Kirjoittaja Aihe: K&C:n Inarijärven retki 18-23.7.2009  (Luettu 8587 kertaa)

Timo Wirkkala

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 17
K&C:n Inarijärven retki 18-23.7.2009
« : Heinäkuu 30, 2009, 20:37:29 ip »
K&C:n kuusikko Mimmu, Eve, Jukka, Jari, Risto ja Timo käväisi Nitsinjärvellä, Inarin pohjoisosissa ja Suolisjärvellä meloskelemassa n. 155km. Meloimme vaihtelevassa kelissä - oli pohjoistuulta ja satoikin vähän - oheisen kartan reittiä Nitsinjärveltä Kuuvan kanavan kautta  Pisterinniemen kämpälle yöksi (n. 22km). Seuraavana päivänä meloskelimme 27km Suolistuvalle, jossa saimme myös yöpyä siistissä kämpässä näkemättä muita majapaikan etsijöitä.

Matka jatkui aamupäivällä Suolisjärven lenkin jälkeen Kyyneljärvelle ja yöpymispaikalle Kyynelvuonoon  (33km). 12-asteinen vesi ja viileähkö ilma hieman vähensi uimahaluja, mutta sitäkin harrastettiin. Kala ei kai pohjoisen kantilta puhaltavan tuulen vuoksi oikein iskenyt koukkuun - harri kuitenkin savustettiin.

Kolmas melontapäivä alkoi mukavassa säässä - meloskelimme Surnunvuonoon, kävimme Surnunjoen suulla uimassa. Siellä veden lämpötila oli huimat 16-17 astetta!  Vienossa myötätuulessa ja auringonpaisteessa palasimme Karhusaarten kulmille telttayötä viettämään. Tämä seutu on hyvin suojaisa ja erittäin mukavaa telttamaastoa.
Kalasaalis täällä jäi aamuiseen harriin (1kg) - varmaan koska Risto ei vielä kai pohjoisen puolen tuulen takia kalvehkeitä esille kaivanut.

Neljäs melontapäivä oli sitten lähes tyyni ja täysin aurinkoinen päivä. Meloskelimme Hiiriniemen kautta Pisterinniemelle sapuskalle. Inarijärvi oli iltapäivällä peilityyni. Pidimme eräässä Pisterinniemen lahdessa pitkähkön ruokatauon, kun oli mukava loikoilla syönnin päälle auringossa lämpimällä kalliolla. Matka jatkui taas Kuuvan kanvan kautta Nitsinjärvelle, johon pääsimme kaikki ylävirtaan melomalla. Leiripaikaksi valitsimme n. 10km autoista olevan niemennokan. Telttojen pystytyksen ja lepohetken jälkeen Eilolat päättivät jatkaa matkaa autolle (=kok. päivämatka 39km) ja yöpyä Kiilopäällä hotelliaamiainen houkuttimenaan, mutta toinen puolikas retkueesta päätti tyytyä leirimuoniin.

Me kolme muuta jatkoimme sitten aamusta matkaa kohti kotia Inarin Siidan kautta.

Lopuksi voisi sanoa, että tämä oli hyvä ja melontapainotteinen reissu. Kyynelvuonon koskissa oli kohtalaisesti vettä, mutta kuitupaatti sai muutaman naarmun ja kaksikolla oli niiden mutkissa vaikeuksia - ainakin kerran pariskunta joutui nousemaan kaksikosta ja uittaa kajakkia.

- TimoW
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 30, 2009, 20:45:14 ip kirjoittanut Timo Wirkkala »

Risto Salow

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 38
Vs: K&C:n Inarijärven retki 18-23.7.2009
« Vastaus #1 : Elokuu 03, 2009, 14:15:56 ip »
Timo on turhan vaatimaton kalastuksen suhteen vaikka sai kaikki syötäväksi kelpaavat kalat. Joitakin ruokakaloja saatiin vaikka vanhan kansan sanonnan mukaan pohjoistuuli vie kalat kattilastakin. Viimeisenä iltana, kun tuuli kääntyi, kalailmat olisivat ehkä muuttuneet suotuisammaksi jos vielä olisi ehditty koittaa kalaonnea. Ainakin paikalliset kalamiehet syöksyivät joukolla järvelle kun tuuli oli kääntynyt etelään. :D

Jukka Eilola

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 5
Vs: K&C:n Inarijärven retki 18-23.7.2009
« Vastaus #2 : Elokuu 07, 2009, 00:11:35 ap »
Kiitos vielä hyvin suunnitellusta ja mukavasta retkestä. Suolisjärveä ja reittiä sieltä voi suositella kyynelvuonoon. Ja kuten Timokin mainitsi oli Karhusaarilla ja Saijetsinlahdella erityisen hienot maisemat. Mieleen painuvaa meille oli nuo erämaamaisemat suolisjärvet ja kyynelvuonoon saapuminen. Ostin retken jälkeen Eerikki Rundgrenin retkimelontakirjan, 2008, ja tästä saa hyviä vinkkejä uusien retkien suunnitteluun Inarillekkin. Erämaat löytyy heti pienen vetotaipaleen takaa. Kuvia tulossa syksymmällä galleriaan. T Jukka ja Eve

PS: Kiilopään aamianen ei voittanut yhteistä puuro+soppa aamiasta.  ;)