Kirjoittaja Aihe: Olhavanjoki 9.8.2020.  (Luettu 3015 kertaa)

Ari Ollila

 • Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 602
Olhavanjoki 9.8.2020.
« : Elokuu 04, 2020, 23:13:37 ip »
Hei.

Suunnitteilla jokiretki Olhavanjoelle sunnuntaina 9.8.2020. Satteitten ansiosta tämmönenki kesänen jokiretki
pitäs olla mahollista. Raahen suunnalta tulossa porukkaa ja k&c:läisetki soppii sekkaan. Retki soppii
alottelevallekki jokiretkeilijälle, kuhan perusmelontatekniikka on hallussa. Kosket 1-2 luokkaa (ainaki kevät tuluvalla),
nyt ei veenkorkeuvesta tarkkaa tietua. Sunnuntaille luppailee ainaki lämmintä ilimaa, joten vilu ei pitäs tulla vaikka kamppeet vähän kastuski. ;) Pikkusen evästä kannattaa ottaa mukkaan, eiköhän sitä välillä pijetä rannalla taukua. Lähtö aamupäivällä ja jokiretkellä mennenee 2-3 tuntia. Tarkempi aikataulu tarkentuu loppuviikosta. Mennään kuitenki Raahelaisten kellon mukkaan. Mieleen tulevia kysymyksiä voi esittää allekirijottaneelle, kuten myös alustavat kiinnostukset.


- Ari

Ari Ollila

 • Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 602
Vs: Olhavanjoki 9.8.2020.
« Vastaus #1 : Elokuu 07, 2020, 18:33:58 ip »
Hei.

Kuviot alakaa selekeytyyn. Olhavanjokia on tarkotus melua suunilleen 16-18km pätkä. Lähtö tien 855 sillalta ja retki päättyy nelostien kuppeeseen. Sovittiin Raahelaisten kans, että rehevataan Olohavassa kello 10, juuriki tuossa nelostien kuppeessa (aikonaan siinä tais olla huoltoasema). Siihen jätetään hakuauto ja kuivat vaihtokamppeet ja sitte jatketaan lähtöpaikalle. Evväät mukkaan, jotta voijaan pittää evästauko. Eihän se muuten oo retki eikä mikkää. Kiirettä ei oo tarkotus pittää, vaan meloskellaan kaikessa rauhassa.

Jotta Olohavassa ollaan kymmeneltä, täytyy kuormanteko alottaa Nokkalassa viimestään kello 8:45 ja jos on kamppeitten valakkaamista ja säätämistä, niin sillon pittää tulla paikalle vielä aikasemmin, esim. 8:30.

Tällähetkellä ei lähtijöitten määrästä oo selevää tietua, eli jos oot lähössä, niin varmista se vielä, ellet oo sitä aiemmin teheny.
Ilimota samalla onko autua käytössä ja montako soppii kyytiin. Näin saahaan toivottavasti kaikki pelipaikoille.
Ite lähen autolla ja otan kärryn. Kyytiin on ilimottautunu yks henkilö, eli vielä kolome kyytiläistä soppii lissää.

Retken arvioitu kesto kaikkinensa nuin kaheksan tuntia.

Varasuunnitelmana on Simojoki jos sattus niin, että Olohavanjoessa ei oo tarpeeksi vettä. Sillon retki kestää tieten vähän pitempään.

Vielä kerkiää ilimottautua. Tervetulua.


- Ari

Ari Ollila

 • Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 602
Vs: Olhavanjoki 9.8.2020.
« Vastaus #2 : Elokuu 12, 2020, 00:19:17 ap »
Hei.

Seittämän retkulaisen matka jatku Olohavanjoen tarkastelun jäläkeen Kuivajoelle. Semmonen havvainto tehtiin, että Olohavanjoelle ei kannata mennä ku kevväällä parraaseen tuluva aikaan. Nyt vettä joessa lorisi suunalleen saman verran ku puutarhaletkussa. Paikalliset kerto, että ei siinnä palijo enempää ollu heti satteittenkaa jäläkeen. No, Kuivajoessa
vettä oli juuri ja juuri melottavaksi asti, eli virtaama oli nuin kaheksan kuutiota sekunnissa. Pohoja kolisi ahkeraan, mutta käsillä ei tarvinnu pukkia vauhtia monestikkaa. Ja olipa Kattilakoskessa pienonen surhvi paikkaki. ;)
Arvelisin, että Kuivajoessa semmonen 15 mottia sekunnissa riittää suunalleen laskemisseen niin, että paatin alapuoli ei kovin palijo maapallon päälypuoleen kolahtele. Toki mitä enäpi vettä, nii sitä parempi. Senverran mukavia jokeja ovat alamäkimelontaan, että pittäähän tuonne ens kevväänä lähtä lotraan. Laittakaahan jo kalenterreihin merkintä. :)
Mukava reissu meillä kyllä oli! Kiitokset mukanaolleille. :)


- Ari