Kirjoittaja Aihe: Keskustelua melonnan turvallisuudesta - reskutukset, varusteet yms.  (Luettu 1186 kertaa)

Anna L

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 1
Tähän ketjuun on tarkoitus koostaa melonnan turvallisuuteen liittyvää keskustelua, jota on käyty K&C:n Whatsapp-ryhmässä, sekä tarjota alustaa edelleen jatkokeskustelulle ja -kysymyksille.
Kannattaa myös katsoa Pekka Harjun linkkaamat K&C:n koulutusmatskut tästä ketjusta, sieltä löytyy asiaa mm. varusteista turvallisuutta koskien.


Itsereskutus, astetta hc:mpi vaihtoehto parireskuttamiselle.

Voi tehdä mm. melakellukkeella, kas näin:Sama videolla näytettynä YouTubessa, alkaen kohdasta 1:03

Tämä melakellukkeella itsepelastautuminen ei jostain syystä oo ihan kaikkien suosiossa


Ossi linkkasi keskusteluun "ladder"- eli tikapuumenetelmän, tässä YouTube-linkkiKoska ainakin osa merikajakeista on sen verran kiikkeriä, niin Cowboy- tai Scramble-tyyli voi olla tällöin helpompi. Kajakkiin ei kivuta "ladderin" tavoin kajakin perältä, vaan aivan aukon takaa. Tässä Lotan linkkaama YouTube-video, joka selventää tapaa vaihe vaiheelta. K&C:n Instagramissa on myös lyhyempi video tästä : https://www.instagram.com/p/CDvEGhqltXW/.


Toinen Pekka vinkkasi lisäksi tällaisen videon, liittyen tasapainoiluun kajakilla itsereskutuksen yhteydessä, sekä treenivideon tuentojen harjoitteluun.


Edit: näitä on väki harjoitellut joskus mm. rentomelonnan yhteydessä, tai huudellut porukkaa treenaamaan yhdessä Whatsapin kautta.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 24, 2020, 17:50:54 ip kirjoittanut Sylvain Eckhardt »

Sylvain Eckhardt

  • Johtokunta
  • Sr. Member
  • *
  • Viestejä: 376
Vs: Keskustelua melonnan turvallisuudesta - reskutukset, varusteet yms.
« Vastaus #1 : Elokuu 24, 2020, 17:42:32 ip »
Ladder ja Cowboy ovat aika lailla samanlaisia tekniikoita. Kannattaa kokeilla molempia, joillekin kiipeäminen aukon ja perän välissä on helpompi, kun taas toisille perästä nouseminen on helpompi. Jos on paksut liivit ja kajakki on iso (korkea) nousu kajakin kannelle juuris aukon takan on haastava. Näissä on yhteisesti tärkeä, että aukot ovat isoja. Joissakin kajakeissa on pieniä aukkoja ja pääsy istuma-asentoon on todella haastavaa aallokossa ja vaatii melan käyttöä tukena. Sellaiset kajakit ovat Starit, Skerray ja kaikesta pahin Black Pearl. Jos kajakin aukko on iso , kuten ensimmäisessä "the Ladder" videossa voi istua suoraan alas, vaikka jalat ovat vielä kajakin ulkopuolella ja laittaa jalat kajakin sisään jälkeen päin.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 24, 2020, 17:52:03 ip kirjoittanut Sylvain Eckhardt »