Kirjoittaja Aihe: Puulan retki.  (Luettu 4463 kertaa)

Ari Ollila

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 602
Puulan retki.
« : Heinäkuu 27, 2013, 18:53:11 ip »
Moi! Oisko porukoilla kiinnostusta lähtä melomaan puulavejelle? Ite oon menossa sinne viikolla 34, eli 19.8. alakavalla viikolla.
Voin vettää sinne seuran retken, jos porukkaa on lähösä riittävästi. Vauhtia haen HSKG tapahtumasta 16.-.18.8.
Järijestelyitten kannalta ois tieten helepointa, jos muutki tulis Hangon kautta ;) Kannattaa miettiä sitäki, sillä se on
varmasti mukava ja antosa reissu. Oulusta ja Raahesta on porukkaa sinne lähösä. Puulalla oltas ehkä n. 4 päivää. Tarkempia suuunnitelmia en oo vielä teheny, ajatuksissa on ollu tutkimusmatka tyyppinen reissu :) Ilimotelkaa innostuksenne allekirijottanneelle mahollisiman pian, jotta saahaan jottai suunniteltua.

Vaikkapa sähköpostilla ari.ollila@kc.fi tai jotenki muuten.

http://www.nilfinland.fi/hskg/tag/hskg%202013

http://fi.wikipedia.org/wiki/Puula

http://www.luontoon.fi/Retkikohteet/muutalueet/puulajakyyvesi/Sivut/Default.aspx

-AriAri Ollila

  • Hero Member
  • *****
  • Viestejä: 602
Vs: Puulan retki.
« Vastaus #1 : Elokuu 24, 2013, 01:05:04 ap »
Dodii! Tievustelu reissu Puulavejen kommeisiin maisemiin tehty :)

Paikka on maineesa veronen melontakohe, paria suurempaa selekää reunustaa saarten ja salamien röpelöinen verkosto, jossa on mukava meloskella.

Alueelta löytyy palijo kallioisia, jyrkkä rantasia saaria ja muutamia mukavia hiekkapiitsejä. Tai oikiammin sorarantoja, sillä hiekka ei oo hienojakosta, vaan muutaman millin läpimittasta "hiekostus sepeliä". Siinä mielessä mukavaa, että se ei märkiinkää kamppeisiin tartu niiku hienompi hiekka ja kuitenki siinä on mukava tepastella.

Vesi sielä on meleko kirkasta ja niinpä sielä näkkee myös pohojan muotojaki ja käypi se keitettynä saikka- ja sumppivetenäki.
Ja nyt se oli vielä vallan lämmintä uintivetenäki ;)

Saaret on sen verran kivikkoisia, että suuremmalle porukalle voi olla vaikeuksia löytää tasasta teltta pohojaa, niitä ei tahtonu olla ees telttailuun suositelluilla rantautumispaikoilla. Mökki asutustaki sielä on, joten ihan mihin vaan ei voi asumusta pystyttää. Mutta aina se yösija jostai löytyy.

Niitä kuulusia raukkejaki sielä näky, yhestä kuva liitteenä, sekä monen moista muuta mukavaa kateltavvaa ja kuunneltavvaa (sielä kuulu semmosia lintujen ääniä, mitä ei täälä kuule, en tiijä mitä ne oli :D )

Korpivuorelta avvautuu kans mukava näkymä järvelle, jos vaan kehtaa sinne mennä pällistelleen, nyt sielä oli hirvikärpäsiä ihan riittävästi, joten sielä ei kovin kauvaa viihtyny. Muuten meloskellessa ja yöpaikoissa ei pörriäiset haitannu.

Muita melojia sielä ei nyt näkyny, mutta vieraskirijoen perusteella kesemmällä sielä jonki verran porukkaa käy. Eikä kumma, ihan mukava kohe, johon voi mennä uuvestaanki :)

-Ari