Kirjoittaja Aihe: Roskaretki 2010  (Luettu 6622 kertaa)

Teijo Lehtonen

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 384
Roskaretki 2010
« : Toukokuu 16, 2010, 13:21:30 ip »
K&C:n väki kävi roskaretkellä Oulun suistoalueella 15.5.2010 kolmen avokanootin ja kahden kajakin voimin Tukkisaaren vajalta. Toinen ryhmä lähti yhden kanootin + kajakin voimin Tuiran siltojen suuntaan siivoilemaan ja toisella ryhmällä lähdimme kahden kanootin + yhden kajakin voimin Korkiasaaren niemeä ja etelärantaa siivoilemaan ja siirryimme sieltä siivoamaan Piki-/Korkiasaaren ja Kiramosaaren välissä olevia pieniä nimettömiä saaria.

Kanoottien ollessa jo lähes täynnä kävimme Seelarin rannassa katselemassa löytyisikö jätelavaa johon saisimme tyhjentää roskat kuten edellisvuotinen avokanoottiporukka, muttei löytynyt ketään keneltä olisi voinut kysyä eikä edes roskalavoja näkynyt. Lähdimme siitä tutkimaan olisiko Mustasalmi jo melottavissa ja sieltä löytyikin useita polkupyöriä, jokunen autonrengas, tietokone, lompakko ja kaikkea muuta rojua. Kanootit olivat jo niin täynnä, että loppuosaa salmesta emme enää voineet siivota ja kävimme salmen loppupäässä katsomassa miltä merellä näyttää. Palasimme Tukkisaareen ja kasasimme rojut vajan lähettyville pois noudettaviksi.

Tuiran suunnassa käynyt ryhmä oli myös löytänyt useita polkupyöriä, liikennemerkin ja kaikkea sekalaista rojua.

Otan yhteyttä Oulun jätehuoltoon ja pyydän noutamaan roskakasan ja lompakko toimitetaan poliisiasemalle.

Keväällä retkikalenteria suunnitellessa Roskaretken blogissa (http://roskaretki.blogit.fi/) oli Avokanoottiyhdistyksen roskaretkihaasteen päivämääräksi merkitty 15.5.2010, mutta nyt on viralliseksi päiväksi vaihdettu 29.5., eli olimme etuajassa. ;)

Kuvia roskaretkeltä löytyy http://kc.fi/galleria/thumbnails.php?album=119
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 16, 2010, 23:27:30 ip kirjoittanut Teijo Lehtonen »