Kirjoittaja Aihe: Kuntomelonta 2020  (Luettu 4309 kertaa)

Ari Ollila

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 602
Kuntomelonta 2020
« : Kesäkuu 23, 2020, 17:29:30 ip »
Hei!

Nyt on kesä, eli on aika aloittaa seuran jäsenille tarkoitetut tiistain kuntomelonnat. Ensimmäisen kerran siis lähdemme "virallisesti" melomaan jo tänään 23.6.2020  kello 18.00.

Joka tiistai lähtö Tukkisaaresta, kello 18.00 vesillä. Kannattaa siis tulla paikalle hieman aikaisemmin, jotta jokainen kerkiää laittaa melontavarusteet ja kaluston kuntoon ja melomaan päästään ajoissa. Jossain vaiheessa syksyllä, iltojen pimetessä,  mahdollisesti aikaistamme lähtöä, mutta siittä tiedotetaan tässä ketjussa sitten erikseen.

Melonnoilla ei ole varsinaista vetäjää, vaan paikalle kokoontunut porukka päättää mihin mennään. Monesti paikalla on kuitenkin ohjaajia ja kokeneita melojia opastamassa innokkaasti muita.

Ilmoittautumista ei tarvita, eikä melonnoista joka kerta erikseen ilmoiteta, mutta jos haluaa kiinnostuksensa tällä palstalla ilmoittaa, niin ehkä silloin varmemmin saa melontaseuraa, varsinkin vähän hunommilla keleillä.

Myös Whatsappia kannattaa käyttä, niin ei tarvitse yksikseen meloa.

Muistakaa myös varata kajakki varausjärjestelmän kautta mikäli melotte seuran kalustolla ja tietenkin varmistaa, ettei sitä ole jo joku muu varannut.

Melonnat suuntautuvat useimmiten merelle ja kestävät noin 1,5 -3 tuntia, sään ja melojien kokemuksen mukaan. Matkaa kertyy keskimäärin 10-12km, joskus tehdään hieman pidempiäkin lenkkejä.

Kannattaa seurata säätiedotuksia ja varsinkin tuuliennusteita ja miettiä, pystyykö itse melomaan ko. olosuhteissa. Melomaan lähdemme sillä periaatteella, että matkaa tehdään porukassa ja ketään ei jätetä yksin.

Joillakin kerroilla voimme ottaa melonnan teemaksi joitain ohjattuja harjoituksia, esim. reskutusta, aallokkomelontaa, kajakin hallintaa tai jotain muuta mukavaa. Näistä kerroista tiedotamme tässä ketjussa erikseen. Kannattaa siis seurata keskustelua. Myös Teidän ideat ja ehdotukset ovat tervetulleita.

Muistakaa pukeutua oikein, siis veden lämpötilan mukaan ja varavaatteet matkaan. Ja juotavakaan ei ole pahitteeksi.

Komeimmilla kesän keleillä kalustoa ei välttämättä riitä kaikille innokkaille melojille, joten kannattaa tulla ajoissa paikalle ja muistaa tehdä varaus, jotta pääsee melomaan.

Olisi suositeltavaa myös, että kalustolla ei näiden vakivuorojen aikana tehtäisi kovin paljon omia lenkkejä, jotta paatteja riittäisi "viralliseen" tiistaimelontaan.

Mieltä askarruttavista asioista voi kysellä allekirjoittaneelta tai vaikka paikanpäällä tomeran näköisiltä melojilta
 
Joten eipä muuta kuin mukaan vaan harjoittelemaan ja kohentamaan kuntoa esimerkiksi kesän pidempiä retkiä ajatellen.

Tervetuloa!

-Ari

miiainkeri

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 12
Vs: Kuntomelonta 2020
« Vastaus #1 : Syyskuu 28, 2020, 17:13:32 ip »
Huomisen 29.9. kuntomelonta starttaa klo 17.00, jotta ehditään käymään lenkki ennen pimeää :)