Kirjoittaja Aihe: (Maasto)pyöräily  (Luettu 9507 kertaa)

Pekka Saavalainen

 • Vieras
(Maasto)pyöräily
« : Elokuu 21, 2013, 18:54:24 ip »
Hei kaikki pyöräilevät melojat!

Koskapa kuulin luotettavalta taholta, että jopa seuran toimintasuunnitelmaan on kirjattu jonkinlaista pyöräilyllistä aktiviteettia, niin aktivoidaan aihe :)

Allekirjoittaneelle on vuosien varrella kertynyt kasa käytännön osaamista (ja tarvittavia työkaluja) pyörän korjaamisesta ja säätämisestä, niin ajattelin, että siitä voitaisiin aloittaa. Yllättävän monella aktiivisestikin pyöräilevällä saattaa puhjennut rengas jäädä lenkillä vaihtamatta ja satulan paikka puhumattakaan joustokeulan taikka takaiskarin säädöistä olla siinä, mihin ne kauppa on säätänyt. Ketjuillekin on syytä joskus jotain tehdä. Pinnakin voi mennä poikki ja mikäli ongelma ei ole henkinen pinna, niin se on helppo vaihtaa.

Ehdotankin perushuolto & säätösessiota vaikka Nokkalan rannassa. Ja jotta uudistuneesta ajopelistä ehtii vielä kunnolla iloita, niin vaikka tulevana maanantaina tai keskiviikkona (ei sotketa tiistai- tai torstaimelontoja) klo 18. Otan työkaluja (mm. iskaripumppu) matkaan mahdollisimman paljon ja useimmilta taitaa löytyä tyypillisesti säätämiseen tarvittavat 4 - 6 mm kuusiokoloavaimet.

Parempia ajankohtia tai paikkaa saa ehdottaa! Seuraava ehdotus onkin sitten jonkinlainen yhteislenkki.

Terveisin
Pekka Saavalainen


Sylvain Eckhardt

 • Johtokunta
 • Sr. Member
 • *
 • Viestejä: 350
Vs: (Maasto)pyöräily
« Vastaus #1 : Elokuu 21, 2013, 21:14:21 ip »
Hyvä hyvä... Mulla pyörä täynnä vikoja ja mulle sopii kumpikin päivä.

Niina

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 19
Vs: (Maasto)pyöräily
« Vastaus #2 : Elokuu 22, 2013, 21:06:01 ip »
Hei!
Mahtava idea - kiitos, Pekka! Ehdotan keksiviikkoa, ja paikkana voisi olla Nokkala, vaikka siinä soutuvenerannassa, sillä keskiviikkonahan on yleisömelotus. Mikä taas on hyvä juttu, sillä jos yleisö saa tietää, kuinka monipuolista toimintaa seurakunnassamme harrastetaan, saatamma saada muutamia uusia innokkaita jäseniä joukkoomme.

Mie otan mukaan muutamat pyöränkorjausvempeleeni. Varmaan itse kukin voisi ottaa vermeitä mukaan, jos niitä kotua löytyy. Ainakin piknikkikamppeet kaikille mukkaan, vois sosialisoida asialisoimisen jälkeen :)

Pekka Saavalainen

 • Vieras
Vs: (Maasto)pyöräily
« Vastaus #3 : Elokuu 23, 2013, 11:39:04 ap »
Viritellään mankeleita keskiviikkona kuudelta alkaen Nokkalassa. Pistän viikonloppuna vielä lisätietoja aiheeseen liittyen.

Aiheena on ainakin
- rengashommat kotona ja lenkillä
- satula ja sarvet kohdalleen eli ajoasento kuntoon
- perusylläpitohuolto (ketju kunnossa, vaijereiden, jarrupalojen yms. tarkastus, oikeat rengaspaineet)
- vaijerinvaihtodemo :)
- joustokeulan säätelyä

Oman pyörän otan demovälineeksi, mutta tarkoitus on, että osallistujien pyörät ovat paremmassa kunnossa säätelyn jälkeen kuin ennen :)

-- Pekka

Pekka Saavalainen

 • Vieras
Vs: (Maasto)pyöräily
« Vastaus #4 : Elokuu 26, 2013, 17:38:48 ip »
Kelin puolesta keskiviikko näyttää hyvältä :) Ei hukata hienoa ilmaa täydelliseen pyöräremonttiin vaan keskitytään enemmän ajoasennon yms. säätöön toki unohtamatta perusylläpitohuoltoa. Siispä
- vaikkapa kuudesta puoli kahdeksaan säätö ja huolto
- puoli kahdeksan jälkeen koeajelulenkki

Siis sellainen rento tunnin ajelu vaikkapa reitillä Nokkala - Pikisaaren rantapolut - Hietasaari - ainakin läheltä Vihreäsaarta. Ja takaisin. Tarvittaessa pysähdellään virittämään vaikkapa satulan paikkaa.

-- Pekka


Pekka Saavalainen

 • Vieras
Vs: (Maasto)pyöräily
« Vastaus #5 : Syyskuu 02, 2013, 12:14:55 ip »
Pyöräily jatkaa elämistään eli keskiviikkona rentopyöräily Nokkalasta alkaen vaikkapa 18.30. Noin tunnin mittainen ajelu Nokkala - Pikisaari - Nallikari reitillä - ennen pimeän tuloa kotiin. Tarvittaessa pientä säätelyä ennen lähtöä taikka matkalla. Asfalttia ja soraa tarjolla eli lähes kaikilla pyörillä pärjää.

-- Pekka

Veikko V.

 • Newbie
 • *
 • Viestejä: 2
Vs: (Maasto)pyöräily
« Vastaus #6 : Syyskuu 04, 2013, 00:01:51 ap »
Moi,
tiedoksi porukoille täälläkin, etttä www.lauhaa.com/mtboulu löytyy tietoa virallisen epävirallisista yhteislenkeistä.
Niiden ohella minä saatan lähteä kaveriksi muillekin pyöräilylenkeille, maastoon eli poluille nimenomaan. Niitäkin täällä Oulussa riittää ihmeen paljon. Ja Syöte mulla on kotikenttää myös pyöräilymielessä.
Huomenna en pääse valitettavasti..

Pekka Saavalainen

 • Vieras
Vs: (Maasto)pyöräily
« Vastaus #7 : Syyskuu 08, 2013, 20:10:25 ip »
Hei!
Huomenna maanantaina rentopyöräily suuntautuu Nokkalasta Lämsänjärven kautta Hiirosen urheilupuiston takamaille. Lähtö 18.30 Nokkalan rannasta ja takaisin ollaan kahdeksan maissa eli ennen pimeää.

-- Pekka

Tiina Kotipalo

 • Jr. Member
 • **
 • Viestejä: 57
Vs: (Maasto)pyöräily
« Vastaus #8 : Syyskuu 11, 2013, 21:00:53 ip »
Olisko pyöräilyä tulevana keskiviikkona 18.9 ? :)

Pekka Saavalainen

 • Vieras
Vs: (Maasto)pyöräily
« Vastaus #9 : Syyskuu 12, 2013, 11:41:11 ap »
Olis :) Eli suuntaillaan uudestaan Nokkalasta Kainuuntien suuntaan. Alue on sangen polkupitoinen ja hyväksi havaittu. Lähtö 18.15 eli kiilataan vähän aikaisempaan, niin ehditään takaisin ennen pimeää. Kohta kuitenkin tarvitaan paluumatkaan pyörätiekelpoinen tuikku.