Kirjoittaja Aihe: Kiiminkijokiretki  (Luettu 5237 kertaa)

Tapani Lehtonen

 • Full Member
 • ***
 • Viestejä: 105
 • Q-Hullu @ IRCNet
  • www
Kiiminkijokiretki
« : Huhtikuu 05, 2008, 08:10:18 ap »
Weltsu aka Veli-Matti Lehtonen kirjoitti vanhalle keskustelupalstalle:

Herätys ystävät!
Nyt on jälleen Kiiminkijokiretki latvoilta merelle. Se on ollut seuramme alkuajoilla tosi suuri tapahtuma. Melojat ja jos vesitilanne sen sallii, soutajat myös tulevat virran mukana kohti merta.
Aiemmilta kerroilta muistissani on vain se ainainen kiire. Nytkin päivämatkat ovat aika pitkiä, mutta aikaa pitää varata sen mukaan. Koskipaikkoihin tarvitaan vähintään ohjaajatasoisia ihmisiä. Niitähän seurassamme on jo lähes parikymmentä. Heidän panostaan ja omaa taitoa kohottavaa osallistumista nyt minäkin olen vailla. Miksi  teitä opetin? Menikö perille?
Oppia saa vain tekemällä ja osallistumalla.
Samaan tapahtumaan liittynee myös Tulikurkun/Koitelin koskipujottelu ja koskimelontajuttu. Siksi on tärkeää, että kaikki kynnelle kykenevät osallistuvat näihin tapahtumiin.
Laitanpa juttua siitä, miten kaksi nykyistä kansanedustajaa laski kajakilla Koitelin ja Anssi Kukkonen markkinoi tapahtumaamme!!! Revi siitä hieman talkoohenkeä.
 
Tulimme nuorten melontaleiriltä Muonion Harri-nivasta joskus kesäkuun lopulla vuonna xx melontabuumin alkuaikoina. Kyösti Pietikäinen kysyi: ”mahtuuko Anssi kyytiinne?” No totta kai Anssi V, hoikka koskimeloja mahtuisi, mutta kyytiin änkäysikin aika korsto kapsäkkeineen. Lisäksi hän pyysi, että oltaisiin klo xx ja xx Kemin lentokentällä. No Kukkosen Anssihan se oli siinä meidän K&C:n eli silloin minun pikkubussissa.
Ajoin kanoottikäryn kanssa tuhatta ja sataa ja takapenkiltä kuului Tapanin tietokilpailukysymyksiä Anssille melonnasta: milloin ja missä ja miksi. Aina Anssi osasi vastata! Tapani oli jo varmaan yli 12 v. (Taitaapi olla nyt pj.)
Siinä matkan aikana Tapani ja minäkin hiillostimme Anssi Kukkosen selostamaan meidän SM-kisaa  Koitelissa. 
Kuinka ollakaan Anssi ei päässyt skabaan lätkäselostusten takia, mutta hän laittoi meille mahtavat Buffit lähiradioihin.
Silloinen ”lentävä” Lyly teki juttua paikallisradioihin.(Kansanedustaja Lyly Rajala) sekä trubaduuri Mikko Alatalo,K&C:n jäsen jo alku ajoista asti.
No, nämä kaverit laskivat Koitelin vähävetisen takarännin. Silti hieno suoritus ja kaikki Lylyn läähätykset ja huokailut tulivat ulos etteristä, eli ratiosta. Lyly laski Tapanin nyt kunnostamassa olevalla kajakilla.
Alatalon Mikko lauloi silloin Koitelissa ja myöhemmin Kiviniemessä illanvietosamme.
Tällaisia muistoja tulee kun on mukana Kiiminkijoen retkillä.
Tule ihimeessä mukaan.

Ja nimimerkki Kwainoo muisteli:


 Alkaa kevät niin jo lämmetä täällä kainuussa, että Kiiminkijokimelnonta pitäisi siirtää kuukautta aikakaisemmaksi Wink. Ei vainkaan vaan kesäkuulla on mukava meloa kesävaatteissa ja helteessä? 
Jos väkisin pitää hakea jotakin hyvää kasvihuoneilmiöstä niin ainakin melontakausi näyttää jatkuvan melkoisesti ja on jo reilusti hiihtokautta pitempi Cheesy. Toista oli ennen viime vuosituhannella, kun juhannuksen tienoilla Veltsun kanssa paleltiin Matkakoskella ja Kukkolan koskella, lämpötilan ollessa nollassa. Veltsu muuten harjoitteli silloin ensimmäiseen ACR-melontaansa
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 05, 2008, 08:11:49 ap kirjoittanut Tapani Lehtonen »
Kuinka monta kajakkia Tosimeloja™ tarvitsee:
"Vielä yhden"

Jari Korva

 • Johtokunta
 • Jr. Member
 • *
 • Viestejä: 97
Vs: Kiiminkijokiretki
« Vastaus #1 : Kesäkuu 10, 2008, 20:43:50 ip »
Kiiminkijokimelonta 2008 on nyt melottu, kuulemma yhteensä yli sadan ihmisen voimin. Itse olin mukana la-su, jolloin melojia oli 20-30. Lisääkin olisi kyllä vielä mahtunut!

Osallistujien ikähaitari lieni osapuilleen 60 vuoden levyinen, ja matkan varrelta löytyi sopivia pätkiä niin kokeneemmille konkareille kuin myös ensimmäistä kertaa koskimelontaa kokeilleille. Taisi matkan varrella päästä Weltsun ja Jussin melontakouluun jokunen sellainenkin, joka ei aiemmin pahemmin melontaa harrastanut.

Perjantain osuudella oli ilmeisesti ollut suvantoa pidemmältikin, mutta viikonloppuna suvannot ja helpohkot kosket vuorottelivat sopivasti. Lisäksi halukkaat pääsivät nauttimaan vauhdikkaammasta menosta Koitelissa. Vettä oli vielä riittävästi ja melontatahti rauhallinen, joten inkkarit, koskarit ja kumikajakki pysyivät mukana.

Ruokailupuoli oli hoidettu pitkälti kyläyhdistysten ja jokivarren yrittäjien voimin, joista osa tarjosi kaupan päälle vielä laulua ja musisointia. Lisäksi illalle oli järjestetty autokyyti lähtöpaikalle, joten autot saatiin haettua kätevästi.

Kun vielä mainitaan, että lauantain sää oli erinomainen ja sunnuntainkaan ei huono, niin voi sanoa että hyvä reissu! Timo V varmaan kaivaa vielä varmemmaksi vakuudeksi kypärästään videoita ja Weltsu et al kamerastaan kuvia. Alkumatkan tapahtumista Google löysi tämmöisen merkinnän: http://tertun-elamaa.blogspot.com/2008/06/kiiminkijokimelonta.html

- Jari

PS. Muistetaampa kalustoa vajalta hakiessa tarkistaa, että paatteja ei ole varattu. Eskimo Diablo piti olla minulle varattu viikonlopuksi, mutta eipä sitä näkynyt lauantaina ja sunnuntainakaan kuin vasta illalla. No, onneksi tässä tapauksessa paikalla oli toinen vastaava menopeli...

Tapani Lehtonen

 • Full Member
 • ***
 • Viestejä: 105
 • Q-Hullu @ IRCNet
  • www
Vs: Kiiminkijokiretki
« Vastaus #2 : Kesäkuu 11, 2008, 02:04:49 ap »
Minulta löytyy kasa Weltsun ottamia kuvia ja koitan keksiä että millaisella kiertokirjeellä ne saisi osallistujien ihailtaviksi. Kuvia on kahta vaille 400, joten en tällä onnettomalla DNA:n kaistalla niitä kaikkia nettiin laittamaan.

Tapani

PS. Muistetaan myös että kaikki kalustovaraukset/-vuokraukset tulee aina tehdä päivystäjän kautta/yhteistyössä päivystäjän kanssa. Ei, en tiedä oliko tätä sovittu, mutta vastaisen varalle. Ikävä jos on joku luvattu vuokraus/melotus ja välineitä ei löydykkään.

! Timo V varmaan kaivaa vielä varmemmaksi vakuudeksi kypärästään videoita ja Weltsu et al kamerastaan kuvia.

PS. Muistetaampa kalustoa vajalta hakiessa tarkistaa, että paatteja ei ole varattu. Eskimo Diablo piti olla minulle varattu viikonlopuksi, mutta eipä sitä näkynyt lauantaina ja sunnuntainakaan kuin vasta illalla. No, onneksi tässä tapauksessa paikalla oli toinen vastaava menopeli...

Kuinka monta kajakkia Tosimeloja™ tarvitsee:
"Vielä yhden"