Kirjoittaja Aihe: Sanginjoki 13.5.2023.  (Luettu 3404 kertaa)

Ari Ollila

 • Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 602
Sanginjoki 13.5.2023.
« : Toukokuu 03, 2023, 23:12:18 ip »
Hei!


Tarjolla olis perinteinen jokiretki Sanginjoella lauantaina 13.5.2023. sopivasti Äitienpäivän aattona.

Eli kuviot ois kutakuinkin seuraavat.

Kokoontuminen Nokkalaan kello 10.00. Kuormanteon jälkeen matka suuntautuu retken aloituspaikalle, Loppulaan. Matkalla viedään ainakin yksi auto retken päätepisteeseen, joka on Sanginsuussa, Oulujoen ylittävän sillan vieressä oleva veneenlaskupaikka. Matkaa retkelle kertyy noin. 14-15 km, joka taittuu mukavasti alamäkeen virran avittamana. Välillä pidetään makkaranpaisto/lepo tauko.

Retki sopii hyvin aloittelevalle jokiretkeilijälle ja se sopii myös ensimmäiseksi joki/koski kokemukseksi. Kosket ovat ykkösluokkaa (vesitilanteesta riippuen voi olla pari kakkosta). Mukaan uskaltaa lähteä kunhan perusmelontatekniikka on hallussa ja kokemusta on esim. pienessä aallokossa melomisesta. Retkellä on mukana useita kokeneita joki/koski melojia, jotka opastavat koskissa ja näyttävät reitin. Aloituspaikalla, ennen melomaan lähtemistä sovitaan mm. laskujärjestys ja muut turvallisuuteen liittyvät asiat, joihin vaikuttaa mm. melojien määrä ja kokemus.

Vaatimuksena on siis perusmelontataidot, retkelle soveltuva varustus/vaatetus, joka sisältää tietenkin myös kypärän, joita voi myös lainat seuralta. Jokainen tarkistaa lähtiessä oman kajakkinsa jokikelpoisuuden, mm. sen, että paatissa on riittävät kellukkeet/ilmapussit. Reissussa jokainen on mukana omalla vastuulla.

Vesi on tuolloin vielä aika vilpoista, joten mukaan melontaan sopiva vaatetus ja varavaatteet vesitiivisti pakattuna. Kuiva- tai märkäpuku tietysti aina plussaa.
Ja lisäksi kannattaa varata lämmintä vaatetta retken päätepisteeseeen jätettävään autoon, sillä siellä joutuu retken päätyttyä ootteleen jonkin aikaa kun muut kulkupelit haetaan lähtöpaikalta.
Jos ei itse omista esim. melonta-anorakkia, niin sitä voi myös kysellä lainaan. Hyvä kuoritakki myös suojaa mukavasti.

Matkakulut jaetaan kaikien retkelle osallistuvien kesken tasajaolla. Seuran kalustolla retkelle lähtevät, muistakaa varata haluamanne kalusto hyvissä ajoin.

Retkelle ilmoittautumiset tähän ketjuun tai avattuun WhatsApp ryhmään, jossa keskustelua ko. retkestä.
Ryhmään pääset kirjoittamalla selaimeesi seuraavan linkin: https://chat.whatsapp.com/Ld1ddtEcLf0   0soYMx0eBDP Tuosta välistä kun poistaa kolme välilyöntiä, niin linkki toimii. (tämä kikkailu on tehty bootteja vastaan).

Imoittautumiset viimeistään torstaina 11.5.2023. kello 18.00. mennessä.
Sen jälkeen tänne tulee tieto retken varmistumisesta tai perumisesta.
Mainita voi myös sen, jos on auto käytössä, montako sopii kyytiin ja onko siinä koukku.
Autoja tarvitaan vähintään kaksi, jolloin kyyti järjestyy viidelle. Jokaine lisäauto mahdollistaa viisi lisäpaikkaa, kuitenkin niin, että jokaista neljää autoa varten tarvitaan yksi hakuauto. Kyytipaikat menee ilmoittautumisjärjestyksessä.


Lisätietoja allekirjoittaneelta.


Vesitilanne käppyrät: https://wwwi2.ymparisto.fi/i2/59/q5904400y/wqfi.html

Mukava retki tiedossa! Näin äkkiseltään arvelen, että Sanginjoessa retken aikaan vettä on riittävästi, eli ei tartte kolistella kivejä kauhiasti.

Eli nyt kannattaa lähtä mukkaan!

-Ari

Teijo Lehtonen

 • Sr. Member
 • ****
 • Viestejä: 384
Vs: Sanginjoki 13.5.2023.
« Vastaus #1 : Toukokuu 04, 2023, 07:48:59 ap »
Mukana, ja enköhän saa autokin lainaan

Ari Ollila

 • Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 602
Vs: Sanginjoki 13.5.2023.
« Vastaus #2 : Toukokuu 11, 2023, 21:22:15 ip »
Hei.

Virallisesti ilmottatunneita kaks ja autoja käytettävissä kaks ja lisäksi votsappi ryhymässä runsaasti kiinnosttunneita, joten eiköhän tästä retki saaha aikaseksi. Vettäki riittää. Keskustelu jatkuu em. ryhymässä.


- Ari