Kirjoittaja Aihe: Erämaaretki Lappiin  (Luettu 5169 kertaa)

Pekka Harju

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 40
Erämaaretki Lappiin
« : Toukokuu 03, 2019, 16:00:38 ip »
Retkipalaveri nro 1, ke 8.5. klo  19-20 pääkirjasto, lainausosasto, 2.kerros, ryhmätyötila 1.
Retken kohteena melontavaellus Lemmenjoen kansallispuistossa, Lemmenjoki tai Ivalojoki.
Retken aika: viikko 33 (12.-18.8.) tai viikko 34 (19.-25.8.). Ensimmäisessä palaverissa tarkoitus keskustella retkiohjelmasta sekä valita tarkemmin kohde ja aika.
Tervetuloa!

Pekka Harju

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 40
Vs: Erämaaretki Lappiin
« Vastaus #1 : Toukokuu 13, 2019, 11:45:33 ap »
Retki suunniteltiin Lemmenjoelle ja Ivalojoelle vikoille 33-34. Lähtö ti aamulla 13.8., paluu viimeistään ti 20.8. Lemmenjoki on helppo melottava, Ivalojoki vaatinee aikaisempaa jokimelontakokemusta vesitilanteesta riippuen. Ivalojoen mahdollisesti hankalia paikkoja voinee ohittaa maitse kajakki kantamalla. Lähtijä- ja automäärästä riippuen retkeen voi osallistua myös puoliksi esim. vain Lemmenjoen osuuteen ja lähteä kotimatkalle viikonloppuna. Lisätietoja kohteesta löytyy mm. luontoon.fi/lemmenjoki ja luontoon.fi/ivalojoki (Ivalojoen vesireittiselostus). "Ivalojoki on yksi maamme ehdottomasti hienoimmista jokireiteistä ja ylipäätään melontakohteista" Rundgren E. Melontaretkelle Print Best  2017.

Osallistuminen kokonaan omalla vastuulla (seura tai vetäjä ei ole juridisessa mielessä matkanjärjestäjä tai ohjelmapalvelun tarjoaja). Vapaa-ajan matkustaja- ja matkatavaravakuutus on suositeltavaa ottaa. Retkelle laaditaan MeSo:n mukainen riskianalyysi ja turvallisuussuunnitelma, joka käsitellään lähtijöiden kanssa viimeistään retkelle lähdettäessä.
Ilmoittautuminen tälle palstalle myöhemmin tulevalla lomakeella. Lisätietoja voi kysellä ja ideoita lisätä tällä palstalla ja mm. sähköpostitse. Myös retken WhatsApp-ryhmä perustetaan nopeaa tiedonvälitystä varten. Varhainen ilmoittautuminen helpottaa matkajärjestelyjä.

Alustava aikataulu: retkelle lähtö ti aamulla viimeistään klo 9, ajo Lemmenjoelle n.580km, kajakit vesille Njurgalahdesta ja lyhyt melonta ensimmäiselle leiripaikalle. Ke melonta Lemmenjoen Kultahaminaan jossa leiriytyminen, to patikointi Morgano-ojan Kultalaan ja takaisin, pe melonta takaisin Njurgalahteen ja siirtyminen Ivalojoen Kutturaan Inarin ja Ivalon kautta + lyhyt melonta leiripaikalle, la - su Ivalojoen lasku, ma ajo takaisin Ouluun. (Ti varapäivä) Suunnitelmaa voidaan muuttaa osallistujien mielenkiinnon mukaan.

Traileri on varattu, seuran kajakit tulee varata hyvissä ajoin toiminnanjohtajalta (Sylvain). Jokaisen tulee huolehtia varusteensa kuten melontaliivit, pilli, aukkopeitto, mela, kypärä, (pumppu, varamela, hinausjärjestelmä yhteisesti muutamia), ensiaputarvikkeet, teltta tms, makuualusta ja -pussi, ruoat, retkikeitin, päiväreppu vaellukselle.


ILMOITTAUTUMISET JA KAJAKKIVARAUKSET LOMAKKEELLA (klikkaa linkki)


Pekka Harju, MeSo melontaopas, NIL Guide
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 14, 2019, 17:47:23 ip kirjoittanut Sylvain Eckhardt »

Diana Volkhonskaia

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 20
Vs: Erämaaretki Lappiin
« Vastaus #2 : Toukokuu 20, 2019, 18:48:51 ip »
Perjantai (16.8.) ohjelman muutosehdotus: lyhyen melonnan sijaan Kiilopään savusauna (Kiilopääntie 620, 99830 Inari)

https://www.kiilopaa.fi/elamyksia-liikuntaa/savusauna.html

Jari Maijanen

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 33
Vs: Erämaaretki Lappiin
« Vastaus #3 : Kesäkuu 11, 2019, 16:49:22 ip »
Hyvältä kuulostaa ja mukana ollaan. Ja Kiilopään savusaunahan olisi hyvä idea, sehän voi olla perjantaina tai sitten loppusauna reissun päätteeksi niin on mukavampi istua porukalla autossa 500 km ;)

Pekka Harju

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 40
Vs: Erämaaretki Lappiin
« Vastaus #4 : Heinäkuu 30, 2019, 18:33:43 ip »
Neljä lähtijää ilmoittautunut, retki siis toteutuu seuran retkenä. Vielä ehtii mukaan.
Yhteispalaveri lähtijöiden kesken ensi ti 6.8. klo 17:00 Tukkisaaren vajalla.
Sovitaan autot, aikataulu, kalastusaikeet ja käydään läpi turvasuunnitelma yms.