Kirjoittaja Aihe: [kausi 2018] Linnansaaren kansallispuisto 14.-17.7.2018 (la-ti)  (Luettu 3902 kertaa)

HeKu

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 87
Tervetuloa retkelle Linnansaaren kansallispuistoon 14-17.7.2018 (la-ti).

Lisää Linnansaaren kansallispuistosta täällä: http://www.luontoon.fi/linnansaari

Mennään katselemaan paikkoja ja nauttimaan kesästä! Lähtö Oulusta aikaisin la-aamuna, paluu ti-iltana. Jos säät ovat kerrassaan mahtavat, melonta maistuu ja porukalle sopii, kannattanee varautua vielä ekstrapäivään, jolloin paluu olisi vasta ke 18.7. - Tästä kuitenkin sovitaan vielä lähtijöiden kesken. Samoin reittiä voidaan suunnitella yhdessä ennen lähtöä ja edetä toiveiden mukaan. Päivämatkaa kertynee maisemia ihmetellessä 15-20 km/pv - toki sääolosuhteet huomioiden. Eteneminen rauhalliseen retkivauhtiin taukoja pitäen.

Majoittuminen teltoissa tai muissa omissa majoitteissa. Heinäkuussa liikkeellä saattaa olla muitakin kulkijoita, joten riippumattokin voi olla kätevä majoite, jolle löytyy aina paikka - jos maton sattuu omistamaan tai jostain lainaan saa. Kulkemiset perinteiseen tapaan kimppakyydein. Heinäkuussa vedet ovat jo lämmenneet, eli perus retkeilykamppeilla pärjää ihan hyvin.

Mukaan voi lähteä, jos alkeiskurssi on käytynä, olet harjoitellut pelastautumisia, aallokkokokemusta on edes jonkin verran ja jaksat meloa 15-20 km useampana päivänä peräkkäin. (= 3-5 tuntia aktiivista melontaa päivässä, tauot tietysti tähän päälle). Jos et ole pakannut kajakkia aikaisemmin, kannattaa telttaa ja muita varusteita testipakkailla jo hyvissä ajoin ja rauhassa kajakkiin aikaisemmin, jotta vältytään yllätyksiltä sitten itse retkellä. :)

Reitit toki valitaan sään mukaan, mutta aallokkoonkin saatetaan silti mahdollisesti isommilla selillä törmätä. Jos nyt pohdit oman kestävyyden ja taitojen riittävyyttä, ehdit vielä tehdä asialle paljonkin: Nyt vain aktiivisesti mukaan tiistain kuntomelontoihin ja muillekin erikseen ilmotettaville lenkeille testailemaan ja kehittämään melontataitoja!

Viimeinen ilmottautumispäivä, jotta ehditään järjestellä kyydit ja pohtia reittejä, on su 8.7. Ilmottautumis- ja kalustonvarauslomakkeeseen pääset : TÄSTÄ.

Retkiterveisin

Helena
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 15, 2019, 13:56:56 ip kirjoittanut Sylvain Eckhardt »

HeKu

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 87
Vs: Linnansaaren kansallispuisto 14.-17.7.2018 (la-ti)
« Vastaus #1 : Heinäkuu 07, 2018, 20:30:41 ip »
Heipä!

Jos vielä mietit ilmoittautumista, rohkeasti mukaan vain! Lähtijöitä ei vielä kovin montaa ole. Jos ainakin pari saadaan lisää, reissu toteutuu. Tällöin vetäjäksi lupautunut Pekka H., koska allekirjoittanut ei harmi vaan ole nyt ihan melontakunnossa.

Helena

HeKu

  • Jr. Member
  • **
  • Viestejä: 87
Vs: Linnansaaren kansallispuisto 14.-17.7.2018 (la-ti)
« Vastaus #2 : Heinäkuu 10, 2018, 13:21:32 ip »
Reissu peruuntuu nyt vähäisen lähtijämäärän vuoksi. Paremmalla onnella ensi kerralla sitten!  Mukavia melontoja muille muualla! :)

Helena