Kirjoittaja Aihe: Suomen Retkimelojien tiedote - tieto sinivalkonauhasta, saaristonauhasta ja Vuok  (Luettu 7264 kertaa)

Sylvain Eckhardt

  • Johtokunta
  • Sr. Member
  • *
  • Viestejä: 350
Suomen Retkimelojien hallitukselta  terve!
Haluamme kertoa seurallenne sinivalkonauhasta, saaristonauhasta ja Vuoksennauhasta:Haaveiletko koko Suomen rannikon melonnasta?

 

Suomen Retkimelojat tarjoaa kaikille melojille ja seuroille mahdollisuuden maksutta osallistua nauhamelontoihin. Olette tervetulleita mukaan nauhamelontojen vesille. Nauhamelonnat sopivat kokeneille melojille. Nauhamelonta on retki, jota rahalla ei saa.

Tänä vuonna Suomen Retkimelojat aikoo huomioida myös niitä melontaseuroista, joista lähtee paljon nauhamelojia vesille. Siksi kerromme tarkemmin nauhamelonnoista.

Kolme nauhaa: Sinivalkonauha, Saaristonauha ja Vuoksen nauha

Suomen Retkimelojien sinivalkonauha on melonut 128 melojaa vuodesta 1997. Reissu kulkee Tornion ja Virolahden välin etelästä pohjoiseen tai pohjoisesta etelään. Retki on omaehtoinen retkeilyreissu, joka tulee toteuttaa kolmen kuukauden aikana yhtenäisenä melontana. Välillä voi keskeyttää mutta matka jatkuu samasta paikasta. Vain meloen tehty matka otetaan huomioon.

Saaristonauha on matkaltaan vain puolet sinivalkonauhasta. Se lähtee Kastelholmasta tai Kotkasta. Matkan ideana on tutustua historiaan ja luonnon oloihin Suomenlahden saaristossa. Muista reiteistä poiketen saaristonauhan varrella on tutustumiskohteita, joista osa on niin sanotusti pakollisia ja lisäksi on valinnan varaisia kohteita.

Vuoksennauha tarjoaa kolme reittiä Nurmes - Lappeenranta tai Kiuruvesi - Lappeenranta. Kolmas reitti kulkee itärajalta Tahkolle. Reitit saa meloa myös toiseen suuntaan, mutta virtaamat ovat edullisemmat näin päin. Vuoksennauha on lyhin nauhamelonnoista, ja tarjoas kahdessa viikossa mahdollisuuden osallistua nauhamelontaan. Noin 400 kilometrin matka kulkee kauneimmassa järvi-Suomessa Vuoksen vesistössä.
 
Liity melojien jatkumoon ja ilmoittaudu
 
Nauhamelonnan idea on, että ilmoitat meille melonnastasi ennalta. Säännöistä keskeisimmät ovat, että voiman lähteeksi käy vain mela ja että reissun on oltava omavarainen. Toisin sanoen melojat etenevät itsenäisesti ja hankkivat ruokansa ja juomansa itse - toki kaupassa voi käydä. Voit myös itse valita suunnan. Lähtöpaikka on aina määritelty.

Mieluusti otamme myös tiedon, jos sinulla on julkinen matkapäiväkirja, niin voimme jakaa linkin muillekin, jos haluat ja annat luvan. Retki tehdään itse suunnitellen ja omalla vastuulla, mutta nauhavastaamme tai aiemmat melojat auttavat mieluusti. Kauttamme saat myös yhteyksiä eri seutujen melojiin.

Jokainen nauhameloja tai ryhmä tekee oman retkensä, omalla vastuulla. Nauhamelojana liityt nauhamelojien jatkumoon. Jokaiselle sääntöjen mukaan meloneelle annetaan Suomen retkimelojien nauhakunniakirja. 

Nauhamelontaan osallistuminen ei maksa mitään eikö edellytä Suomen retkimelojien jäsenyyttä. Suomen retkimelojien tarkoitus on edistää retkimelontaa Suomessa, ja tämä on yksi tapa siihen.
 
Mitä Suomen Retkimelojat tekee?

Suomen Retkimelojat ry Finlands Långfördspaddlarna rf on valtakunnallinen retkimelontaa edistävä yhdistys. Pidämme yllä nauhamelontojen listaa, jaamme kunniakirjat niistä sekä jaamme melontatietoa. Tämä tapahtuu esimerkiksi verkkosivujemme retkimelojat.fi kautta sekä Suomen retkimelojien Facebook ryhmän kautta. Yhdistys on kaksikielinen, emmekä paheksu englanniksikaan esitettyjä kysymyksiä melonnasta.
 
Lisäksi kutsumme teidät osallistumaan Siivoa Saari -kampanjaan: kokoa ryhmä, siivoa saari ja kerro siitä kuvin ja paikkatiedoin FB-ryhmässä. Jos haluat kutsua enemmän ihmisiä siivoustalkoisiin, voimme myös tehdä tapahtuman FB-ryhmään. Siivoa saari https://retkimelojat.fi/siivoa-saari-haaste-putsa-up-en-holme/

Suomen Retkimelojiin voi liittyä jäseneksi, kun haluaa edistää yhdistyksen tavoitteita. Jäsenhakemus on verkkosivuillamme. Nauhamelonta tai Siivoa saari -osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä.


Sinivalkonauha - koko Suomen rannikko kerralla

Päätepisteet Virolahti ja Tornio

Ei muita pakollisia kohteita

Matkan minimissään noin 1200 km

Sinavalkonauhan on melonut 128 melojaa

Sinivalkonauhan säännöt https://retkimelojat.fi/retkimelojien-sinivalkonauha-–-langfardspaddlarnas-blavita-band/retkimelojien-sinivalkoisen-nauhan-ja-sinivalkoisen-kaksikkonauhan-saannot/

Perustettu 1997


Saaristonauha - saariston historia ja kulttuuri tutuksi

Päätepisteet Kastelholman linna Ahvenanmaalla ja Fort Slava Kotkassa

Vierailukohteita 8

Valinnanvaraisia kohteita 5 vierailtavaa

Matka on vähintään 650 km

Saaristonauhan on melonut 22 melojaa

Saaristonauhan säännöt https://retkimelojat.fi/saaristonauha-skargardsband/saaristonauhan-saannot/

Perustettu 2006


Vuoksennauha - parissa viikossa vesistön halki

Päätepisteet Kiuruvesi tai Nurmes ja Lappeenranta sekä Uukuniemi - Tahko

Ei muita pakollisia kohteita

Matka vähintään 385 km

Vuoksennauhan melojia on 37 melojaa

Vuoksennauhan säännöt https://retkimelojat.fi/vuoksennauhan-saannot/

Perustettu 2016

Muista että nauhamelonta ei ole kilpailu vaan elämäsi matka.

Det är ingen tävling - det är ett äventyr!

 

 

Uusi nauhayhteyshenkilö - Vår nye bandmästare

Mats Ceder, Idrottsgatan 9 C 28, 65200 VASA

 +358 (0)50 564 3739

nauhat.retkimelojat@gmail.com

Ylläolevia tekstejä saa vapaasti lainata kertomaan nauhamelonnoista esimerkiksi yhdistyksenne jäsenille.Toivoisimme kuitenkin, että yhdistyksemme verkkosivujen osoite www.retkimelojat.fi mainitaan. Siten kiinnostuneet löytävät nauhoista lisää tietoa.

Suomen Retkimelojien toiminnan tarkoitus on edistää retkimelontaa, joten toivotamme kaikki tervetulleiksi nauhareiteille.

Ystävällisin terveisin,

Suomen Retkimelojat ry hallitus