Kirjoittaja Aihe: Kitkajoelle 13.-15.9.2013.  (Luettu 5326 kertaa)

Ari Ollila

 • Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 602
Kitkajoelle 13.-15.9.2013.
« : Elokuu 30, 2013, 17:04:25 ip »
Hei! Koskipainotteinen retki Kitkajoelle siis tievosa. Tarkotus on lähtä sinne perijantaina ja majottua vuokramökkiin (mökkivarraus vielä vaiheessa).

Lauantaina ohojelmasa vois olla melontaa Juumasta Oulankajoelle ja sunnuntaina pätkä Käylästä Juumaan. Kosket on luokkaa I-IV ja Jyrävä taitaa olla X, joten melontakokemusta ois syytä olla. Tosin pahimmat paikat voi kiertää maitamyöten ja antaa kokeneempien laskia paatit alas. Lauantain pätkällä vaativampia koskia on Myllykoski ja Aallokkokoski, joita pääsee laskemaan ne, keille retkenvetäjä antaa laskuluvan. Jyrävän jäläkeen alakaa mukava, pitkä, rauhallisempi koskiossuus, jonka varrella voi ihhailla kommeita Kitkajoen maisemia, samoja mitä näkkee Karhunkierroksella. Oulankajokia lähestyttäessä kosket vähenee ja joki muuttuu rauhalliseksi virraksi. Sunnuntaina laskettavalla yläpätkällä kosket taitaa olla luokkaa I-II, jos on laskeskellu Koitelin rännit, nii sieläki pitäs pärijätä.

Mukkaan voi toki lähtä myös retkeileen, iliman melontapakkua ;) Miltä kuulostaa? Oisko porukoilla kiinnostusta? Ilimottautua voi allekirijottanneelle ja kysymykset voi osottaa sammaan osotteeseen. ari.ollila@kc.fi

-Ari

Jari Siirtola

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 28
Vs: Kitkajoelle 13.-15.9.2013.
« Vastaus #1 : Elokuu 30, 2013, 23:30:47 ip »
Ehdottomasti mukana! Joudun vielä järjestelemään perjantaita, mutta tavalla tai toisella lauantaina aamupäivällä koskissa mukana.

Jarkko Hautamäki

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 60
Vs: Kitkajoelle 13.-15.9.2013.
« Vastaus #2 : Elokuu 31, 2013, 13:11:23 ip »
Täältä tullee minä ja Venla ilmottauvuttaan. Sen vois se Rukan kesäkelkkaratan kokkeilla taasen :D

Ari Ollila

 • Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Viestejä: 602
Vs: Kitkajoelle 13.-15.9.2013.
« Vastaus #3 : Syyskuu 26, 2013, 23:36:55 ip »
Pulipuli! Kitkan reissusta on jo pikkusen aikaa, mutta muistot on vielä mielessä, joten pistänpä tähän pikkusen tarinaa reissusta.

Retkihän alako perijantaina säpäkällä pakkaamisella Nokkalassa ja siittä suuntasimma kahella autolla kohti Kuusamua ja Juuman leirintä aluetta, josta oli mökki varattuna. Kuusamossa pysähyttiin vielä täyventään ruokavarastoja, ettei ne vaan pääse loppumaan, jos vaikka satutaan juuttumaan Juumaan pariksi viikoksi ;)

Ilta kerkis jo pimetä, ku toinenki autokunta pääsi perille lopetettuaan kuuntelemasta navikaattorin ystävällisiä ohojeita ajella puomeilla lukituille pikkuteille :D

Illan ohojelma jatku tietenki perinteisesti saunan lämmityksellä ja palovarottimen vaimentamisella.

Lauantaina päästiin sitte tositoimiin, kuhan ensin oli viety autot pikku eksymisten kera päivän etapin päätepisteeseen. Ja sitte ei ku porukat melomaan. Alakuun oli kilometrin verran järviä, missä saiki mukavat alaku lämpimät ennen ensimmäistä koskia. Yhelle retkulaiselle tuliki jo niin kuuma, että hänpä päätti uija jo puolessa välissä ensimmäistä aaltoilevvaa alamäkiä. No, paatin tyhyjennyksen jäläkee matka jatku kohti Myllykoskia, jossa oliki sitte enämpi ohojelmaa, nii meille melojille ittellemme, ku myös kattelulavan ruskaretkeläisille. Koskia tultiin alas monneen kertaan ja vaikka miten päin ;) Ja kaikilla oli hauskaa :D

Aikamme lotrattua jatkettiin kohti Aallokkokoskia ja sitä käytiin tutkaileen rannalta ja sielä oli havvaittavissa
retken ainuita totisia ilimeitä ;) Kosken päätti laskia nelijä melojaa ja muut ohitti sen kävelemällä oikialla rannalla olevaa polokua pitkin, joka oli huomattavasti parempi vaihtoehto, ku aiemmin valittu vasen ranta ja pöpelikkö.
 
Ohojelmaa oli myös Aallokkokoskessa, allekirijottanu meni ensimmäisenä ja muutaman ensimmäisen aallon
jäläkeen vilikasu taakse palijasti yhen nurin-niskon  olevan paatin. Uimari pääsi kuitenki nopsaan rantaan ja karannu kajakki saatiin mukavasti noukittua matkaan annettuamme sen ensin mennä kosken mukana rauhallisemmille vesille.

Nyt tehtiin muitten paattien osalta niin, että kaikkia ei tarvinnu kantaa, vaan onnekkaimmat pääsi laskeen kosken toiseen kertaan ja näi säästyttiin turhalta roudaamiselta. Tosin yks kajakki kannettiin ihan mallin vuoksi ;)

Jyrävän ohituksen jäläkeen pijettiin reilu nuotio ja syömä tauko.
 
Taukoilun jäläkeen jatkettiin Kitkajokia alas tollistellen kommeita kallioisia rantoja ja ruskan värijäämää maisemaa. Ennen Oulankajokia kerittiin käyvä vielä testaan paattien mäenlasku ominaisuuvet.

Ilta oli jo pitkällä ja hämärä paino päälle, ku viimein saavuttiin rajavyöhykkeen tuntumaan ja paatit, sekä lopen uupuneet melojat pakattiin kyytiin ja lähettiin kohti majapaikkaa.

Illalla oli ohojelmassa tieten taas saunomista, uimista ja lätynpaistua. Ja palijo porinaa.

Sunnuntaina vuorossa oli sitte yläpätkä Käylästä Juumaan. Sinne lähettiinki hyvissä ajjoin vaikka
paikan pitäjältä oli saatu jatkoaikaa mökin luovutukseen.

Käylästä oli sammaan aikaan lähösä muutama kumilautta, joissa kyytiläisinä oli lauantaina meijän touhuja Myllykoskella kattelemassa ollutta porukkaa. Niinpä siinä sitte poristiin tovi mukavia ja me lähettiin matkaan pikkusen ennen heitä. Järven selällä moottorilla pörräävät lautat sai meijät kuitenki kiinni ja lopulta menivät menojaan.

Yläpätkällä ei oo kovin montaa koskia ja ne mennä vilahtiki kaikilta mukavasti, viimesestä koskesta löyty muutama leikkipaikka ja siinä meniki pulijatessa hetki aikaa. Jälijellä oliki sitte ennää järviossuutta ja muutaman niemen jäläkeen oltiinki takas mökkirannassa.

Syönnin, pesseytymisen, mökin siivouksen ja pakkaamisen jäläkeen suunnattiinki autot kohti kotia, kuitenki sillä ajatuksella, että käyvään vielä perinteisesti laskeen mäkiä kesäkelekkaratalla, mutta se oliki sulettu just sopivasti etellisenä päivänä. Joten eipä siinä muuta sitte ennää keksitty ko körryytellä kotia kohti.

Reissu oli jälleen mieleen painuva ja mukava ja niinpä sitä suunniteltiin jo seuraavaa reissua sinne, joka vois olla jo ens kevväänä, ennen ku vesi kerkiää laskia sielä kesä lukemiin.
 
Kiitokset kaikille retkeläisille mukavasta reissusta!

Tässä vielä linkki reissukuvviin: https://picasaweb.google.com/116930164481063327947/KitkanReissu131592013?authkey=Gv1sRgCNLSkY_Coey31QE#

-Ari