Kirjoittaja Aihe: Pohjoiseen syyskuun kolmantena viikonloppuna  (Luettu 7522 kertaa)

Heli Alanen

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 43
Pohjoiseen syyskuun kolmantena viikonloppuna
« : Elokuu 29, 2011, 00:40:12 ap »
Hei!

Haluaisimme järjestää vielä tälle melontakaudelle retken pohjoiseen. Tällä hetkellä näyttäisi, että helpoiten toteutettavissa voisi olla reissu Oulankajoelle Kuusamoon syyskuun kolmantena viikonloppuna 16.-18.9. Meitä olisi varmaan jo muutama kiinnostunut meloja ja kaikki halukkaat on tervetulleita mukaan.

Alustava idea voisi olla lähteä Oulusta pe 16.9 n. klo 16-17 (tai vaihtoehtoisesti jo to) ja varata Kuusamosta mökki eka yöksi. Sitten oltaisiin valmiina siellä aloittamaan melonta la aamuna ja melottaisiin kahdessa päivässä Oulankajoki Savilammilta rajavyöhykkeelle Jäkälämutkaan n. 34-37 km. Reitti kulkee enimmäkseen Oulangan kansallispuistossa ja matkalla voisi yöpyä esim. Ansakämpällä. Reitillä on kaksi kanto-osuutta Taival- ja Kiutaköngäs mutta muuten ei ilmeisesti olisi mitään kovin pahoja koskia. Onko kellään kokemusta joesta, onnistuisikohan aloitus jo Sallantieltä, mikä lisäis matkaa n. 10 km,  jos mukana on myös vähemmän kokeneita koskimelojia? Reittikuvauksia löytyi Kuusamon melojien sivulta http://koskimelojat.blogspot.com/search/label/melontapaikat ja myös täältä http://www.kuusamosafaris.fi/melonta.html

Su ajeltaisiin takaisin Ouluun tai jos lähtijöille sopii, voisi pidentää reissua päivällä ja meloa viimeisenä päivänä vielä esim. Kitkajärvellä tai jollain muulla joella/järvellä. Suosituksia/ ehdotuksia? Ilmoittautua voi siis tähän ketjuun ja kertoa samalla minkä pituinen reissu sopisi. Lähtijämäärä olisi hyvä tietää sen verran ajoissa, että ehdittäisiin varailla mökki ajoissa eka yöksi. Seuran kajakeista varmaan Expeditionit soveltuisi retkelle parhaiten.

T. Heli

Veli-Matti Lehtonen

 • Full Member
 • ***
 • Viestejä: 175
 • Ei oppi "ojaan" kaada
Vs: Pohjoiseen syyskuun kolmantena viikonloppuna
« Vastaus #1 : Elokuu 29, 2011, 16:31:42 ip »
Mottoni: Ei oppi ojaan kaada. Mutta kannattaa varmaan kysyä vesitilannetta Juntalta. Safariyritysten tiedot ovat sitä, mitä he asiakkailleen tahtovat kertoa. Savinajoki on toukokuun korkean veden aikaan aivan mahtava. Lähes 10 km koskea, eikä mitään erityisen extremeä. Ei kuitenkaan aloittelijoille.
Syksyisin voi olla kiviä yli oman tarpeen, ellei vettä ole sopivasti.
Tehkää edelleen seurayhteistyötä ja kyselkää paikallisilta kulloisia olosuhteita, ellei ole muita faktatietoja. Yhteystiedot löytyvät varmaan netistä Kuusamon Koskimelojien sivuilta.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 29, 2011, 16:35:09 ip kirjoittanut Veli-Matti Lehtonen »
Weltsu

Sanna Viinonen

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 10
Vs: Pohjoiseen syyskuun kolmantena viikonloppuna
« Vastaus #2 : Elokuu 30, 2011, 16:15:49 ip »

Hei

Meitä olisi kaksi kiinnostunutta (avokanootilla) mukaan tulijaa. Olemme aloittelijoita (keskiviikkona menossa Sylvanin oppiin, jos vain paikkoja kurssilla vielä on). Pääsemme lähtemään perjantaina neljän jälkeen ja takaisin pitäisi olla sunnuntai-iltana.

Sanna Viinonen

Teijo Lehtonen

 • Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Viestejä: 384
Vs: Pohjoiseen syyskuun kolmantena viikonloppuna
« Vastaus #3 : Elokuu 31, 2011, 22:02:51 ip »
Montako lähtijää retkelle on? Minun puolestani voidaan pitää seuran virallisena retkenä jos löytyy vetäjä, eli kaluston vuokra retkellä alhainen ja jos tarvetta seuran kärrylle on niin kuluitta käyttöön. Jos lähtijöitä löytyy tarpeeksi niin kärrynvetäjä voi anoa kulukorvauksia.

Tiina Kotipalo

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 57
Vs: Pohjoiseen syyskuun kolmantena viikonloppuna
« Vastaus #4 : Syyskuu 01, 2011, 11:15:34 ap »
Hei,

Itse en uskalla vielä tuonne asti lupailla, mutta toivottavasti pääsen mukaan. Olishan tuo mukava tulistella ja yöpyäkin tuolla tutuissa maisemissa :)

Tuo Kiutakönkään alapuolelta oleva matka (olikohan joain 22km?) on kaunista, rauhallista jokea. Sopii hyvin alottelijoille ja avokanooteillekin, ihan tuolta Sallantieltä ei ehkä aloittelevien avokanootistien kannata lähteä.

t.tiina

Heli Alanen

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 43
Vs: Pohjoiseen syyskuun kolmantena viikonloppuna
« Vastaus #5 : Syyskuu 07, 2011, 19:18:57 ip »
Hei!

Nyt ehdin vihdoin laittamaan päivitystä tähän ketjuun edelliseltä reissulta palattua. Eli eka viestissä mainittu suunnitelma pitäisi edelleen paikkansa ja retken kesto olisi pe-su. Huomasin, että edullisia mökkejä Kuusamosta ei enää kovin helposti yhdeksi yöksi löydy, joten jouduin tekemään jo alustavan varauksen Juuman leirintäalueelle tänään. Sieltä on nyt varattuna 16.-17.9 yöksi 5 hengen saunallinen mökki (2 huonetta ja tupa) hintaan 70 €. (http://www.juumanleirintaalue.fi/sivut/etusivu.html) Lisämaksusta ja omilla patjoilla mahtuu vielä 2 henkilöä ja alueella voi telttailla hintaan 15€/teltta (max 4 hlöä). Lähtijöitä on tällä hetkellä 5 + 1 epävarma. Sanoisin, että ilmoittautua pitäis viimeistään nyt la 10.9, ainakin jos haluaa muutakin kuin telttamajoitusta. Voimme sitten katsoa, ketkä olis vapaaehtoisia telttailijoita ja ketkä mahtuu mökkiin. Jos lähtijöitä tulee vielä monta, voimme myös etsiä jos jostain löytyisi vielä isompi mökki.

Jiri voisi varmaan toimia retken vetäjänä, jos ketään kokeneempaa vetäjää ei vielä löydy ja minä näytän nyt olevan reissun organisoija.  :) Seuran traileri on varattu ja vetoauto saadaan lainaan, jos mukaan ei lähde ketään joka pystyy vetämään trailerin omalla autolla. Osa on jo varannutkin kajakkeja ja suosittelen muitakin tekemään varauksia pikaisesti. Jos löytyy innokkaita, voi vielä miettiä, voisiko jotkut aloittaa melonnan jo Sallantieltä sillä aikaa kun toiset, esim. avokanotistit, vievät yhden auton lopetuspaikkaan ja liittyvät sitten seuraan Savilammelta.

Ei siis muuta kuin ilmoittautumaan mukaan!

T. Heli


Jiri Mares

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 29
Vs: Pohjoiseen syyskuun kolmantena viikonloppuna
« Vastaus #6 : Syyskuu 13, 2011, 01:22:15 ap »
Vielä jotain tietoa retkesta:

On meilta nyt seitsemän, virallisesti seuran retkella, eli joka maksaa 5E/päivä
kajakkivuokraa; on
vielä mahdollista päästä mukaan, vaikka Juumassa olisi sitten välttämättä
jollekulle yöpyä  teltassa. (Minulla ja Piotrilla on jopa tapauksessa teltta
mukana.)


Kokoonnutaan Nokkolassa perjantaina 16.9 KLO 16:30 niin että lähdemme viimeistään klo 17:00.

Lauantaina lähdemme melomaan aikaisin, lähtöpaikka useille on Savilampi
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?x=4462749&y=7371767&srs=&text=Savilampi&scale=16000&action=link&mode=&lang=FI
ja jos vesitilanne on siihen sopiva (kysymme paikallisilta), sitten ainakin minä ja Heli voisimme alkaa
jo Sallantiella
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?x=4455237&y=7374471&srs=&text=Oulangan+l%C3%A4ht%C3%B6paikka&scale=16000&action=link&mode=&lang=FI
ja kokoontumme kaikki Savilammella kun traileri on kuljettu loppupaikalle juuri
kun myös me kaksi (?) uimme pois Pikkukönkäältä  ;D.
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=8000&text=Pikkuk%C3%B6nk%C3%A4%C3%A4n+loppuuinti&srs=EPSG%3A3067&y=7369705&mode=rasta&x=596324&lang=fi
Muuten jatkamme ohjelmaan mukaan näin että olemme sunnuntaina jäkälänmutkassa.
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?x=4483584&y=7356042&srs=&text=Oulankajoen+lopetuspaikka&scale=40000&action=link&mode=&lang=FI

Terveisin, Jiri
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 13, 2011, 01:44:47 ap kirjoittanut Jiri Mares »

Ari Ollila

 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 602
Vs: Pohjoiseen syyskuun kolmantena viikonloppuna
« Vastaus #7 : Syyskuu 13, 2011, 02:32:22 ap »
Moi! Hienolta kuulostaa suunnitelmat, mutta...... ootta varmaan huomanneet, että Venojärvenlaukamosta Savilampeen
on kolmen kilometrin matka ja pudotusta on 30 m. Ja siittä loppuosan Oulangankanjonin osuus lienee aika vauhdikas.
Mahtaako joku tietää paikan tarkemmin? Mukava ois itsekkin olla mukana, mutta taitaa nyt jäädä reissu väliin :(

-Ari