Kirjoittaja Aihe: Toisenlainen reissu Tankariin vuodelta 2006  (Luettu 9185 kertaa)

Timo Väisänen

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 10
Toisenlainen reissu Tankariin vuodelta 2006
« : Huhtikuu 05, 2008, 13:40:53 ip »
Teksti ja kuvat: Jari Korva

Kärä KcBBS,

me melottiin viikonloppuna Kokkola. Käytiin merivartioasema, Långskäret, Tankar, Remgrundet, Repskäret ja Södra Trutklippan. Oli hieno kun istuttiin venetsialaisilta pimeä kalliossa ja katsottiin kun tähdet lensi taivaassa ja ihmiset ampui raketteilla ja poltti tulta. Tästä retkestä jäi myös muisti kun jotkut kertoi viime vuoden retki, kun silloin oli myrsky ja iso hätä. Nyt meri kilttinä ja aurinko paistoi hirmu lämpimä. Kilometri tuli 20-40, joku enempi ja joku vähempi. Minä tykkäsi kovasti - he va ju en kålkå fin reesa he! Alla vielä pari fotograafi talven muistoksi.

J ÖransonTankarissa otettiin såppaa ravintolassa.Repskäret kun on venetsialaisilta.Repskäret kun on aamu.Södra Trutklippan ja vanha luotsitalo.

Jari Korva

 • Johtokunta
 • Jr. Member
 • *
 • Viestejä: 96
Venetsialaismelonta 2009
« Vastaus #1 : Syyskuu 20, 2009, 12:42:36 ip »
Wuonna 2009 retkeiltiin taas Venetsialaisten aikaan Kokkolassa. Tällä kertaa ei tuusattu telttojen kanssa, vaan pidettiin sivistyneesti(?) Kokkolan leirintäaluetta tukikohtana.

Lauantaiaamuna taivas oli harmaa ja tuuli kävi reippaasti etelästä. Niinpä kurvattiin autoilla Hickarön rantahotelli-ravintolan pihaan. Sinne ei kuitenkaan jääty sopalle, vaan lähdettiin melomaan suojaisia Öjan reittejä: http://www.sports-tracker.com/#/workout/jarik0/759fl7mra2lulb8k. Eväitä syötiin Skatörenin taukopaikalla, minä aikana pilvet saivat hommansa hoidettua ja siirtyivät muualle. Tässä vaiheessa sauna alkoi houkuttaa, joten päätettiin meloa takaisin: http://www.sports-tracker.com/#/workout/jarik0/f9cetig7aupur7cc.

Saunan jälkeen osa porukasta suuntasi jalkapatikassa kohti toria seuraamaan ilotulitus- ja musiikkispektaakkelia.

Sunnuntaina nukuttiin pitkään, minkä jälkeen suunnattiin Trullevin kalasatamaan, ostettiin kalakaupasta savusiiat ja lähdettiin melomaan:  http://www.sports-tracker.com/#/workout/jarik0/9auv7k69qsl8u08n. Alkuperäinen tarkoitus oli suunnata Poroluotoon kaupungin saunamökille, mutta sään muuttuessa tilapäisesti huonommaksi oikaistiin Hällskäretin laavulle, mikä oli aikataulumielessäkin hyvä idea. Paluumatka tehtiin jälleen hyvässä säässä: http://www.sports-tracker.com/#/workout/jarik0/8ricrbolkoa9ovph.

Antin ottamia kuvia löytyy täältä: http://picasaweb.google.com/hotrodfen/2009082830_KokkolaMelonta#
« Viimeksi muokattu: Elokuu 02, 2012, 19:53:38 ip kirjoittanut Jari Korva »

Jari Korva

 • Johtokunta
 • Jr. Member
 • *
 • Viestejä: 96
Venetsialaismelonta 2012
« Vastaus #2 : Huhtikuu 18, 2013, 19:02:09 ip »
Vuoden 2012 venetsialaisina oltiin Keski-Pohjanmaan retkimelojien vieraana Kokkolan edustalla, samoilla seuduilla kuin aiempinakin vuosina. Mukana retkellä oli parisen kymmentä keskipohjalaista melojaa ja Oulusta Heli, Sirpa, Teijo ja allekirjoittanut.

Perjantaina hurautettiin Trullevin kalasatamaan, pakattiin kajakit ja melottiin tyynessä ja pimenevässä illassa vajaan neljän kilometrin matka Södra Trutklippanin saareen, josta retkimelojat olivat hyvissä ajoin vuokranneet entiset Merenkulkulaitoksen, nykyisin nuorisokeskus Villa Elban rakennukset. Siellä meitä odotti jo valmiina pieni iltapala, jonka rungon muodostivat lohimedaljongit ja perunanyytit. Lisäksi vanhasta luotsituvasta oli jätetty petipaikkoja vapaaksi, joten ei tarvinnut ruveta telttapaikkojakaan pimeässä hakemaan.

Lauantaina herättiin aurinkoiseen keliin, syötiin aamupala ja melottiin porukalla suuntaansa n. kymmenen kilometrin matka merisäätiedotteista tuttuun Tankarin majakkasaareen. Venetsialaisina nautitaan yleensä joko kesän viime lämmöstä tai syksyn ensitahdeista, tällä kertaa tarjolla oli ensin mainittua kera tyynen kelin.Iltasella kokattiin porukalla, syötiin, saunottiin ja illan pimetessä sytytettiin tulet lämpimille kallioille. Myöhemmin illalla tunnelmaa täydensi vielä taivaanvalkeat eli revontulet. Osa nukkui yön kallioilla tähtitaivaan alla, osa teltoissa ja osa tuvissa.

Sunnuntaina herättiin jälleen aurinkoiseen keliin ja nautittiin aamupalaksi mm. lättyjä ja savukalaa. Tämän jälkeen hyvästeltiin paikalliset ja melottiin reilun kymmenen kilometrin turistikierros Vanhansatamanlahdella ennen palaamista lähtöpaikkaan.