42:22 ip »
Hei, aloin ilmoittautumaan (x2) retkelle, mutta päivämäärä olikin vaihtunut viikolla ja se estää lähdön, mutta ensi kerralla sitten ???? Puhuinkin torstain melonnassa kanssasi Helena, että lähtisin, muttei siis aikataulu onnistukaan. Mukavaa reissua! Laura

HeKu

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 87
Vs: Tiilikkajärven kansallispuisto 25-27.8.17 HUOM UUSI PVM!
« Vastaus #2 : Elokuu 14, 2017, 16:31:47 ip »
Joo, pahoittelut, piti vähän säätää tän päivämäärän kanssa. Nyt siis kuten tuossa otsikossa. Traileri on varmistunut, eli siltä osin päästään lähtemään. Ei siis muuta kuin ilmottautumaan mukaan! Elokuun hämyisässä illallassa on kiva tulistella ja melominenhan taas on aina mukavaa!

Helena

Leko

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 1
Vs: Tiilikkajärven kansallispuisto 25-27.8.17 HUOM UUSI PVM!
« Vastaus #3 : Elokuu 15, 2017, 21:39:00 ip »
Kiva jos retki nyt toteutuu! :D Onkohan notskilla mahollista kiehauttaa kahavit ja lämmitellä ruokakattilaa tulilla? Ei ole tällä hetkellä keitintä saatavilla - mietin pitäskö varata keittoritilä ( tai paljo makkaraa ja kokista... ) ;D
tuumailee Lea

HeKu

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 87
Vs: Tiilikkajärven kansallispuisto 25-27.8.17 HUOM UUSI PVM!
« Vastaus #4 : Elokuu 20, 2017, 21:45:54 ip »
Heippa!

Hyvä, kun kyselet. Jos ei keitintä, niin eipä hätää. Siellä on sekä perusleirissä että muilla pysähdyspaikoilla oikein hyvät nuotiosysteemit - muistaakseni myös ritilät kaikissa. Itellä lähtee mukaan myös halsteri, jota saa lainata. Ja eiköhän noita keittimiäkin jouda muilta vähän lainaksi tarvittaessa, kun porrastaa kokkausta sopivasti. Ei siis tarvi tyytyä pelkkään makkaraan ja kokikseen. :D

Tällä hetkellä ilmoittautunut neljä lähtijää. Hieman vielä kysymysmerkkinä vetoauton tilanne: Kuskeja ja autoja on, mut ainoa koukullinen auto vissiin hieman huollon tarpeessa. Täytyy vielä tsekkailla tilannetta, mutta onhan tuota ilmoittautumisaikaakin vielä vuorokausi (ma 21.8. viimeinen pv.) jäljellä.

Palataan, Lea! Ja rohkeasti vaan mukaan muutkin!

Helena