Kirjoittaja Aihe: Jongunjoki ja Neitikoski 17-21.5  (Luettu 3303 kertaa)

Jari Maijanen

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 33
Jongunjoki ja Neitikoski 17-21.5
« : Huhtikuu 02, 2023, 21:33:25 ip »
Dear melojat

Suunnitteilla koskipainotteinen jokiretki Jongunjoelle ja Neitikoskelle helatorstai -viikonloppuna. Jongunjoki sijaitsee Itä-Suomessa Kuhmon ja Lieksan välimaastossa ja se on tunnettu perinteisestä ”Jongun -hujaus”  melontatapahtumasta aina kevättulvan aikaan. Hujaus ajoittuu tänä vuonna tuohon samaan viikonloppuun lauantaille, mutta meidän aikataulu menee nyt hieman ristiin tapahtuman kanssa.

Alustavaa aikataulua reissulle.. Lähtö ja siirtyminen pelipaikalle Oulusta työpäivän jälkeen keskiviikkona 17.5. Joesta melotaan noin 64 km pituinen pätkä ”Jonkkeri-Nurmijärvi” torstaina ja perjantaina. Ainakin to-pe välinen yö yövytään teltoissa, ensimmäinen yö joko teltoissa tai vuokramökissä (ilmojen mukaan). Perjantai iltana tai lauantai -aamuna siirrytään Neitikoskelle, jossa puljataan koskessa ja/tai retkeillään lauantaina. Neitikoskelta varataan mökki jossa yövytään. Ouluun palataan sunnuntaina 21.5.

Joella on koskiosuuksia, joihin vaaditaan koskimelonnan perusteiden hallintaa. Vesi on taatusti kylmää ja olosuhteet voivat olla vielä talviset, joten kuivapuku on vahva suositus. Lämmin vaatetus ja vaihtovaatteet luonnollisesti.

Reissuun on nyt lähdössä 5-6 melojaa. Ryhmälle on perustettu oma whatsapp-ryhmä, johon voi liittyä kirjoittamalla seilamen URL-osoiteriville bit.ly/dddd mutta dddd:n tilalle kuitenkin sanan ”kc-jongunjoki”.

Tervetuloa reissuun!

Jari Maijanen

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 33
Vs: Jongunjoki ja Neitikoski 17-21.5
« Vastaus #1 : Huhtikuu 19, 2023, 19:21:27 ip »
Retkellä varataan mökkimajoitus ainakin Neitikoskelta ja mahdollisesti myös Jongunjoelta. Tästä syystä tarvitaan sitovat ilmoittautumiset osallistumisesta torstaihin 4.5 mennessä. Ilmoittautua voi tähän viestiketjuun, liittymällä jongunjoen whatsapp-ryhmään tai suoraan minulle puh. 044 788 1620.