Kirjoittaja Aihe: Linnansaaren kansallispuisto 22.-26.7.2019  (Luettu 4438 kertaa)

Heli Alanen

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 43
Linnansaaren kansallispuisto 22.-26.7.2019
« : Kesäkuu 27, 2019, 01:36:53 ap »
Hei,

Otamme järjestääksemme retkikalenterissa olevan neljän yön yli reissun Saimaan vesistöille, joka oli jo vaarassa peruuntua. Retken ajankohtaa on säädetty pariin otteeseen mutta nyt lopullinen ajankohta on 22.-26.7. Todennäköisesti retki suuntautuu Linnansaaren kansallispuistoon. Reissu toteutetaan alkuperäisellä periaatteella eli nautitaan maisemista ja retkeilystä, ei mennä  tekemään matkamelonnan ennätystä. Noin 10-15 kilometrin päivämatkoihin on kuitenkin syytä varautua.

Olosuhteiltaan reissun ei pitäisi olla kovin vaativa. Perusmelontataidot pitää kuitenkin olla hanskassa ja kannattaa käydä yhteismelonnoilla harjoittelemassa tuulessa ja aallokossa melomista, jos sen suhteen on vielä epävarmuutta. Samoin pelastautumisharjoitukseen kannattaa hankkiutua mukaan ennen reissua, jos ei ole sitä aiemmin harjoitellut.

Retken lähtöpaikkana voisi toimia esim. Hotel&Spa resort Järvisydän Rantasalmella ja joka tapauksessa porukassa oli kiinnostusta tutustua siihen jossain vaiheessa matkaa.

Ilmoittautuminen retkelle ja kajakkivaraukset nettilomakkeella.
Tällä hetkellä tiedossa on viisi lähtijää ja ainakin yksi kiinnostunut eli näyttää siltä, että reissu voi toteutua ja mukaankin vielä mahtuu. :)

Tarkoitus on siis pyöriä Linnansaaren kansallispuiston alueella, josta löytyy lisää tietoa sivulta: https://www.luontoon.fi/linnansaari?inheritRedirect=true
Majoitus teltoissa tai muuten ulkosalla. Todennäköisesti tuohon aikaan siellä on muutakin porukkaa liikenteessä, joten hyvistä telttapaikoista saattaa myös tulla pulaa. Siten myös riippumatto voisi olla kätevä mukana, jos sellaisen omistaa. Matkat kimppakyydeillä, seura vastaa traileriauton kuluista seuran retkillä ja muut matkakulut jaetaan osallistujien kesken.

Pidetään tarkempi retkipalaveri, kun lähtijät on suunnilleen selvillä ja mietitään mahdollista reittiä tarkemmin. Lopullinen reitti määräytyy kuitenkin vasta paikan päällä säiden ym. olosuhteiden ja melojien fiilisten mukaan. Mukaan tarvitaan iloisen retkeilymielen lisäksi meri- tai retkikajakki, perusretkeilyvarusteet (palaverissa voidaan sopia tarkemmin esim. teltta- ja ruokakunnista tarvittaessa, joten ihan kaikkea ei tarvitse itse omistaa), ainakin pari kuivapussia varusteille ja myös vedenpitävää retkikampetta (esim. Gore-Tex) ja tietysti riittävästi vaihtokamppeita. Aurinkosuoja täytyy toki vesillä olla kunnossa ja myös hyttysiin täytynee varautua. :) Mutta tarkempia kysymyksiä voi myös esittää sitten reissupalaverissa.

Tervetuloa mukaan!

Terveisin

Heli Alanen, heli.alanen(at)gmail.com, p. O4O-7772466
Satu Yrttiaho, satu.y(at)hotmail.com, p. O5O-5359469
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 02, 2019, 14:29:34 ip kirjoittanut Heli Alanen »

Heli Alanen

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 43
Vs: Linnansaaren kansallispuisto 22.-26.7.2019
« Vastaus #1 : Heinäkuu 17, 2019, 22:20:26 ip »
Yhdeksän melojaa on nyt ilmoittautunut retkelle ja lähtöön on aikaa enää viisi päivää, joten ilmoittautumisaika on nyt päättynyt. Mikäli olisit vielä kovasti halunnut mukaan, vetäjiltä voi kuitenkin vielä tiedustella asiaa.

- Heli